Răspuns la: Instalatie electrica la casa noua
Daca sunt trasee mai lungi si becuri economice de puteri relativ mici,poate sa intre in discutie inductia.Acest fenomen l-am inatalnit la o casa unde am pus spoturi cu LED si intrerupatoare modulare Gewiss simple(fara Led).Cand era bezna spoturile erau 10-20% aprinse.Cei drept,traseele de tub erau destul de lungi(13-15 m).Daca prin tubul pe care trimiti comanda de la intrerupator spre bec si ai si o faza directa pe o portiune de tub,se prea poate sa se induca ceva,si de acolo sa apara fenomenul.
De cativa ani cand cablez,trimit in doza de la intrerupator si nulul,ca sa leg LED-u/urie intrerupatorului/intrerupatoarelor direct la faza si nul..Ledul sau becul cu neon din intrerupator ramane aprins si cand inchizi intrerupatorul.Unde am procedat asa nu am mai avut aprindere partiala la spot/bec cu Led sau la palpaire la becurile economice.
Cu respect ... Ovi
Originally posted by gmtiby
View Post
De cativa ani cand cablez,trimit in doza de la intrerupator si nulul,ca sa leg LED-u/urie intrerupatorului/intrerupatoarelor direct la faza si nul..Ledul sau becul cu neon din intrerupator ramane aprins si cand inchizi intrerupatorul.Unde am procedat asa nu am mai avut aprindere partiala la spot/bec cu Led sau la palpaire la becurile economice.
Cu respect ... Ovi
Comment