Originally posted by Paulorossi
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Instalatie electrica la casa noua
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
"In the United States, the National Electrical Code requires GFCI devices intended to protect people to interrupt the circuit if the leakage current exceeds a range of 4–6 mA of current (the trip setting is typically 5 mA) within 25 ms."
en.wikipedia.org/wiki/Residual-current_device
Comment
-
Originally posted by HighlanderOriginally posted by electricmanOriginally posted by komyDaca ar fi dupa mine, si clientii ar avea finante serioase doar de 10mA as monta.
Cu stima.LARGO AL FACTOTUM
Comment
-
Asta doare, insa la o electrocutare declanseaza si sigurantele de 300mA la fel de bine. Tot asa, la un scurt declanseaza si siguranta de 6A si cea de 100A. Si tot in 25ms sau cat spuneti voi...
Curentul care se scurge prin om pana declanseaza o siguranta este acelasi, indiferent de specificul protectie.
Eu am comentat la obsesia unora fata de "protectii". M-am curentat la unu ca avea diferentiala si *pauza impamantare. Tot un electrician pricopsit. Si m-am curentat zdravan, ca nu stiam de ce ii tot sare siguranta si am izolat-o.
Si daca-mi periteti un sfat. Puneti macar sigurante separate. Diferentiala diferentiala, scurtcircuit si suprasarcina diferite. In caz de defect sa poata fi identificat mai rapid.
Comment
-
-
Originally posted by HighlanderAsta doare, insa la o electrocutare declanseaza si sigurantele de 300mA la fel de bine. Tot asa, la un scurt declanseaza si siguranta de 6A si cea de 100A. Si tot in 25ms sau cat spuneti voi...
Curentul care se scurge prin om pana declanseaza o siguranta este acelasi, indiferent de specificul protectie.
De aia pui siguranta diferentiala ca sa declanseze cand e ceva defect inainte ca tu sa apuci sa te curentezi.
Spre exemplu,la baie daca diferentialul sesizeaza la umiditatea cea mai mica scapare de curent va declansa inainte ca tu apuci sa te electrocutezi.Tu vei merge si vei rezolva defectul si nimeni nu mai e curentat.
Comment
-
-
Salut!
Am inceput sa realizez legaturile in doze . Va arat citeva poze si astept criticile DVS. Va multumesc pentru sfaturile date. In doza din prima poza nulul din stinga era mic ( cred ca l-au tras muncitorii) asa ca am facut un sunt intre el si legatura principala. Cred ca nu este vreo problema!
Multumesc!
Comment
-
Gerula,
De aceasta data am redenumit eu pozele atasate de dvs.
Pe viitor va rog sa denumiti pozele conform regulii http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=31087Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!
Community Manager MC
Comment
-
-
Ati ales Fy dar nu inteleg de ce le-ati lasat asa de lungi.Aproape toate legaturile realizate de dvs ar putea fi la jumatate taiate. Ma refer la conductorii rasuciti. Banuiesc ca vreti sa le cositoriti,nu? Ar fi fost bine, daca ati ales aceasta varianta - sa va lasati o oarecare rezerva de conductor in doza. Daca doriti sa desfaceti si apoi sa cositoriti o sa cam ramaneti fara obiectul muncii. Bafta.
Comment
Comment