Sfaturi reparatie perete exterior distrus

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • tibanul
    Incepator
    • 29.iul.2020
    • 11

    Sfaturi reparatie perete exterior distrus

    Buna ziua,

    Este a doua oara cand trebuie sa repar acest perete si m-am hotarat sa cer o parere mai avizata intrucat dupa doar 3 ani de la prima reparatie peretele a ajuns precum in pozele atasate.
    Locuinta se afla in zona de deal a judetului Suceava.
    Problema cu care ma intampin este legata de umiditate si macinare a peretelui dinspre. Acest perete, dupa cum o sa se vada si din poze este cel ce da peste o terasa facuta peste garaj. Garajul are hidroizolatie din carton bitumat si cred ca de acolo mi se trage problema. in momentul in care a fost facuta hidroizolatia muncitorii au ridicat cartonul pe perete aproximativ 30 de cm. Intrucat casa este relativ veche (10 ani), iar la momentul respectiv cea mai groasa izolatie exterioara era de 8cm, a fost folosti acest polistiren de 8.
    Urmeaza in imediata perioada sa anvelopez casa cu vata bazaltica de 20 dar inainte de a face acest lucru as dori si repararea acestui perete definitiv. Mentionez ca mai am terase dar toate sunt fara hidroizolatie si nici un alt perete cu terasa nu a facut aceasta reactie.
    Ultima reparatie a inclus un dezumidificator pentru 3 zile in camera si apoi reparat peretele. Inutil, desigur.
    Teoria mea e ca peretele transpira din cauza acelei hidroizolatii ridicate pe perete 30 de cm si de aici tot chinul. Nu am reusit sa identific alte surse de infiltratii.
    Orice sfat sau idee este binevenita.


    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	perete 3.jpg 
Afișări:	112 
Mărime:	100,9 KB 
ID:	680411 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	perete 4.jpg 
Afișări:	109 
Mărime:	140,0 KB 
ID:	680412 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	perete 1.jpg 
Afișări:	101 
Mărime:	81,6 KB 
ID:	680413


    Fișiere Atașate
  • Gemini
    Moderator
    • 06.iun.2006
    • 15056

    #2
    Trage umezeala dinspre sol si probabil singurul loc pe unde se poatye manifesta este la acel interior. Problema este legata de hidroizolare si nu de termoizolare.
    Cat timp nu este rezolvata cauza umiditatii dinspre sol sau alte structuri, nu se poate elimina acest efect urat al prezentei apei in perete.

    Comentariu

    Procesare...