Condens termopane

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • manead
    Incepator
    • 01.nov.2007
    • 52

    Re: sa continuam...

    Postat în original de Maistrul Max
    Postat în original de sHoSeTe
    ....Intrebarea mea: unde este posibil sa apara mucegaiul?
    Pot aparea fisuri in acest perete?
    Simplu, pe intradosul placilor de polistiren, adica intre peretii exteriori si placile de polistiren deoarece nu aveti o bariera de vapori. Vaporii de apa din interior migreaza prin placile de polistiren, care nu sunt etanse, si condenseaza pe peretii exteriori reci.
    Si eu ma confrunt acum cu aceeasi problema. Poate fi doar de la respiratie? Intre polistiren si peretele exterior este ceva spatiu.
    Intrabre. Cum se poate rezolva acest lucru? Cum facem sa nu mai apara? Tebuie montata acea bariera de vapori??

    Comentariu

    • Gemini
      Moderator
      • 06.iun.2006
      • 15126

      Principalii factori sunt:
      -umiditate interioara ridicata
      -izolatia termica a peretelui este deficitara
      -sistem incalzire ce functioneaza necorespunzator.

      Izolatia interiora realizata cu polistiren nu poate elimina riscul aparitiei condensului (90% din cazuri).
      Odata aparut condensul in spatele izolatiei, dezvoltarea mucegaiului nu poate fi oprita fara a elimina sistemul de izolatie interioara.

      Comentariu

      • thenootz
        Incepator
        • 11.apr.2008
        • 2

        de multe ori problemele mari au solutii simple

        De foarte multe ori condensul in locuinta apare din cauza lipsei ventilatiei. In general cei care reclama aparitia condensului au asigurata o temperatura interioara corecta si o izolare a peretilor si a tamplariei foarte buna. Faptul ca aerul nu circula in locuinta duce la aparitia condensului si ulterior la aparitia mucegaiului. Pentru rezolvarea situatiei si pentru a oferi o solutie care sa functioneze permanent trebuiesc asigurate cateva conditii: 1.trebuiesc montate grile de introducere si de evacuare aer viciat; 2. trebuie sa existe spatiu in jur de 1cm pe sub usile din interiorul locuintei pt a putea circula aerul; 3.trebuie asigurat tiraj (mecanic, cu ventilatoare, sau natural prin ghene de ventilatie) care sa puna aerul in miscare; 4. este de preferat ca aerul sa intre prin dormitoare si livinguri si sa fie evacuat prin bai si bucatarii; deci trebuie controlat sensul de miscare al aerului astfel incat sa nu ducem aerul poluat din camerele "umede" catre cele "uscate";5.trebuie controlat debitul de aer care tranziteaza locuinta pentru a ventila numai cat trebuie si a nu evacua aiurea aer incalzit daca nu este cazul. Exista un sistem de ventilatie rezidentiala care se numeste higroreglabil si care rezolva problemele daca este aplicat corect; se numeste aereco si exista si site in romania unde se pot vedea produsele si ceva prospecte; din cate stiu cine si-a pus nu a prea regretat.

        Comentariu

        • brainwash
          Incepator
          • 14.apr.2008
          • 14

          Vad ca initiatorul topicului nu a mai revenit cu detalii, daca s-a rezolvat problema si cum.
          Ar mai trebui stiut daca acest mucegai apare mai mult iarna (probabil) sau si vara. Daca si vara e asa atunci aproape sigur sunt infiltratii. E mai pregnant efectul dupa ploi puternice?
          Si eu cred ca solutia e reprezentata tot de izolarea corespunzatoare a peretilor exteriori, cu repararea fisurilor.
          Cat despre ventilatie, in multe case aceasta este realizata pe cale naturala, atat timp cat apartamentul e locuit camere sunt in principiu ventilate de catre locatari. Consider totusi ca o 'ghena' de aerisire face fata minimului de ventilatie necesar.
          Se foloseste aragazul pentru incalzire? Se fierbe apa la foc mare si fara capac? Doar acestia sunt factori importanti ce determina formarea condensului si a complicatiilor.

          Comentariu

          • fullspeed_momo
            Membru
            • 31.aug.2008
            • 128

            problema umiditatii interioare pe geamurile termopan e veche si are nenumarate exemple. Ca are LOW E sau ca are argon intre folii e tot una cand in casa e umiditate excesiva si geamurile sunt reci. Daca glafurile sunt inalte sau sa zic ca sunt adevarate streasine la marginea geamului atunci e clar ca aerul cald care se va ridica de pe calorifere nu o sa incalzeasca geamul in partea imediat inferioara. Daca ai sau daca nu ai hota la bucatarie e o problema daca ai uscator de rufe in casa sau pe hol e o alta problema sau daca ai in permanenta geamurile inchise e o alta problema. Despre montarea geamului as putea zice ca trebuie sa rupa puntea termica a peretelui din esterios spre interior dar romanu nostru zugravu pune balast acolo sa fie pe glaful geamului si intr-o parte si in alta sa fie de unde sa fie stapanu multumit dar nu-l duce capu sa puna un polistiren ceva pe dedesupt, in fine. Stiti ca geamurile se monteaza in cuptoare speciale cu scopul de a scoate umiditatea care se afla intre sticle sau introduc argon care sa inlocuiasca total aerul sau pun niste granule care sa absoarba umezeala dintre sticle, e o sare asemanatoare cu cea pe care o pun comerciantii in papuci sau haine in pliculetele alea, dar cred ca le-ati vazut. Si faptul ca sticlele sunt apropiate spun eu ca nu am vazut aici pe forum saupoate deja stiati dar unii poate nu stiu, e ca intre sticla sa nu se formeze curenti de aer care sa transporte temperatura de la exterios spre interior si invers. distanta ideala e undeva sub 1 cm intre sticle. Lemnul stratificat e ideal in tamplarie dar are un pret destul de piperat as putea zice. Am vazut condens la unele magazine care au coala de vreo 3, 4 metri patrati exact pe mijlocul geamului, dar pe tamplarie nu exista pic de umezeala. asa ca acolo sticla nu-si mai facea datoria. Asa e la noi daca nu-i laie e balaie si tot tre sa fie ceva. Sfatul meu doamna e sa nu mai dai temperatura la centrala mai mica noaptea fatza de ziua si sa optezi pe ventilarea caloriferului de sub geam iar in camera in care dormi sa lasi robinetu la calorifer la maxim si in celelalte unde nu e nimeni sa le dai la jumate. Apropo am un calorifer care e "blindat" cu coolere de computer pe toata lunginea lui in partea inferioara, bate o briza pe acolo
            ma pasioneaza multe "da bani e putini"

            Comentariu

            • Mircea_G
              Living Legend
              • 14.ian.2007
              • 12085

              Postat în original de fullspeed_momo
              Apropo am un calorifer care e "blindat" cu coolere de computer pe toata lunginea lui in partea inferioara, bate o briza pe acolo
              Poti sa ne arati inventia ? Ventilatoarele pornesc cind porneste si caldura ? ( la un sistem sa porneasca numai cind " merge " caldura m-am gindit eu ! )
              Instalatii verificari-revizii gaze

              Comentariu

              • fullspeed_momo
                Membru
                • 31.aug.2008
                • 128

                da mircea, am avut si un termometru cu mercur care avea inauntru doua fire si in momentu cand mercurul ajungea si la al doilea fir porneau ventilatoarele. acum folosesc sistemul pe direct bag un traf in priza si pornesc coolerele, e mai simplu, nu ma mai impiedic prin o mie de fire si cand nu mai e caldura scot din priza. sistemul de coolere nu e complicat le-am legat cu sarma subtire urechile alea intre ele si am facut sa zic o banda din coolere cam 6 coolere si care intra fortat si la fix in partea inferioara a caloriferului am unit toate firele plus si minus si am tras doua fire mai lungi pana la alimentator pe care-l pun in priza. termometrele sunt din compartimentele de tren de unde se controleaza caldura am avut relatii la CFR . Cand caloriferul e fierbinte si pornesc coolerele daca bagi capu desupra te tampesti, eu is multumit ca atunci cand sunt cu incalzirea de la centrala blocului eu sug cu un calorifer cat doua si ocup spatiu doar cat unu
                ma pasioneaza multe "da bani e putini"

                Comentariu

                • Mircea_G
                  Living Legend
                  • 14.ian.2007
                  • 12085

                  Interesant , stiu ca s-au facut si calorifere asa ...am sa testez si eu sa vad ce obtin !
                  Instalatii verificari-revizii gaze

                  Comentariu

                  • fullspeed_momo
                    Membru
                    • 31.aug.2008
                    • 128

                    si poza cu doar patru dintre ele ca restu le-am mai folosit vara la altceva, da cum vine sezonu acusica le montez la loc . pentru poze mai bune cautati-ma pe mess ca sunt prea mari, fullspeed_momo
                    Fișiere Atașate
                    ma pasioneaza multe "da bani e putini"

                    Comentariu

                    • fullspeed_momo
                      Membru
                      • 31.aug.2008
                      • 128

                      asta e termometru in care intra doua fire, specific ca mai era o bucata in partea de sus cu sticla dar s-a rupt. cele 2 contacte descideau si inchideau circuitul de alimentare
                      Fișiere Atașate
                      ma pasioneaza multe "da bani e putini"

                      Comentariu

                      • Gemini
                        Moderator
                        • 06.iun.2006
                        • 15126

                        Curentii de aer sunt periculosi, mai ales pentru cei mici.

                        Este o solutie destul de inestetica si nu stiu cat de mult castigati pentru ca am observat ca aveti calorifere noi de otel.

                        Comentariu

                        • bojanrares
                          Incepator
                          • 09.aug.2008
                          • 9

                          condens

                          buna am si eu o problema cu condensu am izolat de 2 saptamani apartamentu pe exterior cu polistiren si de atunci am condens pe geamuri de se inbiba apa in pervaz pe interior .toate geamurile sunt termopan si pana nu am izolat nu am avut asa probleme .ce sa fac care ii solutia .mersi mult

                          Comentariu

                          • Mircea_G
                            Living Legend
                            • 14.ian.2007
                            • 12085

                            Re: condens

                            Postat în original de bojanrares
                            buna am si eu o problema cu condensu am izolat de 2 saptamani apartamentu pe exterior cu polistiren si de atunci am condens pe geamuri de se inbiba apa in pervaz pe interior .toate geamurile sunt termopan si pana nu am izolat nu am avut asa probleme .ce sa fac care ii solutia .mersi mult
                            Va ofer un citat Dragii moşului, Nea Ioane şi Ţaţă Leano !
                            Dacă v-a bătut norocul pe buzunar şi v-aţi procopsit cu termopane, la oricare dintre apartamentele pe care le-aţi agonisit, e musai să le şi ventilaţi (mai neaoş zis, să-l aerisiţi bine de tot; cât-de-mult se poate) /Doctor Inginer Teodor TERETEAN .......aceasta e concluzia . Restul? sint pagini si pagini scrise pe acest forum . Pina apucati sa cititi va spun eu concluzia dar s-ar putea sa nu va placa . E grav si ati gresit iar ce patiti dvs este confirmarea la ce am tot sustinut eu , adica termopanul si izolatia se potrivesc pt alt nivel de locuire
                            Instalatii verificari-revizii gaze

                            Comentariu

                            • fullspeed_momo
                              Membru
                              • 31.aug.2008
                              • 128

                              draga Gemini, sa nu iti imaginezi ca am o tornada sub calorifer si o sa-l naucesc pe cel mic (ca am unu de un an si 2 luni), ceea ce ai vazut in poza e doar o incercare moderata de a scoate aerul din calorifer de 2 sau 3 ori mai repede ecat ar iesi el in mod normal. Viteza la coolere nu e cea maxima, alimentez 6 coolere cu un traf de 7,5 volti 1 amper si in mod normal ele merg la 12. Fiind 6 bucati turatia le scade pe undeva pe la jumate necesar cat sa imping oleaca mai repede aerul dintre elementi. Nu vreau decat sa scot temperatura cu putin mai repede decat in mod normal. Cine vrea sa incerce ce am facut eu o face pe propriul buzunar si consider ca un traf ca cel specificat nu consuma o gramada de kilowati , in 12 ore de funcionare e cam cat as uita un bec de 100 vreo 2 ceasuri aprins. Deci daca nu va deranjeaza zgomotul ca e oleaca va sfatuiesc sa incercati macar sa vedeti cum e.
                              ma pasioneaza multe "da bani e putini"

                              Comentariu

                              • Gemini
                                Moderator
                                • 06.iun.2006
                                • 15126

                                Considerati ca sunt de oarece vreme la curent cu "ideea" dvs.
                                Nu va pot obliga sa renuntati sau sa dezvoltati solutia iar aprecierea despre curentii de aer este una principiala - cat este viteza curentului de aer in cazul dvs. nu am de unde sa stiu, exact.

                                Nu suntetiprimul care a realizat asa ceva, chiar exista, daca nu gresesc prea tare, un brevet cu o solutie de ventilator aplicata unui calorifer clasic.

                                O provocare, la asta v-ati gandit: un distribuitor cu fante pe fiecare element, aplicat la partea inferioara a caloriferului poate fi alta varianta iar sursa (ventilatorul) poate dirija aerul in sistem. !?!?

                                Comentariu

                                Procesare...