Răspuns la: Răspuns la: Instalatie electrica la casa noua
Multumesc mult pentru raspuns!!!
Am cumparat astazi de dimineata urmatoarele si m-am apropiat destul de mult de solutia propusa. O sa schimb cateva.
Toate sunt 1P+N bipolare de o unitate (inafara de diferential):
6 x 16A pentru:
- masina de spalat vase
- masina de spalat rufe
- AC (asta o sa fie foarte puternic, nu pot sa pun 2 in casa dar o sa pun unul f mare pe hol)
- microunde 800W ( ma duc sa o schimb in 10A, sa iau mai mica ?)
- circuite prize x 2 (bucatarie + restul casei)
1 x 20A pentru (e mult prea mult ? pot sa o schimb maine, trebuie doar sa ma duc cu bonul):
- cuptor electric pentru Putere intre (W): 2780 si 3500W (inca nu a ales sotia)
Am vazut ca ai recomandat:
Pot sa schimb linistit pe asta de 20A cu una tot de 16A, gresesc ?
1 x 10A
- tot circuitul de lumini
1 x 25A
- diferentiala cu sensibilitatea la 30mA
Am vazut ca IP55 este un standard de protectie, dar nu am gasit doza incastrabila IP55. Toate dozele de acest tip sunt aparente.
Nu am gasit eu doze sau standardul nu face referire si la dozele care se baga in perete ?
Legat de cele 3 diferentiale.
Am cumparat un tablou de 12 si 2 x "bara pentru punte" (pieptene cum am auzit astazi prin magazine) in ideea ca pe viitor imi reconfigurez panoul.
Am cumparat toate sigurantele de la o firma cu nume nemtesc dar de origine frantuzeasca, am dat ceva banuti.
Momentan nu imi permit inca 2 diferentiale (trebuie sa mai pun peste 200RON, peste ce am dat astazi)
Ideea cu siguranta pusa pe priza din baie mi se pare foarte buna si cum ne mai echilibram cu banii o sa o schimb.
Am citit pe forum, de multe ori, ce face diferentialul pus pe lumina: te ajuta sa nu stai in bezna cand ai probleme. Ar fi bine...
Legat de siguranta pentru lumina, ce inseamna "2P, C" ?
Legat de dimensiunea conductorilor - ii am exact cum ai descris.
Seara buna,
Cosmin
Postat în original de Paulorossi
Vezi post
Am cumparat astazi de dimineata urmatoarele si m-am apropiat destul de mult de solutia propusa. O sa schimb cateva.
Toate sunt 1P+N bipolare de o unitate (inafara de diferential):
6 x 16A pentru:
- masina de spalat vase
- masina de spalat rufe
- AC (asta o sa fie foarte puternic, nu pot sa pun 2 in casa dar o sa pun unul f mare pe hol)
- microunde 800W ( ma duc sa o schimb in 10A, sa iau mai mica ?)
- circuite prize x 2 (bucatarie + restul casei)
1 x 20A pentru (e mult prea mult ? pot sa o schimb maine, trebuie doar sa ma duc cu bonul):
- cuptor electric pentru Putere intre (W): 2780 si 3500W (inca nu a ales sotia)
Am vazut ca ai recomandat:
Vezi post
1 x 10A
- tot circuitul de lumini
1 x 25A
- diferentiala cu sensibilitatea la 30mA
Vezi post
Nu am gasit eu doze sau standardul nu face referire si la dozele care se baga in perete ?
Legat de cele 3 diferentiale.
Am cumparat un tablou de 12 si 2 x "bara pentru punte" (pieptene cum am auzit astazi prin magazine) in ideea ca pe viitor imi reconfigurez panoul.
Am cumparat toate sigurantele de la o firma cu nume nemtesc dar de origine frantuzeasca, am dat ceva banuti.
Momentan nu imi permit inca 2 diferentiale (trebuie sa mai pun peste 200RON, peste ce am dat astazi)
Ideea cu siguranta pusa pe priza din baie mi se pare foarte buna si cum ne mai echilibram cu banii o sa o schimb.
Am citit pe forum, de multe ori, ce face diferentialul pus pe lumina: te ajuta sa nu stai in bezna cand ai probleme. Ar fi bine...
Legat de siguranta pentru lumina, ce inseamna "2P, C" ?
Legat de dimensiunea conductorilor - ii am exact cum ai descris.
Seara buna,
Cosmin
Comentariu