Mucegai parchet - casa veche renovata

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Gemini
    Moderator
    • 06.iun.2006
    • 15019

    #31
    1-de cât trebuie facuta temelia ,(dimensiuni),fier bet
    on,etrieri și daca trebuie facută temelie și pe lângă casă
    2-este nevoie de stalpi de sustinere?
    3-ce ciment trebuie folosit
    4-cat timp trebuie să așteptăm pentru placa de egalizare,ca să se poata construi
    5-pentru a castiga spațiu am hotarât să renunțam la placa și să nu mai facem pod,este posibil?Cum am putea face asta?Avem o problemă cu inalțimea casei(este cam joasa),iar partea cea mai joasa a anexei nu poate fii mai mare de 1,8m
    In mod normal pentru aceasta constructie ar trebui sa intrebati un structurist pentru ca tine de siguranta cladirii, chiar daca faceti o lucrare oarecum ilegala. Inteleg ca refaceti o contructie si chiar daca nu autorizati (daca demolarea a fost tot ilegala) o consultare cu struturistul poate sa va ajute.
    1. Daca nu folositi nimic din vechea constructie, toata noua anexa ar trebui sa aibe propria fundatie. Fundatia trebuie sa fie continua si asezata langa casa actuala, fara a se lega intre ele. Fundatia va fi din beton armat. De exemplu la fundatie se poate lucra cu plasa sudata, dubla iar centura se poate face din 6 bare striat de 10mm legate cu etrieri 25/25 de 6mm. Placa cu plasa sudata.
    2. Da, trebuie sa aveti stalpi din beton armat, legati in fundatie pe colturi si in functie de compartimentare este posibi sa fie necesar si la interior.
    3. Se foloseste beton, C12/15 adica B200
    4. Placa turnata peste fundatie se va lasa sa se usuce minim 2 saptamani inante sa incepeti ridicarea zidariei
    5. Nu este o problema inaltime de 1,8m. Planseul spre pod poate fi realizat din grinzi de lemn sectiune dreptunghiulara dupa ce asezati cosoroaba. Inchideti planseul cu scandura sau placi OSB si izolati corespunzator. probabil va fi tot o apa pe acoperisul anexei.
    Ar trebui sa incepeti cu o schita sau sa cautati un proiect asemanator e care sa il adaptati.

    Comentariu

    Procesare...