Izolatie fonica tavan bloc

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • linush
    Incepator
    • 03.aug.2012
    • 3

    Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

    Buna ziua!
    Va cer scuze pentru postarea anterioara la un topic nu tocmai potrivit problemei mele. Acum cred ca sunt pe calea cea buna.
    Problema mea este legata de izolarea fonica a tavanului. Pentru a supravietui zgomotelor produse de vecinii de deasupra apartamentului in care locuiesc (vechi, din caramida, construit inainte de '70 si deloc izolat fonic) as dori sa izolez fonic macar tavanul. Intrucat am opta pentru ce e mai bun in materie de izolare fonica, ceea ce presupune si costuri mari, ne-am gandit sa incepem cu izolarea tavanului dormitorului si holului aferent (experimental). Ar fi ideal sa facem si baia, dar cum la cei de sus nu e nici macar gresie, tavanul ni-l umezesc sporadic si nu cred ca ar fi sanatoasa umezeala care s-ar impregna in materialul fonoabsorbant. Am posibilitatea de a ,,fura" din inaltimea camerei cel mult 14 cm (din cauza ferestrelor). Va rog sa imi recomandati materialul cel mai potrivit pentru zgomote de impact si nu numai (copilul de deasupra alearga, sare incat se misca rafturile prinse in perete, urla, iar la urlaturi ,,mamita", ,,mam' mare" si tatal ii tin isonul). Cautand si citind pe net am gasit HD Foam; e mai buna decat vata minerala sau cea bazaltica? Se pot folosi si unul si celalalt material, apoi rigips? Mi-ar ajunge cei 14 cm?
    Am mai citit ca e bine ca structura metalica sa nu fie ancorata in peretele care se izoleaza. In cazul tavanului e imposibil, nu? Si atunci ce e de facut?
    Va multumesc anticipat !

    Comentariu

    • Gemini
      Moderator
      • 06.iun.2006
      • 15056

      Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

      Prinderea pe tavan trebuie realizata cu elemente elastice,exista bride special realizate pentru a reduce transmiterea zgomotului catre structura.
      Aveti un topic care va poate ajuta sa clarificati problema http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...are-apartament

      Comentariu

      • linush
        Incepator
        • 03.aug.2012
        • 3

        Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

        Multumesc pentru raspuns! Am citit postarile spre care m-ati orientat, dar, din cate am inteles, in acel caz nu s-a folosit in cele din urma HD Foam, ci un alt material. Ceea ce as vrea sa stiu, printre altele, ar fi daca merita investit in acest material. In comparatie cu alte materiale folosite pentru fonoizolatii, in cazul HD Foam raportul calitate-pret este corect?
        Si inca o problema. In cazul inundarii de catre vecinii de sus, ce se intampla cu materialul fonoizolant?

        Comentariu

        • Gemini
          Moderator
          • 06.iun.2006
          • 15056

          Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

          Greu de spus cum este cu raportul pret-calitate, pretul pentru acest gen de materiale este destul de ridicat, undeva la 100 lei /mp doar materialul de izolatie fara accesorii. Pentru aplicatii casnice, consider ca solutia cu vata minerala este mult mai convenabila iar rezultatele obtinute nu sunt chiar neglijabile daca se acorda atentie detaliilor.

          Comentariu

          • linush
            Incepator
            • 03.aug.2012
            • 3

            Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

            Multumesc pentru sfaturi! Inseamna ca este foarte important sa gasesc o echipa priceputa in fonoizolatii si materiale speciale pentru acest tip de izolatie (am citit ceva despre bride speciale, rigips fonic...). In afara Bucurestiului probabil va fi mai greu sa gasesc si una, si cealalta ( eu am intrebat despre materiale pentru fonoizolatii la un magazin de bricolaj si au spus ca nu au- probabil erau ei mai nepriceputi?).
            O zi frumoasa va doresc!

            Comentariu

            • mcostin
              Incepator
              • 18.sep.2012
              • 2

              Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

              Buna seara,

              Si eu am vecini galagiosi, mai precis cei de deasupra. Sa descriu un pic problema: tavanul este din placa de beton si rigips pe schelet metalic fara vata sau alte izolatii. Vecinul de deasupra are parchet laminat fara covoare, un copil care alearga de cand se trezeste pana pe la 11 noaptea, usi trantite, obiecte scapate pe podea (adica trantite), scaune tarate pe parchet/gresie care scot scartaitul ala ingrozitor. Inteleg eu ca toate astea se califica drept zgomot de impact. Am discutat cu persoana de cateva ori, in ultima discutie spunandu-mi sa ma mut daca nu imi convine, sa imi izolez eu tavanul si ca nu isi pune nici macar covoare ca sunt scumpe (desi as zice eu ca sa pastreze linistea nu-l costa nimic). Si daca-l mkai deranjez cu asta o sa cheme politia, ca prea insist (sa nu-l pocnesti pe loc?!).

              Din cercetarile mele am descoperit urmatoarele variante pentru tavanul meu:
              1. bride acustice, vata balatica, doua placi de rigips fonic. Costa cam 100 lei/mp materiale si manopera. Dezavantaje: bani, dezastru intr-o casa gata finisata, cu tot cu mobila, nu sunt sigur ca functioneaza, sunetul se transmite si prin pereti, nu doar podea, deci numarul de mp creste considerabil.
              2. materiale scumpe gen HDFoam/PGR. Costa minim 150 lei/mp (solutia optima e 220 lei+tva/mp). Aceleasi dezavantaje ca mai sus, plus ca cei care vand de obicei izoleaza cluburi si discoteci iar nivelul de zgomot nu e comparabil.

              O alternativa ar fi sa conving cumva vecinul sa isi puna podea flotanta (rigips propune o varianta) sau sa isi puna pluta sub parchet (role de 5 EUR mp de 4 mm sau placi la 25 de EUR mp de 15 mm parca). Varianta asta e cea mai putin probabila.

              Varianta optima: sa nu mai alerge/tranteasca/tarasca sau sa isi puna covoare groase (nu e dispus sa faca nimic)

              Momentan am facut o sesizare la politie care mi-au spus ca vor vorbi cu el si daca nu intelege vor curge amenzi. Sper sa isi tina cuvantul.

              Daca totusi nu se intampla nimic pozitiv ce solutie din cele de mai sus imi recomandati? Are cineva experienta cu pluta sub parchet? de la ce grosime e eficienta (mai ales la alergare)? dar cu tavan cu rigips fonic si bride acustice (cu cauciuc)?

              M-am gandit si la varianta cu bataia doar ca sunt mai pasnic. Totusi, ca o solutie finala o iau in calcul pentru ca la cat platesc rata, vreau macar liniste in casuta mea (cu atat mai mult cu cat ma sfideaza si nu vrea sa faca nimic pentru a atenua zgomotul - "ce vrei, sa omor copilul?").

              Va multumesc si astept experienta voastra.

              Comentariu

              • Gemini
                Moderator
                • 06.iun.2006
                • 15056

                Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

                Dupa ce l-ati reclamat si daca mai primeste o amenda, sigur nu il ocnvingeti sa mai faca ceva pentru a accepta renovarea pardoselii sale.
                Doar cativa mm sub parchet nu pot sa aduca o izolare total ainsa imbunatatesc comportarea la zgomot. Partea cu usi trantite si alte zgomote ce nu au legatura directa cu pardoseala nu se poate rezolva foarte usor.
                Izolarea tavanului este totusi o solutie, insistemul cu vata minerala si bride elastice. Nu stiu sa va spun pretul /mp insa mi se pare cam mul ce ati calculat la 100 lei/mp, poate ma insel. Din pacate deranjul se face si numai dvs. hotarati daca izolati sau nu. Uitati un exemplu practic legat de acceasi problematica http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...are-apartament
                In concluzie, merita efortul.

                Comentariu

                • mcostin
                  Incepator
                  • 18.sep.2012
                  • 2

                  Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

                  Multumesc pentru raspuns. Din ce am citit pe alte site-uri straine o izolatie cu pluta sub parchet buna inseamna o grosime de minim 6 mm (ei prezinta in inch...). Iar producatorii de pluta ca Acousticork spun ca o rola de 2 mm asigura 19 db. DAR nu spun daca e maxim sau mediu si nici nu spune nimeni daca performanta e la o utilizare normala (cand mergi pe ea) sau in cazul in care organizezi maratoane. Daca as pune (ma rog, la vecinu') 3 straturi as ajunge la 6 mm iar costul pe mp de la Acousticork ar ajunge cam la 40 de lei. Ar fi de acoperit cam 60 de mp.

                  Si mie mi se pare mult 2400 de lei pentru o sufragerie de 20 de mp, dar asta e primul pret primit (materiale 1500 de lei: 2 straturi de rigips fonic, bride acustice de la rigips, profile, 1 strat bazaltica, 1 strat vata minerala, chit, etc. si manopera 900, crescuta de la 550 cand aasflat ca vreau doua straturi de rigips). Deci 120 de lei/mp. Stiu ca se poate mai ieftin, dar am zis sa las deoparte planul asta si sa incerc alte solutii.

                  Partea cu politia mi-a recomandat-o chiar vecinul galagios, crezand ca nu i se poate intampla nimic (doar e vorba de un copil, nu?!). Doar ca politistul cu care am vorbit e de alta parere, la fel si legea care prevede ca locatarii trebuie sa pastreze linistea, fara intervale orare anume. E evident ca stand la bloc nu poti face totul fara sa te auda vecinii, dar ma gandesc ca macar cand il rog sa fie un pic mai liniste are putea arata un pic de intelegere, mai ales ca 12 ore pe zi sunt la serviciu. Si asa a aparut discutia cu politia. L-am rugat pe politist sa vorbeasca cu el, nu sa-l amendeze, ca nu vreau sa ii distrug bugetul de cadouri, dar mi-a zis ca daca nu se potoleste ii da amenzi pana intelege. Si a zis ca a mai facut asta. Nu asta vreau, evit cat pot, dar trebuie sa existe o cale de mijloc.

                  Daca pana in ianuarie nu se amelioreaza situatia, revin pe calea izolarii, asta daca nu imi cumpar decibelmetru, il omologhez, masor zgomotul si merg in instanta (maximul e de 35 de db ziua, dar in perioadele lor de glorie 35 de db nu am in casa nici daca au luat somnifere )

                  Va tin la curent cu evenimentele, poate experienta mea e de ajutor si altora.

                  Comentariu

                  • Tomi Ilariu
                    Incepator
                    • 22.nov.2014
                    • 2

                    Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

                    Buna as vrea sa-mi spuneti care ar fi cea mai ieftina varianta de izolare fonica a unui tavan??? multumesc

                    Comentariu

                    • coby
                      Living Legend
                      • 21.feb.2012
                      • 6865

                      Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

                      Tavan intre etaje sau tavan - acoperis , ultimul etaj ?
                      Si din nimicuri poti face ceva bun .

                      Comentariu

                      • Gemini
                        Moderator
                        • 06.iun.2006
                        • 15056

                        Răspuns la: Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

                        Postat în original de Tomi Ilariu
                        Buna as vrea sa-mi spuneti care ar fi cea mai ieftina varianta de izolare fonica a unui tavan??? multumesc
                        Izolarea tavanului carei constructii? Cine provoaca zgomotul si ce natura are acesta? Tavanul sau mai bine zis planseul ce structura are?
                        Asteptam detalii.

                        Comentariu

                        • Tomi Ilariu
                          Incepator
                          • 22.nov.2014
                          • 2

                          Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

                          Este vorba de un parter, in bloc se aude tot, inclusiv vocile vecinilor, este vorba de o izolatie atat a tavanului cat si a peretilor comuni. nu as dori rigips deoarece imi reduce cu 10cm inaltimea, pentru mine este important, de aceea as dorii sa folosesc un alt izolator. multumesc

                          Comentariu

                          • coby
                            Living Legend
                            • 21.feb.2012
                            • 6865

                            Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

                            Daca nu faceti cu gips carton si vata minerala/ bazaltica , exista alte materiale cu proprietati fonoizolante ( o cautare pe google .. ) dar sunt f scumpe si nu stiu daca aveti buget pt asa ceva , un exemplu : http://antifonare.ro/upload/index.ph...&product_id=42 dar mai sunt si altele , doar cautati pe google
                            Si din nimicuri poti face ceva bun .

                            Comentariu

                            • Gemini
                              Moderator
                              • 06.iun.2006
                              • 15056

                              Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

                              Solutiile cu gipscarton se pot realiza la o grosime minima de circa 6cm, izolatie plus gipscarton.
                              Alte variante nu exista astfel incat sa obtineti rezultate si sa se incadreze intr-o amenajare interioara.
                              Inainte de toate, etansati toate zonele de strapungere intre apartamente, acolo unde exista tevi ale diverselor instalatii ce strabat zonele de separare.

                              Comentariu

                              • Maestrul Max
                                Living Legend
                                • 28.iul.2006
                                • 6886

                                Răspuns la: Izolatie fonica tavan bloc

                                Postat în original de Tomi Ilariu
                                Este vorba de un parter, in bloc se aude tot, inclusiv vocile vecinilor, este vorba de o izolatie atat a tavanului cat si a peretilor comuni. nu as dori rigips deoarece imi reduce cu 10cm inaltimea, pentru mine este important, de aceea as dorii sa folosesc un alt izolator. multumesc
                                Ce fel de usa de intrare in apartament aveti ? Din lemn ?
                                Cu stima.

                                Comentariu

                                Procesare...