Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Rasina bariera de vapori

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Rasina bariera de vapori

  Buna ziua,

  Acum 2 luni am fost inundat de vecini. Bloc, et 1, sapa pe care pun parchetul este sapa originala a blocului.
  Am scos parchetul din dormitor(care avea dededubt un linoleum din 1967 cand s-a facut blocul). Toate bune si frumoase am pus parchetul nou.
  Dup cam 8 zile am observat un miros de mucegai....am scos parchetul , am dat cu solutie antimucegai am scapat de miros dar nu scap de umiditatea in sapa.
  De peste 1 luna stau cu dezumidificator in camera, de 1 saptamana am adus si un sistem care baga caldura in sapa printr-o saltea cu mici gaurele.
  Am masurat sapa cu acel aparat cu bila(cei care se pricep stiu si de acest sistem de bagat caldura si ce inseamna acest aparat cu bila), problema este ca in anumite zone din dormitor uniditatea este inca de 2,8, 2.9, nu sunt zone mari 20 -30 cm diametru si nu se usuca deloc. In rest arata umiditatea ok.2sau sub 2.
  Daca pun parchet pe zonele alea dupa 3 zile se vede foarte umed si este un miros de umed f puternic.

  Intrebari:
  - Pot da cu o rasina bariera de vapori doar pe zonele acestea?
  - Daca dau cu o rasina bariera de vapori pe tot dormitorul, apoi pun aceea folie poliuretanica si apoi parchetul laminat 10cm, datorita diferentelor de temperatura vara , iarna, al condensului, etc intre sapa si acesta folie care vine sub parchet nu se va face condens - umezeala? Si datorita acestei umezeli din nou mucegai?
  Cu o astfel de rasina se rezolva umiditatea in sapainsa mi-e frica sa nu se faca in timp mucegai datorita fenomenului explicat mai sus. Daca se pune aceasta bariera de vapori sapa nu mai respira sinu mai aboarbe eventuala umiditate de la condens.


  Multumesc. Astept sfaturi. Cum pot pune parchetul fara probleme. Deja stau de aproape 2 luni asa.

 • #2
  In acele zone sunt caverne si ati turnat solutie antimucegai in cantitate mare? Umiditatea de 2-3% este in regula dar acele zone ce prezinta pete de umezeala ar trebui sa se usuce daca nu exista inca cantitate mare de lichid ce alimenteaza sapa.
  Exista inhibitor de umiditate, se foloseste pentru a stabiliza umiditatea din sapa pentru variantele de parchet lipit dar nu cred ca este cazul pentru dvs.
  Odata ce umezeala se evapora nu mai exista posibilitatea de mucegaire daca nu avem o sursa de umiditate care sa permita acumularea in sapa.

  Comentariu


  • #3
   Nu am pus multa solutie antimucegai.Nu mai am treaba cu mirosul de clor in dormitor.Nu mai este nici o sursa de umiditate.
   Fenomenul pe care nu il intrleg este urmatorul:
   Pun folia de parchet pun parchetul si dupa 3 zile apare acea pata de umiditate in sapa care si miroase a umed. Dupa ce las sa se aeriseasca 1 ora , 2, dispare si mirosul si pata de umezeala. Ca si cum ar transpiara bucata aceea.Culmea este ca daca masor dupa ce las la aerisit am o umiditate de 1.8 in zona respectiva.
   Intr-o alta ordine de idei inteleg ca daca am in anumite zone umiditate de 2.7,2,8 chiar si 3 (zonele nu sunt mari) pot pune parchetul fara risc de reaparitie a mucegaiului? - sursa de umiditate fiind doar umiditatea din atmosfera.
   P.S Am dat si cu o solutie de prevenire a mucegaiului de la Melerud, fara clor.

   Multumesc mult. Astept cu interes raspunsul dvs.

   Comentariu


   • #4
    Buna ziua,

    In urma unei inundatii am scos parchetul vechi din dormitor si de ceva vreme usuc sapa. Sapa este cea a blocului.
    In 4 zone din dormitor(zone relativ restranse, cea mai intinsa are cam 30 cm diametru) am o umiditate de 3.0.
    In rest uniditatea este buna, sub 2 sau 2.1, 2.2.

    Intrebarea mea este....daca pun in dormitor o sapa autonivelanta de 0.5 cm grosime..rezolva problema acestor zone umede?
    Stiind ca cimentul este iubitor de umiditate ma gandesc ca atunci cand se usuca absoarbe si umiditatea din aceste zone si pot pune parchetul linistit
    fara frica de umiditateulterioara si mucegai.

    Multumesc.

    Comentariu


    • #5
     Autonivelanta , este autonivelanta deoarece are multa apa si este fluida . Credeti ca poate sa rezolve ceva ?
     Asteptati sa se usuce sau accelerati uscarea .
     Instalatii verificari-revizii gaze

     Comentariu

     Procesare...
     X