Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Izolare fonica pardoseala apartament

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Izolare fonica pardoseala apartament

  locuiesc intr-un bloc confectionat din placi de beton(locuinta cf II).
  as dori sa-mi izolez fonic podeaua fata de vecinii de la etajul inferior. sint foarte galagiosi: vorbesc tare, muzica, tipete...
  m-am gindit la poliester extrudat acoperit cu placi aglomerate din lemn si apoi parchet laminat. Este eficienta solutia, sau exista alta mai buna? ce grosime imi recomandati pentru poliester?
  va multumesc

 • #2
  Stimate d-le Manea,
  Grosimea polistirenului poate fi intre 2 si 5 cm., in functie de cit de mult din inaltimea utila a camerei sunteti dispus sa sacrificati. Cu cit este mai gros cu atit aveti si o izolatie mai buna. Nu va asteptati totusi la rezultate spectaculoase in blocurile de prefabricate sunetele se transmit prin intreaga structura nu numai prin tavan. Oricum mai mult de o atenuare de 10-15 db. nu o sa obtineti.

  Comentariu


  • #3
   eu as recomanda un alt sistem. este foarte avantajos si rezolva problema izolarii fonice. este testat. Acest sistem si rezultatele testelor se pot vedea pe site-ul www.systembis.com. Pentru alte informatii ma puteti contacta la nr. 0742-48.32.33 - Adrian Muresan.

   Comentariu


   • #4
    eu as recomanda un alt sistem. este foarte avantajos si rezolva problema izolarii fonice. este testat. Acest sistem si rezultatele testelor se pot vedea pe site-ul www.systembis.com. Pentru alte informatii ma puteti contacta la nr. 0742-48.32.33 - Adrian Muresan.

    Comentariu


    • #5
     Izolare fonica pardoseala apartament

     salut,
     stiu ca s-a mai discutat acest subiect dar, cum motivele nu prea seamana in totalitate, m-am gindit sa fac alt topic.
     stau intr-un bloc comunist, construit "ruseste" prin 1968, militari. pereti si tavane de beton, pereti despartitori din caramida. se aude de colo colo totul.
     sub mine, niste vecini mai vorbareti... dupa 10:30 pm pina pe la 5 am... zilnic..
     cum sa fac sa izolez fonic podeaua dormitorului? am acolo parchet laminat cu folie de 3mm (ca peste tot de altfel) pus peste parchetul vechi al blocului.
     nu as vrea sa pierd nici prea mult spatiu in inaltime, dar sa fie eficient (aceasta primeaza).

     multumesc tuturor care vor veni cu sigestii.

     Comentariu


     • #6
      e putin cam complicat :
      demontati laminatul , scoateti parchetul vechi , montati polistiren extrudat ,de preferat 3cm nut feder , apoi montati din nou folia si parchetul laminat
      intrebare : tevile de incalzire sunt izolate?
      daca exista ?
      cand demontati placile de laminat aveti grija sa notati pe ele un nr. astfel incat sa pastrati o ordine si la montaj sa va fie mai usor
      succes

      Comentariu


      • #7
       Buna ziua,

       In principiu solutia domnului Traian este OK. Am insa citeva observatii si intrebari.

       1. Cite de gros este planseul?
       2. Ce fel zgomot auziti ( frecvente inalte sau mai joase)
       3. Care este cota in cm fata de planseu la care se afla acum parchetul laminat.

       Solutia cu polistiren extrudat aduce o imbunatatire (as spune minora) insa va schimba frecventa de rezonanta a sistemului undeva in jurul intervalului 300-400 Hz poate mai jos.

       Asta inseamna ca veti auzi foarte bine ce spune un barbat cu o voce "mai barbateasca" izolatia intregului sistem in zona respectiva fiind practic nula.
       Puteti realiza un caroiaj de profile de lemn de 5x5 cm montati pe planseul gol (daca sapa este neuniforma atunci o egalizare s-ar impune pentru planeitatea elementului finit) la distanta de 60, 80 cm. Intre aceste profile va recomand o vata minerala de 5 cm (data fiind structura analizata o vata bazaltica cu o densitate de 40kg).Peste se monteaza osb (2 straturi montaj decalat pentru prevenirea oricaror scurgeri)
       Ultimul strat este parchetul.

       Retineti : orice discontinuitate ( in izolatia de vata minerala, pe contur sau la imbinarea placilor de OSB) este criminala practic distrugind tot ce ati realizat

       O zi placuta

       Comentariu


       • #8
        [quote="ggl1809"]Buna ziua,

        Ma numesc Catalin si am aceeasi problema cu zgomotul.Aud tot ce se petrece in apartamentul de sub mine ,inclusic muzica ascultata de vecinii (in special basii sau bubuiturile) .Nu mi-am pus inca parchet dar imi doresc sa stiu cum pot face o izolatie fonica eficienta a dusumelei.Stiu ca nu pot obtine o izolatie fonica totala dar macar la jumatate ...

        Va rog sa-mi oferiti solutia cea mai bune indiferent de costuri .
        Va multumesc anticipat
        Catalin

        Comentariu


        • #9
         si eu am aceeasi problema care e solutia cea mai eficienta? nu conteaza banii. doar sa nu mai aud manelele vecinilor.

         va multumesc din suflet.

         Comentariu


         • #10
          Izolare fonica podea intr-un apartament de bloc din anii 80

          va rog sa ma ajutati. locuiesc intr-un apartament de bloc ceusist in care aud perfect ce fac vecinii de jos. au un baietel de cativa anisori si aud cum vorbesc in apartamentul lor de parac ar fi langa mine pe pat. M-am saturat sa le aud si manelele noaptea la 12:00.

          astept solutiii

          Comentariu


          • #11
           Solutii

           Buna seara

           Solutii in ordinea de alegere (exclusiv zgomot aerian)

           1. La vecin un plafon fals cum cred ca nu prea se poate mergem mai departe

           2. La noi - casa in casa - scump da face adiq pe planseu, plafon si pereti.
           Estimativ 15Eur/mp materiale+manop fara geamuri si usi si fara finisaj, la rosu.

           3 solutii de compromis:

           a) Puteti realiza un caroiaj de profile de lemn de 5x5 cm montati pe planseul gol (daca sapa este neuniforma atunci o egalizare s-ar impune pentru planeitatea elementului finit) la distanta de 60, 80 cm. Intre aceste profile va recomand o vata minerala de 5 cm (data fiind structura analizata o vata bazaltica cu o densitate de 40kg).Peste se monteaza osb (2 straturi montaj decalat pentru prevenirea oricaror scurgeri) daca se pune mocheta e mai bine dect parchetul. In loc de osb se poate monta o sapa uscata tip vidiflor.

           Exista variatiuni la aceasta tema. ex:
           Montarea profilelor se poate face pe un strat de 2cm de vata pentru dala flotanta folosita in cazul de fata pentru izolatie inversa la zgomot aerian, si se continua cu restul...

           APROPO : ia uitati ce zice neamtu despre montaj parket laminat :nu mai mult de 3 mm la 1 m denivelare. http://www.krono.com/cms/beitrag/10000289/32043
           cunoasteti pe cineva care monteaza asa?????. ca si golutile alea dau zgomot chiar in camera in care stai

           b) solutia cu polistiren extrudat( depinde putin mai mult de grosimea planseului

           c) underlay si mocheta groasa - cea mai slaba solutie dar si cea mai ieftina. In loc de underlay se poate pune cauciuc presat de 1-2 cm peste acre mocheta.

           daca in camera sunt multe carti ajuta cu sunetul, sau mobilier masiv, canapele, draperii grele, etc.
           Fișiere atașate

           Comentariu


           • #12
            exista solutii pt izolarea fonica a podeleleor doar dati un search pe subiect si veti gasi sigur ceva ,
            mai este o problema si la izolatia conductelor de caldura de la sistemul centralizat (daca acestea exista si comunica intre etaje ).
            succes

            Comentariu


            • #13
             Pentru o izolare fonica a planseului intermediar trebuie demontata dusumeaua (parchetul) existenta si montat sub aceasta un material special de tipul celor utilizate pentru reducerea zgomotului de impact (materiale combinate de mare densitate, livrate sub forma de role sau placi cu grosimi de 2-5 mm, realizate din spume poliuretanice reciclate, textile si cauciuc).

             Dar, asa cum s-a mai precizat, este posibil sa nu fie suficient.
             Zgomotul se poate transmite si prin conducte (incalzire, apa, canal, gaze) cat si prin structura cladirii (mai ales daca este din beton armat).
             Ca sa nu mai vorbim de ferestre si usa de acces in apartament.

             Comentariu


             • #14
              Buna ziua. Aceeasi problema o am si eu. Stau intr-un bloc de 4 etaje, la etajul 4. Unde am stat anterior aveam niste vecini cu copii care alergau prin casa la 12-1 noaptea. Acuma am unii care stau sub si care sunt manelisti al dracului....si cred ca si surzi. Eu sunt tentat sa fac o izolare cu vata minerala si cofraje de oua chiar daca ajung la 10 cm grosime. Intradevar nu o sa se reduca total zgomotul dar macar daca s-ar atenua macar la jumatate.Adica asa cred... de aceea cer si eu sfaturi. Placile acelea de 5 mm grosime sunt fix nimic. Cu respect

              Comentariu


              • #15
               Fara suparare, dar cu vata minerala si mai ales cofraje de oua o sa faci un mare ... nimic.
               Asta din punct de vedere al iyolatiei fonice.
               Vata minerala este fonoabsorbanta nu fonoizolanta. Poate ajuta la cresterea indicelui de izolatie fonica (cu 4 pana la 6 dB, in functie de grosime) in anumite montaje specifice (de ex. ca si umplutura intre doua "foi" ale unui perete).
               Performantele ei de izolatiei fonica insa, pentru vata minerala luata ca atare, sunt aproape nule.

               Cat despre cofrajele de oua ... sunt un mit !. Performantele lor privind izolatia fonica sunt aceleasi ca si ale unei foi de carrton. Adica cvasiinexistente. Cel mult, pot fi utilizate ca si difusere ale undelor sonore - adica a le retransmite "imprastiat" in camera. Dar asta este deja alta poveste, cu alte aplicatii practice.

               Cea mai buna solutie - adica ieftina si suficient de eficienta - este sa montezi pereti falsi din gips carton iar intre acestia si peretii existenti sa pui vata minerala. Cu cat distanta dintre acestia si peretii existenti este mai mare, cu atat eficienta din punct de vedere al izolatiei fonice este mai buna.

               Cat despre pardoseala - asculta sfatul meu - utilizeaza un materialul despre care vorbeam anterior. In cazul acestuia nu este atat de importanta grosimea ci densitatea si structura.
               Conform testelor de laborator, o fasie de 3 mm montata sub parchet a dus la un indice de izolatie fonica de ~ 25 dB. Ceea ce este FOOOARTE mult !.

               Ca sa-ti dau un indiciu - o reducere cu 10 dB a nivelului de zgomot este perceputa ca si "de doua ori mai incet" !

               Comentariu

               Procesare...
               X