Răspuns la: Condens in pod
In normele americane se specifica 1mp ventilatie deschisa permanent la 150 mp acoperis. Cum vintul si apa se comporta identic indiferent de tara si politica ... Ventilatia permanenta va elimina condensul dar si gheata de pe acoperis ( in mare parte ).
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Condens in pod
Collapse
X
-
Răspuns la: Condens in pod
In laterale puteti monta o fereastra, ar fi utila atat pentru aerisire cat si pentru ventilare spatiului.
Oricum, daca nu sunt zone foarte mari ce prezinta condens, nu ar fi un motiv de ingrijorare.
Daca folie de sub invelitoare nu este inchisa ermetic spre coama ar fi in regula, existand spatiu de ventilare, probabil insuficient. In conditiile unei folii de difuzie nu ar trebui sa fie probleme cu ventilarea.Last edited by Gemini; 5 January 2013, 20:21.
Leave a comment:
-
Răspuns la: Condens in pod
Parca am vazut la coama ca folia s-ar intrerupe adica poti baga mana si se vede sa incerc sa las acel spatiu sub coama liber peste tot? O sa fac o izolatie pe interior a capacului scarii cu polistiren expandat. Probabil ca o sa trebuiasca sa gauresc peretii podului pentru aerisire. Folia pare a fi o folie de rafie, pusa de firma care a montat tabla pe acoperis.
Leave a comment:
-
Răspuns la: Condens in pod
Cunoasteti tipul folie montate sub invelitoare?
Ce se vede in foto, ultima in special, este condens (acele picaturi de apa).
Daca folia utilizata nu permite ventilarea podului, ar fi trebuit lasat spatiu de ventilare in partea dinspre coama.
Altfel, trebuie ventilata zona podului daca aveti posibilitatea sau sa reduceti cantitatea de vapori ce poate ajunge in pod, fie prin acea scara de mansarda care ar putea fi mai putin etansa si izolata.
Leave a comment:
-
Răspuns la: Condens in pod
Am atasat pozele. Nu cred ca vine apa de la tabla, pentru ca am prins ceva ploi si nu am vazut sa fie apa infiltrata. Problema cred ca a aparut de cand a venit frigul. Am observat si se observa si in poze, ca exsta picaturi de apa pe folia anticondens. Daca as face fereastra in pod, pentru aerisire, ar rezolva problema? Sau daca astept pana la primavara cand scandura e uscata, sa o izolez cu vata, ar fi asta o solutie? Am observat pe scandra de la streasina, ca apar pete de umezeala. Pare ca folia nu lasa vaporii sa treaca si condenseaza pe ea. Ce solutie as putea aplica? Sunt cam ingrijorat din aceasta privinta. Multumesc.
Leave a comment:
-
Răspuns la: Condens in pod
Sigur in acele zone nu sunt alte probleme legate de scurgeri de apa de pe invelitoare, odata cu cu ploile sau zapada?Puteti posta o fotografie cu zona umeda, un cadru mai larg eventual?
Nu izolati pana nu sunteti sigur ca acele zone nu sunt umede datorita invelitorii pentru ca adaugarea izolatiei din vata minerala peste umezeala nu este in regula, se va mucegai ulterior izolatia.
Leave a comment:
-
Răspuns la: Condens in pod
Eu banuiesc ca pierderea de caldura se face prin usa de la scara podului. Altfel nu vad pe unde as avea pierdere. Izolatia mansardei este realizata
incepand de la tavanul de rigips in sus astfel:
folie bariera de vapori
vata minerala de 10 un strat
vata minerala de 10 al 2 lea strat perpendicular
scandura podului.
Podul nu transpira peste tot adica in proportie de 70% este uscat. Am onservat scandura uda mai mult pe partea cu usa podului. Credeti ca daca as ilzola si podul are rezolva problema aparatiei condensului sau ar trebui sa fac ferestre ptr aerisire?
Leave a comment:
-
Răspuns la: Condens in pod
Condensul apare la combinatia cald-rece ...Daca afara este RECE , pe cale logica caldura nu poate fi decit din casa , deci aveti pierderi de caldura . Eu le apreciez imense , daca apa " curge " pe acoperis .
Concluzia ar fi ca trebuie revizuita toata izolatia existenta nu podul .
Nu este clar cum este executata izolatia la mansarda dar este posibil sa fie facuta gresit .
Leave a comment:
-
Răspuns la: Condens in pod
Buna seara, am si eu o problema asemanatoare in pod. M-am mutat cu cateva luni in urma in casa noua, P+M, camere cu tavan inclinat. Am si un mini pod. Am ziolat mansarda cu vata de 10 intre capriori+ 10 perpendicular, folie bariera de vapori intre vata si rigips. Problema este in pod. Am scandura uda de la acoperis. Nu peste tot doar in unele zone, ceea ce a favorizat aparitia mucegaiului. In unele locuri picura apa de pe scandura de la astereala pe scandura podului. Tabla de la acoperis este tip lindab, cu sipci bataute dedesubt si folie anticondens. Ce as putea sa fac sa scap de aceasta umezeala? Podul nu este aerisit, in sensul ca nu am fereastra, am observat ca doar sus la coama dea lungul se poate vedea lumina zilei, un fel de aerisire. Credeti ca daca in vara voi izola podul cu vata minerala ( mi-au ramas cateva suluri) si sa aplic folie bariera de vapori, ar rezolva problema? Sau ce as putea face sa scap de acest inconvenient? Se poate ca usa podului (din aia cu scara inclusa0 sa fie un factor de pierdere de caludra si din aceasta cauza apare umezeala/ mucegai in pod? Multumesc anticipat pentru raspuns.Last edited by iurox; 22 December 2012, 00:37.
Leave a comment:
-
In mod normal inscriptionarea de pe membrana de acoperis se realizeaza pe exterior, adica va ramane vizibila dupa aplicare, dinspre invelitoare.
Leave a comment:
-
Scria pe folie : aceasta parte se pune spre exterior / interior ???
Leave a comment:
-
Condens
Folia este cu fibra de sticla armata recomandata de producatorul de tabla de unde a fost cumparata.Cand se mai incalzeste voi incerca sa vad daca mai pica apa dupa ce am facut 2 guri de aerisire si voi avea montata o usa de intrare in pod de termopan sa nu se mai piarda caldura din casa.Multumesc pt sfaturi.
Leave a comment:
-
Cum se chema folia montata pe asteriala?Aveti poze de la montajul folie, mai ales inzona superioara, spre coama?Este cam multa umiditate pentru a suspecta lipsa de izolatie pe planseul peste ultimul nivel, mai ales ca este unul din beton care este mai putin permisiv.Suspectez infiltratii si poate o etanseitate prea mare a foliei aplicate in sensul ca nu permite ventilarea podului.Lasati gurile de ventilare deschise permanent si aveti in vedere termoizolarea planseului de beton peste nivelul 2.
Leave a comment:
-
Multumesc pt sfaturi.Da am o teava de aerisire pt canalizare dar este orientata in exterior si nu se descarca umiditatea in pod ,altfel mirosul era insuportabil.Da am placa de beton peste etajul 2 si deasupra podul la 1 metru inaltime.Am facut 2 guri de ventilare aseara si azi am observat ca incepuse sa se usuce grinzile si nu pica apa deloc.Dar fiindca exista un dar azi nu a mai plouat ca ieri,doar a nins si a scazut temperatura.Vedem cand incepe sa se incalzeasca un pic si sa se topeasca zapada,poate pana atunci imi montez si usa de deschidere spre pod.Multumesc inca o data si astept in continuare sfaturi cu interes.
Leave a comment:
-
In plus fata de cele spuse deja, aveti vreo conducta de aerisire a canalizarii trasa in pod astfelincat descarca umiditate suplimentara?
Aveti placa de beton peste ultimul nivel?
Vopsirea sau tratarea lemnului nu este o solutie, trebuie sa ventilati spatiul si sa permiteti uscarea lemnului.
Faptul ca la topirea stratului de zapada ajunge apa indica ca exista probleme de etanseitate la nivelul foliei care pare una inferioara.
Leave a comment:
Leave a comment: