Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Izolarea fonica a peretilor de compartimentare

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #91
  Răspuns la: Izolarea fonica a peretilor de compartimentare

  Postat în original de Gemini Vezi post
  Cine spune ca solutiile cu vata minerala nu sunt utile, greseste. Sigur, daca le aplicma gresit poate fi adevarat!
  Protectia la acel zgomot se poate face pe doua directii, una este partea de zgomot transmis prin structura blocului,vibratiile resimtite de la compresoare si alte instalatii ale zonei frigo. A doua este zgomotul aerian ce trebuie sa fie estompat de o izolatie fonica a tavanului acelui spatiu.
  Lucrarile respective trebuie realizate de magazinul respectiv. Izolatia pardoselii dvs. va aduce o imbunatatire dar nu poate rezolva definitiv problema.
  Va rog sa spuneti coeficient de izolare fonica de la vata mineral care propuneti si pe care tip de freq. Hz. Zgomot este corectat de forma diferite pentru frq. Hz diferit. Nu exista nicun material care fac pe toate.

  Pentru pluta:

  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Untitled.jpg 
Afișări:	3 
Mărime:	9,6 KB 
ID:	625069

  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	tabela.jpg 
Afișări:	2 
Mărime:	5,5 KB 
ID:	625070

  Astept info pentru vata mineral care spuneti ca este izolator fonic.

  Comentariu


  • #92
   Răspuns la: Izolarea fonica a peretilor de compartimentare

   Buna ziua,

   Voi realiza un perete despartitor dupa sugestiile de aici cu gips carton fonic si vata akusot.

   Doresc sa montez un TV pe aces perete sustinut de un suport.

   In ce masura voi afecta izolarea fonica prin montarea suportului, implicit gaurirea gips cartonului?

   Multumesc

   Comentariu


   • #93
    Răspuns la: Izolarea fonica a peretilor de compartimentare

    Suportul nu va afecta izolatia peretelui atat semnificativ. Va recomand ca grosimea peretelui sa fie de minim 15cm iar placarea cu gipscarton sa se faca un dublu strat, cel putin pe o parte a peretelui.

    Comentariu


    • #94
     Răspuns la: Izolarea fonica a peretilor de compartimentare

     Multumesc pentru raspuns

     Comentariu


     • #95
      Re: Izolarea fonica a peretilor de compartimentare

      Am si eu o intrebare legata de folosirea vatei de sticla rulouri in peretii de compartimentare.
      Am auzit voci, si exemple, care spun ca aceasta se taseaza in timp si se aduna in partea de jos a peretelui. Lucru care bineinteles dauneaza mult motivului pentru care a fost folosita intitial.

      Ce parere aveti despre acest fenomen?
      Bineinteles ca se poate folosi vata bazaltica in loc de vata de sticla. Dar proprietatile de izolare fonica sunt asemanatoare (poate chiar mai bune pt cea de sticla Akusto) iar pretul celei bazaltice e de 4-5 ori mai mare.

      Comentariu


      • #96
       Răspuns la: Izolarea fonica a peretilor de compartimentare

       Exista situatii cand aceasta nu mai acopera peretele in totalitate pe inaltime si acestea sunt cauzate de montarea defectuoasa si poate alegerea unor sortimente nepotrivite.
       In primul rand alegem o vata minerala autoportanta, il al doilea rand taiem vata la latimea corespunzatore spatiului, chiar putin mai lasa cu 1-2cm dupa cum este structura, il al treilea rand alegem o grosime care sa umple cat mai bine spatiul iar in ultimul rand vom adauga elemenete de sustinere pe verticala.
       In acest fel, evitam tasarea si strangerea vatei catre partile inferioare ale peretilor.

       Comentariu


       • #97
        Re: Izolarea fonica a peretilor de compartimentare

        1. Care e vata autoportanta?
        Doar la cele de la Ursa am vazut sa fie specificat faptul ca e autoportanta.
        Isover nu vad sa spuna asa ceva despre Akusto.
        2. Daca latimea standard e 60cm iar profilele trebuie puse la distanta de 60cm cum mai lasi acea toleranta de 1-2cm?
        3. Care sunt acele elemente de sustinere pe verticala?

        Multumesc.

        Comentariu


        • #98
         Răspuns la: Re: Izolarea fonica a peretilor de compartimentare

         In general sortimentele dedicate pentru izolarea peretilor de compartimentare sunt autoportante. Sortimentele universale nusunt.
         Distanta de 60cm este de regula o distanta interax, adica masurata intre mijlocul profilelor. La montajul pe profile, la pereti, aceasta distanta de 60cm este cat vata si ea va ajunge pana in mijlocul profilului, in spatiul format de cele doua laturi, in cavitatea acestuia.
         Gasiti la raionul cu accesorii pentru gipscarton aceste piese de sustinere vata, fie autoadezive, fie cu prindere mecanica pe perete. Se pot si confectiona.

         Comentariu


         • #99
          Răspuns la: Izolarea fonica a peretilor de compartimentare

          Va salut,
          Imi cer scuze ca am neglijat forumul in ultima vreme dar am fost taaare ocupat cu casa. Ma termina psihic toti "mesterii" astia
          Am nevoie de niste sfaturi referitoare la o izolare decenta a zgomotelor dintre camere, deci a peretilor de compartimentare.
          M-am oprit la sortimentele de vata Isover Akusto sau Ursa Fono, ambele de 10cm. 10cm pentru ca in variante mai subtiri (si multe straturi) manopera se schimba - chestie care ma scoate din sarite, dar asta e!
          Dulapii de lemn au 15cm, la care se adauga profilele de gips carton (n-as putea sa va spun de care, stiu ca sunt 30 cu 60 si la 30cm intre profilele verticale (si de 0.6mm ca vezi draga la 60cm se intampla nush ce cu placa - m-a ruiat cu profilele alea de 0.6 va zic sincer!) si placi RF de 12.5. Un singur rand de placaj la peretii de compartimentare ca asa e in grafic! Ideea e ca imi ramen un gol de 20cm pe care tre' sa-l umplu.
          Acum vata aia de 10 vine doar pe comanda si am primit niste termene de livrare de zici ca acum o topesc pentru mine. Credeti ca pot renunta la Akusto/Fono si sa pun o vata ordinara (nu ma intereseaza izolarea termica intre camere) tinand cont ca umplu cu 20cm ? Ar fi in calcul si varianta cu placile albastre, dar se schimba iar calculele financiare (si sincer va spun - poate va aduceti aminte de la fundatie - am niste etape din care nu vreau sub nicio forma sa ies).

          So, ma dau peste cap de Iso Akusto 10cm / Ursa Fono 10cm, sau pentru ca folosec drept umplutura 20cm pot merge pe orice vata minerala decenta.

          Comentariu


          • Răspuns la: Izolarea fonica a peretilor de compartimentare

           Nu utilizati vata universala sau sortimente mai ieftine pe acesti pereti de compartimentare. Ar trebui sa va indreptati atentia catre sortimente autoportante daca nu gasiti pe piata produsele dorite si dedicate peretilor de compartimentare. Vedeti ca si Knauf are doua sortimente, Decibel si Akusto Board iar alternativ Naturoll. Gipscarton RF poate sa nu fie chiar necesar si in locul lui as utiliza o dubla placare pentru peretii camerelor comune, cel putin. Se va simti diferenta data de dubla placare.

           Comentariu


           • Răspuns la: Izolarea fonica a peretilor de compartimentare

            Va salut,
            Nu ma refeream la vata ieftina! Ceva consacrat si autoportant, dar Decibel, AcusticBoard (Knauff), Isover Akusto sau ursa Fono nu sunt nicaieri pe stoc. Credeti-ma am sunat peste tot (inclusiv siteuri care se jura ca au in stoc).
            Ma gandeam la ceva Isover Domo sau ursa SF - astea sunt peste tot pe stoc. Evident, autoportanta si calitativa.

            Comentariu

            Procesare...
            X