Vreau sa va pun si eu o intrebare. Mi-am cumparat un cuptor electric si o plita pe gaz, mi le-am incastrat in mobila si acum imi este frica sa utilizez cuptorul, deoarece racordul flexibil de gaz (este galben cu insertie de aluminiu) trece pe deasupra cuptorului si imi este teama sa nu se incalzeasca din cauza caldurii degajate de cuptor. Va rog sa-mi spuneti voi cand v-ati instalat plita, gazul trece prin teava fixa sau v-ati pus si voi racord flexibil? Este in regula cu acest racord care trece pe deasupra cuptorului?
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Racord flexibil de gaz pentru plita incorporabila
Adună
X
-
-
Parerea mea este ca nu are nimic atat timp cat exista ventilatie in acea zona.
Am un racord flexibil la aragaz (normal) si chiar sta lipit putin de tabla din spate a aragazului care se incalzeste mai mult decat un cuptor incorporabil si pana in prezent nu sunt probleme - are 3 ani.VYS Blog - 100 % D I Y
Cel mai bun Blog de constructii si amenajari
-
-
Daca este de acest tip, nu aveti de ce sa va temeti.
Insa daca este din furtun de cauciuc in spatele texturii metalice, atunci este indicat sa-l schimbati.
O perioada am avut din cel de cauciuc cu textura metalica, si cei care au venit pentru controlul gazelor, mi-au recomandat sa-l schimb din doi in doi ani, sau mai bine sa renunt la acest model.
Comentariu
-
Mie nu mi-au zis nimic despre racordul flexibil pentru gaze si nu era cel din foto care este extrem de scump. Adevarul este ca periodic este bien sa fie verificat si mai ales partea de garinituri care poate ceda.
Intrebare de 10 puncte: pexal folosit la alimentarea cu gaze e OK?VYS Blog - 100 % D I Y
Cel mai bun Blog de constructii si amenajari
Comentariu
-
-
-
si eu am combinatia dvs si nu am avut nici o problema
cuptorul fiind incastrabil atunci suporta invelitoare de lemn deci nu are voie sa emane caldura prin spate ca cele neincastrabile.
datorita racordului flexibil aveti grija ca sa nu se produca acumulari de gaze sub plita(=puteti sa-i faceti o mica aerisire prin blat)
Comentariu
Comentariu