Cum pot scapa de igrasie ?

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Bogdan R.

    Cum pot scapa de igrasie ?

    Buna ziua.

    Problema cu care ma confrunt este urmatoarea: casa mea este construita langa un perete de pamant ( terenul pe care este pozitionata nu era drept si a fost nevoie de realizarea unor sapaturi pentru a indrepta locul de constructie, astfel incat pamantul din spatele casei ajunge pana la nivelul planseului) , intre pamant si casa existand un zid de sprijin din piatra, care a fost izolat cu bitum. Distanta dintre zidul de sprijin si casa este de aproximativ 5 centimetri. Nu exista nici un sistem de drenare a apei care se scurge din pamantul din spatele zidului. Camera ce se afla langa zidul de sprijin este construita din boltar negru si tencuiala interioara contine ciment intr-o cantitate mai mare decat cea normala. Peretii camarei sunt plini de umezeala indiferent de anotimp. Nu exista surse de caldura care sa creeze condens. Umezeala nu poate avea alta cauza decat apa ce se scurge din deal si care se infiltreaza la nivelul fundatiei. As dori sa stiu daca exista o metoda eficienta de izolatie, prin care umezeala provenita din exterior sa poata fi impiedicata sa patrunda in camera.
    Multumesc.
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34919

    #2
    Stimate dl. Bogdan R,
    Prima problema ar fi distanta mult prea mica intre peretele casei si zidul de sprijin, care nu permite o ventilatie normala a peretelui. Boltarii din care este realizat peretele casei este un material prost izolator termic, si pe un perete neinsorit si neventilat corespunzator e normal sa faca condens. O sursa de caldura in interior nu este un factor favorizant al condensului ci dinpotriva.
    Nu am inteles din relatarea dvs. daca intre fundatia casei si zidaria din boltari exista un strat de rupere a capilaritatii, din carton bitumat.
    Alcatuirea pardoselii ar fi trebuit de asemenea sa cuprinda sub sapa un strat de rupere a capilaritatii, si o folie.
    Ce am enumerat mai sus sunt citeva din problemele acestei case, noi va sfatuim sa apelati la un proiectant de specialitate, care in urma unei vizionari a casei sa poata da o solutie completa.

    Comentariu

    Procesare...