Izolare fonica pardoseala apartament

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • druid
    Incepator
    • 13.feb.2008
    • 20

    #31
    folie verde

    Buna ziua,

    Va rog sa ma ajutati cu urmatoare situatie: dusumea de lemn, care va fi montata pe barne de 10x10, cu spatiu de 60cm intre ele. Daca pun folie verde, sa o pun intre barne si dusumea, sau pe toata suprafata de sub dusumea?

    Intrucat intre barne este izolatie usoara(perlita), folia verde nu va sta lipita de dusumea acolo si cred ca devine inutila.

    Multumesc

    Comentariu

    • Gemini
      Moderator
      • 06.iun.2006
      • 15141

      #32
      Sub izolatie ce straturi se mai afla?
      Ce intentionati sa realizati prin aplicarea foliei sub viitoarea dusumea - scopul?

      Comentariu

      • druid
        Incepator
        • 13.feb.2008
        • 20

        #33
        Sub izolatie nu se afla nimic, e direct podaeua de scanduri de peste parter. Izolatie este turnata peste o folie, intre barne. Sub fiecare barna se afla o scandura de 2cm din mdf, care ar fi trebuit sa atenueze vibratiile si nu reuseste.
        Cu folia, sub dusumea caut sa atenuez zgomotele si vibratiile.

        Comentariu

        • DIY
          Living Legend
          • 07.sep.2007
          • 1736

          #34
          Postat în original de Gemini
          Izolatia la pardoseala se poate face insa trebuie sa fie doar aceasta cauza neplacerilor legate de zgomot.
          Functie de modul de contructie al blocului, zgomotul se poate transmite atat prin structura blocului cat si prin diverse cai de comunicatie intre apartamente (doze electrice, conducte comune etc.)

          Pentru pardoseala se poate realiza o dala flotanta cu ajutorul placilor de vata minerala specifice. Lucrarea presupune interventia drastica la nivelul pardoselii, prin eliminarea straturilor existente, aplicarea materialului izolator si al sapei de egalizare. Pentru aceasta trebuie sa existe un anumit spatiu, disponibil.
          Ooops! Iar s-au incurcat lucrurile. Dala flotanta, prin definitie, se foloseste atunci cind se are in vedere reducerea transmiterii zgomotului dinspre apartamentul situat la nivelul superior spre cel situat la nivelul inferior. Situatia din acest topic este exact pe dos.
          Deja, doi oameni care par a se pricepe la acustica, au dat solutii potrivite ...

          De asemeni, transmiterea zgomotului prin dozele electrice este valabila (raportat la modul de constructie al blocurilor in R0) numai intre apartamente situate pe acelasi nivel.

          In final, ca parere personala, nu cred ca prin structura de rezistenta a blocului se transmite zgomotul in cazul de fata. Omul nu acuza frecvente joase, spun eu, gindindu-ma la faptul ca s-au mentionat voci (dintre care si cea a unui copil) => este vorba despre frecvente mai inalte ...

          Nu ma bag sa dau nici un sfat in afara de acela de a angaja un profesionist atunci cind este nevoie de o interventie in domeniul acusticii fiindca e un domeniu sensibil. Dupa cum exista sensibilitate si atunci cind e vorba de desfacut pardoseala si facut modificari costisitoare. Mai bine (masori) consulti de doua ori un specialist si (tai) cheltuiesti o data.

          Numai bine,
          DIY

          Comentariu

          • DIY
            Living Legend
            • 07.sep.2007
            • 1736

            #35
            Postat în original de marr
            Transmiterea zgomotului de la sursa la receptor prin tubulaturi de ventilatie si/sau tevi de apa/canal/gaze este o problema des intalnita in cladirile colective.

            Cea mai eficienta ar fi o izolare a acetor elemente in zona sursei de zgomot.
            Daca nu este posibil, este destul de dificil.
            O varianta eficienta ar consta in realizarea unor atenuatoare de zgomot pe traseu (constructii oarecum similare tobei de esapament de la autovehicule).
            Practic este vorba de amplasarea pe traseu a unei "camere de detenta" - un element constructiv cu un diametru mai mare decat al conductei existente - in interiorul careia sa fie amplasate sicane. In plus, interiorul acestei "constructii" trebuie captusit cu un material fonoabsorbant.
            Pentru eficienta maxima, racordul dintre amortizorul de zgomot si conducte ar trebui sa fie elastic si nu rigid.

            Aceasta este solutia cea mai eficienta., dar, destul de dificil de realizat.

            O alta varianta, ceva mai putin eficienta este sa etansezi zonele/spatiile de trecere a conductelor dintr-un apartament in altul, iar tevile ce trec prin apartamentul tau sa le "invelesti" cu un manson realizat dintr-un material antivibratie - ceva in genul mansoanelor de izolatie termica aplicate pe conductele de incalzire / apa din spatiile neincalzite (ex. pivnite). Nu este vorba de acelasi material - exemplul cu mansoanele de izolatie termica mi-a fost cel mai la indemana ca sa-ti imaginezi cum arata.
            Materialul ce va fi utilizat de tine trebuie sa fie cat mai dens - in genul covoarelor din cauciuc; pluta cu insertii de cauciuc ; spume reciclate cu insertii textile si din cauciuc (astea din urma sunt folosite si ca si antifon la autovehicule); etc.
            Foarte interesant totul dar, dupa parerea mea, in afara paragrafului scos in evidenta ... nu e la obiect. De asemeni, atenuatorul de zgomot adus in dicutie si izolatia fonica mentionata se refera la trasee de aer si nu de apa ...
            Zgomotul pe care-l acuza initiatorul acestui topic se aude de la vecini si, in concluzie, probabilitatea cea mai mare este ca vine prin spatiile de dilatare la trecerea tevilor intre apartamente (1) si prin insasi structura planseului desprtitor (2).
            Pentru (1), pasul numarul 1 si cel mai simplu consta din izolarea respectivei zone; nu cu spuma, ci cu chit de protectie impotriva incendiilor (rosu), care are masa mare. In caz ca nu gaseste asa ceva, orice chit de masa mare este recomandat in favoarea spumei.

            Ma indoiesc foarte tare ca zgomotul de voci se transmite prin tevi pline cu apa. In cel mai rau caz este vorba de tansmiterea vibratiilor pe motiv ca respectivele tevi nu sint ancorate corespunzator; ma refer la ancorare rigida cu colier de cauciuc incompresibil la distantele calculate in raport cu diamterul si lungimea tevii respective.

            Comentariu

            • Gemini
              Moderator
              • 06.iun.2006
              • 15141

              #36
              DIY,

              Unde am gresit?

              Comentariu

              • hSKY
                Incepator
                • 08.mar.2007
                • 3

                #37
                salutare tuturor,

                Eu am facut o dublare de perete existent cu placi rigips. Intre peretele existent si rigips am folosit Placi fonoabsorbante din spuma poliuretanica de tip eter de 2,5 cm (exista si alte dimensiuni). Acum e liniste! Am si pereti despartitori care au fost facuti cu vata minerala si din punct de vedere fonic parca n-ar fi. Am decis sa-i dublez si pe ei cu acelasi produs - practic sunt palci de "burete" de 1 pe 2m si grosime de 2,5 cm in forma de "cofrage". Am gasit la Timisoara la Spumotim - magazinul lor de prezentare costa cam 22RON placa. Acum e liniste si asta conteaza.
                Fișiere Atașate

                Comentariu

                • Maestrul Max
                  Living Legend
                  • 28.iul.2006
                  • 6920

                  #38
                  Pai nu prea cred ca ati rezolvat ceva. Mai bine nu placati cu placi rigips peste buretele in cauza.
                  Cu stima.

                  Comentariu

                  • hSKY
                    Incepator
                    • 08.mar.2007
                    • 3

                    #39
                    Postat în original de Maestrul Max Fery
                    Pai nu prea cred ca ati rezolvat ceva. Mai bine nu placati cu placi rigips peste buretele in cauza.
                    Eu am spus ca am liniste dupa ce am facut asa. Ca am facut asa, nu doar ca mi-am dat cu parerea. Am placat cu placi rigips pentru aspect, pentru ca vroiam sa para ce era=un perete. Nu am intentionat sa fac un studio radio acasa.

                    V-am scris pentru ca, la fel ca voi, m-am documentat, am ascultat pareri si pana la urma am executat ce am crezut ca e mai bine. Acum pot spune doar ca vata minerala daca nu e densa peste 50 si groasa peste 10 cm nu are eficienta fonoabsorbanta a "buretelui" pe care l-am utilizat (de doar 2,5 cm). Precizez ca am facut pereti si cu vata si cu "burete" in loc de vata si voi continua sa fac doar cu "burete" fonoabsorbant atunci cand se doreste liniste. Folosind placi de rigips se pot izola doar colturile sau locurile pe unde trec tevile de incalzire. In spatele rigipsului puteti pune "buretele" fonoabsorbant. E usor si eficient.

                    Comentariu

                    • andrei_emil
                      Incepator
                      • 12.ian.2009
                      • 21

                      #40
                      Aplicat pe tavan, "buretele" este mai eficient decat vata de sticla?

                      Comentariu

                      • Maestrul Max
                        Living Legend
                        • 28.iul.2006
                        • 6920

                        #41
                        Postat în original de hSKY
                        Eu am spus ca am liniste dupa ce am facut asa. Ca am facut asa, nu doar ca mi-am dat cu parerea. Am placat cu placi rigips pentru aspect, pentru ca vroiam sa para ce era=un perete. Nu am intentionat sa fac un studio radio acasa.
                        Poate ai obtinut linistea sufleteasca ca de fonoizolat fata de zgomotele din exterior sigur nu ai sacapat. Oricum cred ca faci doar reclama la produsul in cauza.
                        Cu stima.

                        Comentariu

                        • tanasie
                          Living Legend
                          • 15.oct.2008
                          • 2501

                          #42
                          hSKY... produsul pe care vrei sa-l promovezi are urmatoarele proprietati : este izolator fonic (dar neacoperit si daca zgomotul vine dinspre partea denivelata), se foloseste la confectionarea saltelelor medicale speciale si se foloseste si ca protectie in tehnica ambalarii produselor fragile. Concluzia o trageti singuri
                          Cu respect.

                          Comentariu

                          • DIY
                            Living Legend
                            • 07.sep.2007
                            • 1736

                            #43
                            Pai nu prea cred ca ati rezolvat ceva. Mai bine nu placati cu placi rigips peste buretele in cauza.
                            De fapt, este chiar pe dos. Cel de-al doilea strat de rigips, ca material cu masa relativ mare, are un foarte important rol in reducerea transmisiei zgomotului. Parerea mea este aceea ca rigipsul este materialul care si-a scos toti banii la aceasta lucrare si nu buretele! Nu are rost sa intru in amanunte fiindca deja le gasiti, mai sus, tot la acest topic.

                            <<...>>produsul pe care vrei sa-l promovezi are urmatoarele proprietati : este izolator fonic (dar neacoperit si daca zgomotul vine dinspre partea denivelata)<<...>>
                            Ceea ce spui tu se refera la reducerea reverberatiilor si nu la reducerea transferului zgomotului catre beneficiar.

                            Comentariu

                            • amortizor
                              Incepator
                              • 07.oct.2009
                              • 4

                              #44
                              In concluzie...

                              Am urmarit acest topic si totusi nimeni nu a venit cu o solutie viabila pentru izolatia pardoselei.

                              Ca si idee eu am sub apartament o camera tehnica unde inginerii au concis ca ar trebuii montate pompele de apa, o izolatie eficienta ar fi de prisos, dar nu am reusit sa gasesc nicaieri o solutie.

                              Exista cineva pe acest forum care a reusit o izolatie fonica de pardoseala si daca da cum a realizat.

                              Va multumesc.

                              Comentariu

                              • Gemini
                                Moderator
                                • 06.iun.2006
                                • 15141

                                #45
                                O izolatie este necesara insa in camera tehnica respectiva si nu in apartamentul dvs.
                                Sunt necesare lucrari de izolare a echipamentelor fata de suprasfata de prindere - aceasta izoaltie va impiedica transmiterea zgomotelor prin structura.
                                Alte lucrari sunt necesare pentru eliminarea transmiterii zgomotului prin circuitele deservite (conducte, suporti de prindere asociati etc.) si pentru eliminarea zgomotului transmis pe cale aeriana (izolarea tavanului camerei tehnice, inchiderea zonelor de comunicatie cum ar fi trecerea tevilor prin planseu etc.)

                                Lucrarile nu pot fi tratate in mod simplist si ar trebui facuta o evaluarea la fata locului, masuratori.

                                Comentariu

                                Procesare...