Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cuptor gaz sau electric

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Cuptor gaz sau electric

    Ce sa aleg, cuptor cu gaz sau cuptor electric?
    Sunt in dubii, unii zic ceva, alti alceva mai vreau pareri.
    Astept sfaturi din partea dvs.
    multumesc

  • #2
    electric. asa ai o solutie alternativa la momentele cand poate gazul nu e furnizat la parametrii optimi.
    plus ca e mai usor de tinut sub control temperatura, ceea ce e mare lucru pentru unele "gateli"

    Comentariu


    • #3
      parerea mea = cuptor electric si plita pe gaz

      Comentariu


      • #4
        parerea mea = cuptor electric si plita combinata (gaz si electric, poate chiar vitroceramic)
        Fișiere atașate
        De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
        În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

        Comentariu


        • #5
          Da, dar cuptorul electric e mult mai costisitor din punctul de vedere al consumului.
          Cred ca e o diferenta cam cum e centrala pe gaz si cea electrica
          Nu-i asa?
          Mai bine mai tarziu decat niciodata!

          Comentariu


          • #6
            Nu stiu daca este atat de costisitor insa este cert ca are o calitate superioara din pdv. al modului de functionare.
            Am vazut ca aceste cuptoare electrice au o putere intre 2 si 4kW iar consumul de energie este undeva la 1kWh - termostatul mentine o anumita temperatura in mod automat, functionarea fiind intermitenta.

            Acum daca functionarea cuptorului este una importanta atunci se vede in factura de energie altfel putem sa o privim doar ca pe un bonus la factura de gaze.. care nu este deloc mica in conditiile in care consumul de gaze este la comun.
            Eu as opta pentru un cuptor electric incorporabil.
            VYS Blog - 100 % D I Y
            Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

            Comentariu


            • #7
              am un cuptor electric incorporabil pe care-l folosesc o data pe saptamana si nu consuma multa energie dar iti iese o calitate superioara a mancarii fata de cel pe gaz pe care l-am avut anterior
              in schimb plita o folosesc in fiecare zi si aici cred ca conteaza consumul de energie .

              Comentariu


              • #8
                Postat în original de radu matei
                Da, dar cuptorul electric e mult mai costisitor din punctul de vedere al consumului. Cred ca e o diferenta cam cum e centrala pe gaz si cea electrica. Nu-i asa?
                Stati sa se alinieze pretul gazului de la noi ce cel din UE si apoi mai facem calcule!
                Chiar si asa, la banii de gaz ati adaugat si ceva banuti pentru doctori?
                Iar daca ne loveste Dumnezeu cu o iarna cu geruri crincene, atunci sa te tii presiune la gaze...
                De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                Comentariu


                • #9
                  Cu plitele vitroceramice as fi ceva mai rezervat. Dupa un timp de utilizare arata destul de urat, oricat de mult s-ar incerca "cosmetizarea lor".

                  Comentariu


                  • #10
                    Postat în original de dmih
                    Cu plitele vitroceramice as fi ceva mai rezervat. Dupa un timp de utilizare arata destul de urat, oricat de mult s-ar incerca "cosmetizarea lor".
                    Nu detin asa ceva (desi mi-as dori), dar nici nu am vazut una folosita intens. Cam ce se intimpla cu ele? poate imi taie cheful de vitroceramice...
                    De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                    În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                    Comentariu


                    • #11
                      Am avut in folosinta una acum ceva ani. N-am "luat-o" de noua si din prima secunda mi-a dat senzatia de "naclaita" de ulei sarit din tigaie. Am curatat la ea cu toate solutiile pe care le-am gasit (inclusiv cu lama furnizata de producator). Dupa fiecare operatie de curatare, inca neuscata complet fiind - desi stearsa temeinic cu laveta - imi parea ca arata ca noua. Dupa ce usca bine, iar imi dadea acea senzatie neplacuta (eu am oroare de aspectul de ulei intarit lipit pe ustensilele de bucatarie). Nici nu puteam pune tot felul de substante puternice ca-mi era frica sa nu intre pe la butoane si sa nu strice plita s-o platesc de buna.

                      O spalam in fiecare zi de-mi venea rau de fiecare data dupa ce faceam cartofi prajiti (burlac, de!) si tot murdara ramanea.

                      Cert este ca sticla aceea vitroceramica este greu de mentinut la aspectul initial. Probabil ca cine se limiteaza la fiert oua sau apa pentru ceai, n-are probleme, dar unde incepe uleiul sa intre, e de munca.

                      In plus, parca si incalzea mai greu decat una pe gaz, dar aici poate sunt eu subiectiv. N-am masuratori efectuate asa ca aceasta afirmatie rog sa fie luata cu rezerve.

                      Off-topic: am o parere la fel de proasta despre aparatura electrocasnica din inox: arata foarte frumos, este si rezistenta in timp, dar nu e bine s-o atingi ca imediat se vad urmele. Stai tot timpul s-o lustruiesti.

                      Comentariu


                      • #12
                        @ dmih: Multumesc, voi avea atentia marita la acest aspect.
                        La citi bani costa, daca nu faci decit sa fierbi oua sau apa pentru ceai, mai bine lipsa!
                        De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                        În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                        Comentariu


                        • #13
                          Am folosit vre-o doua luni o plita vitroceramica si intr-adevar se intretine foarte greu. Si are si un pic de inertie termica...
                          Cele pe inox - se vad orice urme de degetele
                          Ca varianta - plitele alea texturate, nu stiu din ce material sunt facute (au un model in picatele), dar arata si interesant si sunt si mai usor de intretinut
                          ratzele se trag din camioane

                          Comentariu


                          • #14
                            Am si eu plita de inox pe gaz si cuptorul electric. Cutporul pe gaz e mai scump si nu cred ca isi merita banii, nici ca sanatate nici ca si calitate a mancarii. E altceva la cel electric: are rezistenta jos ,sus si ventilator. Poti sa faci ce vrei cu el. Mentine temperatura exacta si asta imi place cel mai mult la el. De exemplu exista in comert niste pateuri inghetate. La mama(are cuptor antic pe gaz) ies arse jos sau necoapte in mijloc.. nicicum nu reuseste sa le faca cum trebuie. La mine ca am ventilare se coc super fara sa fie arse.
                            Daca va luati cuptor incercati sa va luati cu autocuratare(al meu nu are) si sa ma credeti ca merita...
                            Ca factura de utilitati cred ca sunteti tot acolo. De consumat consuma cat o masina de spalat rufe.
                            tomorow will be better

                            Comentariu


                            • #15
                              Eu am cuptor pe gaz si regleaza automat temperatura interna. Sigur nu cu aceeasi precizie ca un cuptor electric, dar are totusi functie de reglare a temperaturii.

                              Comentariu

                              Procesare...
                              X