Mucegai si pereti uzi

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • j_emilian
    Incepator
    • 01.apr.2005
    • 3

    Mucegai si pereti uzi

    AM ZUGRAVIT ACUM DOI ANI CU VOPSEA LAVABILA "SPOR" DAR IN FIECARE IARNA PERETII CARE AU ACCES LA EXTERIOR AU MUCEGAIT GROAZNIC. ANUL ACESTA DORESC SA ZUGRAVESC DIN NOU TOT CU VOPSEA LAVABILA DAR AS DORII SA AFLU CU CE AS PUTEA DA CA SA NU MAI AM IGRASIE SI MUCEGAI
    VA MULTUMESC !
  • Avatar Vizitator

    #2
    izoleaza peretii cu polistiren

    Comentariu

    • vizitator

      #3
      Poti sa izolezi pereti cu polistiren suflat in aur si tot o sa apara mucegai,iti trebuie instalatie de aer conditionat

      Comentariu

      • Avatar Vizitator

        #4
        Aer conditionat. Waw, ce idei....

        Peretii mucegaiesc daca:
        - ai umezeala mare in camera
        - ai pereti reci

        Umezeala mare din camera se scoate prin aierisiri periodice, sau prin dezumidificare, unde ar intra aerul conditionat. Asta totusi maninca curent, si nu cred ca iarna o sa dai drumul la centrala si la aer conditionat

        Asa ca treci la faza a doua, si anume, izolezi peretii, ca sa nu ai pereti reci. Cu polistiren, vata, si alte chestii

        Normal, ca daca ai izolat, tot mai trebuie sa aerisesti. Iar daca ai probleme mari cu umezeala, e posibil sa apar din nou, dar in cazurile normale nu mai apare

        Faptul ca ai pus un anumit tip de lavabila nu prea conteaza. Eventual daca dai cu var, intra umezeala in perete, si face mucegaiul si radacinii adinci, de nu il mai scoti

        Comentariu

        • utilizator

          #5
          Re: intrebare

          Postat în original de j_emilian
          AM ZUGRAVIT ACUM DOI ANI CU VOPSEA LAVABILA "SPOR" DAR IN FIECARE IARNA PERETII CARE AU ACCES LA EXTERIOR AU MUCEGAIT GROAZNIC. ANUL ACESTA DORESC SA ZUGRAVESC DIN NOU TOT CU VOPSEA LAVABILA DAR AS DORII SA AFLU CU CE AS PUTEA DA CA SA NU MAI AM IGRASIE SI MUCEGAI
          VA MULTUMESC !



          acum cativa ani,destul de multi,si noi am avut igrasie in camera mica si am spalat peretii pina la glet si dupa, am dat peretii cu hipoclorit de doua ori.nu stiu daca asta e cauza,dar dupa zugravit la ceva vreme s-a cojit zugraveala si de atunci nu a mai aparut nici macar o pata de igrasie.
          E drept ca la vremea aceea nu erau atatea materiale de buna calitate.
          Va doresc sa aveti bafta !

          Comentariu

          • Soldec
            Incepator
            • 27.feb.2006
            • 11

            #6
            dezumidificare

            exista aparate de dezumidificare fara a pierde caldura si fara consum exagerat de energie electrica.
            Soldec

            Comentariu

            • VYS
              Living Legend
              • 19.aug.2005
              • 13005

              #7
              Puteti sa puneti 100 de dezumidificatoare, daca nu este caldura in casa, peretii nu sunt executati adecvat, aveti infiltratii de apa, tot o sa aveti mucegai si igrasie.
              VYS Blog DIY

              Comentariu

              • Soldec
                Incepator
                • 27.feb.2006
                • 11

                #8
                Umiditate

                Aveti dreptate,

                exista o plaja de temperatura in care aceste aparate sunt eficiente.

                Unele pot lucra de la 6 °C altele de la 2°C. pana la o temperatura de cca. 27 °C. Este important ca aparatele sa fie de calitate deoarece o uscare completa poate dura chiar si 2 saptamani.

                Pentru temperaturi mai scazute este nevoie de dezumidificatoare construite pe principiul adsorptiei cu granule higroscopice, metoda destul de costisitoare.

                O alternativã este o uscare cu unde infraroºii, unde cu ajutorul undelor calde construcþia este încãlzita iar umiditatea eliminatã este preluatã de agregatele de uscare.

                Aerisirea pe timpul iernii: cel mai bine deschideþi toate ferestrele pentru 3-5 minute. Astfel se realizeazã aproape un schimb complet al mediului din încãpere ºi pereþii nu se rãcesc! Reluaþi dupã aproximativ 4 - 5 ore. Atenþie: trebuie luat in considerare si nivelul de umiditate din exteriorul cladirii, atunci cand umiditatea este mai mare sau temperatura nu este cu minimum 5°C mai micã decat temperatura din interior, o arisire nu-si atinge scopul dorit.

                Daca la o constructie noua peretii nu sunt executati adecvat, aveti infiltratii de apa, va propun sa purtati o discutie serioasa cu constructorul pentru a remedia neajunsurile. Cu toate acestea pentru finalizarea lucrarilor cladirea, sau camerele afectate vor trebui uscate altfel mucegaiul este un fenomen iminent.

                Cu stima,
                Soldec

                Comentariu

                • eugen_p
                  Incepator
                  • 15.feb.2006
                  • 22

                  #9
                  Dupa parerea mea cea mai buna solutie de hidro si termoizolare este sistemul VWS de la Ceresit care este recomandat de producator a se aplica la exterior. Acesta consta in lipirea cu mortar adeziv CT 85 a placilor de polistiren expandat de 50 mm, apoi aplicarea cu acelasi mortar adeziv a plasei de fibra de sticla, iar mortar adeziv CT 85 peste care se finiseaza cu tencuiala acrilica CT 60.

                  Pentru o termoizolare interioara va recomand sistemul Rigips, care consta in prinderea mecanica a unor profile specifice pe perete, apoi montarea de vata minerala, urmata de bariera de vapori ( folie pvc sau aluminiu) si in final prinderea cu suruburi a placilor de gips-carton. Inainte de a aplica sistemul Rigips aplicati peretelui un tratament cu CT 99 antimucegai (concentrat de curatare, indeparteaza atacul ciupercilor, lichenelor si bacteriilor)

                  Sistemul Rigips:
                  - profile de tabla ambutisata
                  - vata minerala
                  - bariera de vapori ( folie de PVC sau aluminiu)
                  - placi se gips-carton 12.5mm.

                  Cred ca rezulta destul de clar ca bariera de vapori la o termoizolatie interioara se pune intre vata minerala si placa de gips-carton.

                  Daca cumparati vata minerala cu folie de aluminiu caserata nu mai e necesara folie de PVC sau alta folie de aluminiu. Pozitia corecta este cu folia catre placa de gips-carton.

                  Comentariu

                  • eugen_p
                    Incepator
                    • 15.feb.2006
                    • 22

                    #10
                    Bineinteles ca solutia descrisa nu inlatura problema incalzirii si aerisirii corespunzatoare a camerelor

                    Comentariu

                    • nicolle_rox
                      Membru
                      • 24.mai.2007
                      • 126

                      #11
                      Mucegai si pereti uzi

                      Am un apartament cu 2 camere, orientat S-V, blocul e constructie relativ veche, apartamnetul e situat la etajul 3/4, deasupra nu locuieste nimeni.

                      Dormitorul are 2 pereti in afara (din care unul da spre balcon) si tavanul...cam tot in fara, daca deasupra nu sta nimeni de ani de zile. Problema cu dormitorul e mugegaiul si umezeala.
                      Pe peretele care este in exterior (pe afara este zidit cu caramida) la fiecare din cele 2 colturi este umezeala de sus pana jos, umezeala venind de sus.
                      Binenteles ca se formeaza si mucegai - verde albastrui, cu spori imprastiati, nu compact.
                      Noi am renovat apartamentul anul acesta, am izolat cat s-a putut, dar prost se pare.
                      Izolatia la dormitor am facut-o la peretele cu probleme prin placarea cu polistiren expandat.
                      Stiu ca izolarea ar fi trebuit sa se faca pe exterior, insa nu avem posibilitatea. Parchetul intr-unul din colturile cu probleme este inegrit de cand a fost cumparat apartamentul. Geamuri termopan am pus peste tot in casa, fac condens deoarece caldura de la CET nu este suficienta.
                      In baie se formeaza pe tavan mucegai negru, compact; aici de altfel temperatura este foarte scazuta, am realizat o gura de aerisire cu gratar, dar se pare ca nu e eficienta.
                      Am incercat sa rezolvam problema cu solutie antimucegai, aerissit, caldura cat de cat pentru ca mai mult nu se poate...De o izolare mult mai buna a apartamnetului nu cred ca poate fi vorba in viitorul apropiat...
                      Ne gandim sa punem centrala de apartament, in speranta ca o mai buna incalzire ar putea rezolva problema.
                      Ar fi aceasta o solutie, sau doar o cheltuiala in plus (am mai cititit pe forum cazuri de persoane care au probleme cu mucegaiul chiar daca aerisitul ci caldura nu sunt o problema).
                      As spune ca in momentul de fata lipsa caldurii este o problema destul de importanta, insa si in alti ani cand era mai cald am avut probleme in dormitor cu umezeala peretilor si mucegaiul. Nu stim sincer ce sa mai facem, ne-am saturat de curatat mugegaiul de pe pereti...

                      Comentariu

                      • point
                        Incepator
                        • 03.ian.2008
                        • 34

                        #12
                        Mucegai si pereti uzi...

                        Problema dumneavoastra s-ar putea sa nu o puteti rezolva. Faptul ca apartamentul de deasupra nu este locuit de mai multi ani, este una din probleme si probabil cea mai mare, deoarece cred ca nu este nici incalzit, sau cu incalzire foarte slaba. Acel apartament fiind si la ultimul nivel, are in plus pierderi termice (in cazul in care nu mai este vreo mansarda sau ceva izolat termic pe terasa). Daca asa stau lucrurile, toate plafoanele dumneavoastra au avut sau ar putea avea de suferit. O problema in plus ar putea sa va faca si izolarea peretilor pe interior, acolo unde ati facut asta (in cazuri mai rare nu fac probleme). Faptul ca nu aveti caldura suficienta este un factor in plus la toate celelalte.
                        O centrala termica v-ar creste temperatura in casa, insa umiditatea din imobil va trebui sa o controlati permanent, astfel incat sa fie cat mai scazuta si sa nu ajunga sa condenseze. Daca s-ar putea, ar fi bine sa incalziti si baia. Pentru controlul umiditatii ati putea utiliza un dezumidificator, monitorizand permanent nivelul umiditatii din casa, pe toata perioada rece. Desigur ca in timpul zilei sunt de preferat aerisirile, cu ajutorul carora veti scadea umiditatea (dar veti si pierde temperatura... deci nu exagerati cu ele - dese si de scurta durata decat lungi si rare).
                        Parerea mea este ca nu ati face rau daca v-ati monta centrala termica, insa trebuie sa stiti ca veti cheltui cu ea foarte mult, fiind necesar sa compensati lipsa de incalzire sau incalzirea proasta a apartamentului de deasupra.
                        misiunea casa - o misiune de succes

                        Comentariu

                        • nicolle_rox
                          Membru
                          • 24.mai.2007
                          • 126

                          #13
                          stimate domnule,

                          va multumesc foarte mult pentru raspuns...intr-adevar, in apartamentul de deasupra caldura a fost oprita de ceva ani de catre proprietar...normal, daca nu sta nimeni acolo...respectiva persoana s-a debransat de la toate utilitatilie, in schimb nu vrea sa vanda sau sa inchirieze apartamentul....nu pot intelege o astfel de gandire...
                          am vrea sa punem centrala pentru ca am vrea sa avem un copil peste vreo 2 ani si nu-l putem tine in frig, ma gandesc insa ca la cheltuielile mari cu centrala se vor adauga si facturi ridicate la gaz, care se scumpeste de la an la an...Nu stim ca sa mai facem...inainte de '89 nu aveam caldura, acum nu ne-o putem permite.
                          Oricum, va multumesc foarte mult pentru raspuns!

                          Comentariu

                          • Gemini
                            Moderator
                            • 06.iun.2006
                            • 15093

                            #14
                            O centrala de apartament nu poate genera costuri de exploatare (ma refer exact la consumul de gaz si curent) mai mari ca cele din sistemul centralizat (termoficare).

                            Raman discutabile celelalte costuri care pot sau nu sa apara pe parcurs (verificarile periodice, piese de schimb etc.)
                            Pentru mai multe amanunte despre centrale puteti posta la Caldura si Climatizare.

                            Comentariu

                            • nicolle_rox
                              Membru
                              • 24.mai.2007
                              • 126

                              #15
                              nelamurirea mea legata de centrala este daca aceasta va ajuta la disparitia problemelor legate de mucegai si igrasie. mucegai s-a facut anul asta si in bucatarie, desi avem hota iar pana la apune termopane aici nu s-a facut niciodata mucegai. deja avem mucegai in toate incaperile din casa...

                              Comentariu

                              Procesare...