Announcement

Collapse
No announcement yet.

Condens in pod

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #46
  Răspuns la: Condens in pod

  Am atasat pozele. Nu cred ca vine apa de la tabla, pentru ca am prins ceva ploi si nu am vazut sa fie apa infiltrata. Problema cred ca a aparut de cand a venit frigul. Am observat si se observa si in poze, ca exsta picaturi de apa pe folia anticondens. Daca as face fereastra in pod, pentru aerisire, ar rezolva problema? Sau daca astept pana la primavara cand scandura e uscata, sa o izolez cu vata, ar fi asta o solutie? Am observat pe scandra de la streasina, ca apar pete de umezeala. Pare ca folia nu lasa vaporii sa treaca si condenseaza pe ea. Ce solutie as putea aplica? Sunt cam ingrijorat din aceasta privinta. Multumesc.
  Attached Files

  Comment


  • #47
   Răspuns la: Condens in pod

   Cunoasteti tipul folie montate sub invelitoare?
   Ce se vede in foto, ultima in special, este condens (acele picaturi de apa).
   Daca folia utilizata nu permite ventilarea podului, ar fi trebuit lasat spatiu de ventilare in partea dinspre coama.
   Altfel, trebuie ventilata zona podului daca aveti posibilitatea sau sa reduceti cantitatea de vapori ce poate ajunge in pod, fie prin acea scara de mansarda care ar putea fi mai putin etansa si izolata.

   Comment


   • #48
    Răspuns la: Condens in pod

    Parca am vazut la coama ca folia s-ar intrerupe adica poti baga mana si se vede sa incerc sa las acel spatiu sub coama liber peste tot? O sa fac o izolatie pe interior a capacului scarii cu polistiren expandat. Probabil ca o sa trebuiasca sa gauresc peretii podului pentru aerisire. Folia pare a fi o folie de rafie, pusa de firma care a montat tabla pe acoperis.

    Comment


    • #49
     Răspuns la: Condens in pod

     In laterale puteti monta o fereastra, ar fi utila atat pentru aerisire cat si pentru ventilare spatiului.
     Oricum, daca nu sunt zone foarte mari ce prezinta condens, nu ar fi un motiv de ingrijorare.
     Daca folie de sub invelitoare nu este inchisa ermetic spre coama ar fi in regula, existand spatiu de ventilare, probabil insuficient. In conditiile unei folii de difuzie nu ar trebui sa fie probleme cu ventilarea.
     Last edited by Gemini; 5 January 2013, 20:21.

     Comment


     • #50
      Răspuns la: Condens in pod

      In normele americane se specifica 1mp ventilatie deschisa permanent la 150 mp acoperis. Cum vintul si apa se comporta identic indiferent de tara si politica ... Ventilatia permanenta va elimina condensul dar si gheata de pe acoperis ( in mare parte ).
      Instalatii verificari-revizii gaze

      Comment

      Working...
      X