Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Condens pe parchet

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Condens pe parchet

  Salutare tuturor,
  Am si eu o problema,poate ma puteti ajuta cu niste sfaturi...
  Locuiesc intr-o casa noua din caramida,in rosu in exterior.Living 4,5 x 7,5 m,,in living doua calorifere amplasate pe cei doi pereti de 4,5 m.Condensul apare pe parchet,de-a lungul peretelui de 7,5m care este chiar peretele exterior al casei.Cantitatea de condens este destul de mare iar frecventa de aparitie,la fel:trebuie sa sterg parchetul cam la 1,5-2 ore.Pe peretele respectiv sunt amplasate doua canapele care initial erau lipite de perete. Crezand ca aceasta este cauza aparitiei condensului (peretele nu "respira" din cauza acestor canapele), am departat canapelele cu 60cm fata de perete astfel incat zona sa fie bine aerisita.Ideea e ca,condensul apare si acum si chiar nu stiu ce solutii as mai avea....

 • #2
  Buna ziua,
  pai v-ati raspuns singur(casa noua), condensul apare pe portiunea cea mai rece a acelei incaperi, adica umiditatea din aer condenseaza pe portiunea cea mai rece. Inseamna ca acolo unde apare este cel mai rece. Faptul ca e mult condens, este nu pentru ca ati pus canapele aproape de perete, ci pentru ca casa e nou. De abia in vara viitoare vi se v-a usca ca lumea. Nu am destule detalii, de cat timp e construita, zugravit-a. Aeristul zilnic si incalzitul in parametrii buni, chiar mai tare la inceput pentru a usca fortat, obligatoriu cu aerisit des va va scapa de probleme. Nu uscati rufe si alte chestii care sa creasca umiditatea. Daca gatiti, holositi o hota legata direct afara, si asa mai departe. Poate si caloriferele nu sunt amplasate optim.... Eu am avut o problema similara la casa mea in 2008 am renovat-o general(tencuieli noi, zugraveli, ziduri interioare modificate) si in decembrie am terminat, a fost criminal in iarna aceea cu condensul. Curgea pe termopane efectiv. Un perete la o camera care nu era izolat in ext era umed. a trebuit sa chem instalatorul sa mai puie un calorifer in plus pe acel perete. Acum am alta problema, e prea uscat aerul in casa. Acum usuc rufe, am vase cu apa sarata pe calorifere etc, s-a inversat roata. Aerisiti, incalziti, verificati sa nu aveti vreo teava sparta, sau eliminati sursele de umiditate escesiva.

  Comentariu


  • #3
   Multumesc de raspuns.
   Cateva precizari:Casa a fost ridicata si tencuita la parter ,sapa parter inca din toamna lui 2009 asa ca "casa noua" nu stiu daca tine in cazul asta.E adevarat ca ne-am mutat in ea doar in aceasta vara si acum e prima iarna cand e incalzita ...In prima faza am zis ca voi cumpara un dezumidificator sa vad daca se imbunatateste situatia..

   Comentariu


   • #4
    Momentan nu stiu daca mai este posibil dar veti scapa de aceasta problema doar izoland peretii exteriori,altfel va fi tot timpul condens pe timpul cat afara e rece si in casa cald.
    Singura rezolvare pe loc este sa cumparati un dezumidificator(nu va zgarciti la cele ieftine ca nu dau randament la ce spuneti ca aveti dvs acolo).
    merg ca melcul cu casa dupa mine

    Comentariu


    • #5
     f intreresant si f deranjant respectivul fenomen. Si casa mea tot "productie" 2009 e, izolata intr,adevar, din aceasta toamna cu incalzire, dar, momentan inca nu locuiesc 100% acolo, deci incalzita f putin. Vreau sa zic ca e uscata perfect, doar pe un geam la una din bai, a urcat condensul sa zic asa cam max 1 cm, in rest, nici strop de umezeala pe geamuri. Interesant si cu casele astea

     Comentariu


     • #6
      Ce regim de incalzire aveti? Problema condensului tine de controlul umiditatii-temperaturii, coerlat cu izolatia suprafetelor exterioare.

      Comentariu


      • #7
       Postat în original de Gemini Vezi post
       Ce regim de incalzire aveti? Problema condensului tine de controlul umiditatii-temperaturii, coerlat cu izolatia suprafetelor exterioare.

       Sisitemul de incalzire folosit este cazan pe combustibil solid.

       Comentariu


       • #8
        Ce izolatie exista sub parchet? Termoizolatia exterioara acopera zona soclului?
        Un dezumidificator va reduce umiditatea si implicit condensul aparut pe suprafetele mai reci insa va trebui sa asigurati un nivel de incalzire cat de cat constant. Acest lucru poate fi mai dificil la o centrala cu lemn, daca peste zi nu aveti posibilitatea de a pastra centrala in functiune.

        Comentariu

        Procesare...
        X