Daca aceasta este prima ta vizita, te rugam sa accesezi pagina cu intrebari si raspunsuri privind folosirea forumului accesand urmatorul link Intrebari si Raspunsuri. Pentru a posta / publica un mesaj trebuie sa te INREGISTREZI. Pentru a citi mesajele din forum, nu trebuie decat sa selectezi forumul dorit.
.... e incomod sa montezi la165cm o priza in dormitor, deasupra patului(capului), si la 30cm in pivnitza und exista pericolul unei inundatzii din cauza canalizarii.
Sal'tare!"
.... e incomod sa montezi la165cm o priza in dormitor, deasupra patului(capului), si la 30cm in pivnitza und exista pericolul unei inundatzii din cauza canalizarii.
Sal'tare!"
Acolo era vorba de hota din bucatarie
Pai tocmai d'aia am spus ca trebuie discernamint! Eu as monta-o sa nu incurce cordonul de alimentare, dedicata; adica deasupra hotei, la maximul de de partare de coloana de aspiratzie!
Sal'tare!
E bine sa faci ceea ce stii si sa stii bine ceea ce faci!
Azi am cumparat conductor MfY4 100m cu pretul de 137.47 lei pentru circuitul de prize si prize Merlin Gerin model Unica Basic duble cu impamantare la 14 lei - in caz ca intereseaza pe cineva preturile.
Azi am cumparat conductor MfY4 100m cu pretul de 137.47 lei pentru circuitul de prize si prize Merlin Gerin model Unica Basic duble cu impamantare la 14 lei - in caz ca intereseaza pe cineva preturile.
fara a face sa zic asa reclama,de unde ati cumparat?
va salut!
Buna.
As dori si eu o informatie legata de legarea corecta a intrerupatoarelor.
Adica din doza faza merge direct in bec sau la intrerupator.
Multumesc mult!!!
Fatza de cele aratate mai sus as adauga ca e posibil ca DIN intrerupator(denumit in cazul acesta comutatior) pot iesi doua fire care se duc la ,,bec". In acest caz ,,becul" poate fi o lustra, un candelabru...adica un ,, corp de lampa".
Sal'tare
Si cum sunt la capitolul inlocuire instalatie electrica, fac urmatoarea recomandare: nu are rost ca faza care intra in doza de distributie si coboara spre comutator, sa fie intrerupta si inserata o clema de prindere. Daca faza respectiva nu necesita distribuire din doza catre mai multe directii, este suficient ca in doza sa se faca doar o bucla inainte de a cobori catre comutator. Idem pentru nul care se duce la corpul de iluminat.
Si cum sunt la capitolul inlocuire instalatie electrica, fac urmatoarea recomandare: nu are rost ca faza care intra in doza de distributie si coboara spre comutator, sa fie intrerupta si inserata o clema de prindere. Daca faza respectiva nu necesita distribuire din doza catre mai multe directii, este suficient ca in doza sa se faca doar o bucla inainte de a cobori catre comutator. Idem pentru nul care se duce la corpul de iluminat.
Asta presupune ca legatura propriu-zisa a intrerupatorului sa fie in altadoza decit cea care de obicei e deasupra intrerupatorului si care, in acest fel, se transforma intr-o alta doza de trecere.
Daca in aceasta doza de trecere de deasupra intrerupatorului, nu mai sunt si alte circuite care sa treaca, sa traverseze doza, eu nu mai vad utilitatea montarii acestei doze.
Fiind mai aproape de intrerupator, aceasta permite mai usor controlul circuitului de intrerupator.
Desigur pe hirtie se pot face multe speculatii, dar ,,fatza locului" da solutzia optima,nu?
Sal'tare!
Este posibil ca in doza de deasupra sa mai fie circuitul pentru prize, pentru care fac aceeasi recomandare.
Chiar daca ar fi doar o doza de trecere, aceasta este utila pentru inlocuirea mai usoara a conductorilor. Prea multe coturi intre capete ingreuneaza mult inlocuirea conductorilor.
Comentariu