Izolare frecvente joase

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • xkran
    Incepator
    • 30.ian.2010
    • 2

    Izolare frecvente joase

    Buna ziua, am citit cu interes mai multe subiecte referitoare la izolarea fonica a apartamentelor dar problema mea este putin diferita. Blocul in care m-am mutat recent este nou (finalizat 200. Nu aud vecinii prin pereti insa aud cand dau drumu la apa sau cand trantesc lucruri si pasii uneori deci presupun ca izolatia fonica este cat de cat existenta. Problema insa este alta ... toti s-au trezit in locuinta noua si si-au luat sisteme audio cu subwoofere. Am incercat sa le explic sa-l dea mai incet dar nu prea ai cu cine vorbi .. azi e de acord maine ii da drumu din nou la fel de puternic. De-ar fi unu as sti cu cine am de-a face dar sunt vreo 5 ... deocamdata si sunt situati majoritatea pe langa apartamentu meu mai sus sau mai jos cu un etaj dar si la 2 apartamente distanta. Deci e cam exclusa izolarea la sursa. La mine in apartament nu se aud decat sunete de joasa frecventa ... bassu .. ce-i drept nu se aud puternic insa prezenta acestei zdranganeli continue e foarte deranjanta pentru ca te distrage de la orice faci ... nu prea se poate ignora sau cel putin eu nu pot. Intrebarea mea este daca pot sa izolez apartamentul de asa ceva sau cel putin o camera. Exista materiale specifice pentru aceasta problema ? La ce sa ma astept daca pornesc o asemenea treaba din punct de vedere al rezultatului ? Eu as vrea sa fac o camera cat mai bine .. si eventual restul apartamentului in functie de rezultat. De asemenea ma intereseaza cam care e costul unei asemenea lucrari. De asemenea ma intereseaza firme sau persoane cu experienta care ar putea sa-mi rezolve problema.
  • Mircea_G
    Living Legend
    • 14.ian.2007
    • 12202

    #2
    Prin metode de izolare , chiar si scumpe sau sofisticate , nu cred ca rezolvati ceva .
    Cel mai eficient ar fi sa va cumparati si dvs o scula mai tare ! , sa faceti rost de niste inregistrari specifice pentru verificat basul si ...GO ! Forjati seara de seara pina le vor sari plombele din gura de la atitea vibratii . Va asigur va vor intelege mesajul
    Unde educatie nu este , asta este !!!
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu

    • tanasie
      Living Legend
      • 15.oct.2008
      • 2551

      #3
      xkran obisnuieste-te cu ideea, casa mea este izolata si exterior si interior dar basul de la vecinul de peste drum tot se aude ideea lui Mirecea este binevenita mai ales sa-i urmaresti atunci cand vreau sa doarma.
      Cu respect.

      Comentariu

      • jhonyy
        Membru
        • 04.ian.2007
        • 262

        #4
        Eu am incercat metodele Dl Mircea , am ajuns chiar si la politie si pina la urma solutia a fost urmatoarea: doua perechi de casti audio (si eu si sotia) fara fir si muzica de la calculator +dezvoltarea unui limbaj al semnelor.
        Apropo castile antifonice pentru cei care lucreaza cu picamarul or avea vreun efect pentru zgomotele de frecventa joasa din apartament?
        Am incercat sa adorm cu muzica din casti dar nu pot si ma gindeam ca celelalte ar putea fi o solutie.

        Comentariu

        • Dan_Daniel
          Living Legend
          • 20.nov.2009
          • 1153

          #5
          Re: Izolare frecvente joase

          Postat în original de xkran
          Exista materiale specifice pentru aceasta problema ?
          O fonoizolare profesionala se face astfel (vezi schite, foto), se urmareste crearea unei "cutii" fonoizolante in camera.
          Fișiere Atașate
          Daca vrei sa ai ceea ce multi altii nu au, trebuie sa faci ceea ce multi altii nu fac.

          Comentariu

          • jhonyy
            Membru
            • 04.ian.2007
            • 262

            #6
            In mod sigur zgomotele din interior nu au cum sa mai iasa cu aceasta fonoizolare , problema e cit de mult vor fi atenuate cele din exterior.
            La aceasta solutie m-am gindit si eu ,dar nu as vrea sa pierd si spatiu si bani cu o reamenajare completa si sa constat la sfirsit ca n-am facut nimic.

            Comentariu

            • Gemini
              Moderator
              • 06.iun.2006
              • 15056

              #7
              Suspanta vrea sa creeze o prindere elastica astfel incat sa reduca transmiterea prin structura.
              Aceasta izoaltie ar trebuie sa fie o cutie integrala - camera in camera pentru a izola cat de cat, orice contact cu structura de rezistenta compromite izolatia.
              Pierderea de spatiu este inevitabila, se pot pierde minim 10-15cm pe fiecare suprafata.

              Comentariu

              • xkran
                Incepator
                • 30.ian.2010
                • 2

                #8
                Multumesc mult pentru raspunsuri. Solutia prezentata mi se pare f. elaborata si cred ca e foarte buna. Nu e neaparat vorba de a izola 100% dar intr-adevar din ce am citit pe net partea de frecvente joase este in general mai greu de izolat. Urmaream graficele de izolare in frecventaXdb la diverse solutii si toate izoleaza mai putin frecventele joase.

                Ce am gasit f. interesant:

                Acest material contine o foitza de plumb si am inteles ca e bun.

                Iarasi in aceste filmulete ni se prezinta un alt material am inteles destul de eficient http://www.texsa.com/video_tecsound.asp

                Din ce am citit insa manopera e o problema serioase deoarece daca nu e facuta cum trebe poate sa reduca drastic eficienta unei astfel de izolari sau chiar sa o anuleze. Acuma io n-am nici o treaba cu domeniu asta si as prefera sa gasesc o firma care a mai facut asa ceva sa se ocupe de asta. Io daca ash face ar fi un proces de invatzare pe niste materiale scumpe si in mod cert cu greseli inevitabile poate chiar "munca si bani investiti degeaba". Daca stiti astfel de firme care se ocupa de asa ceva va rog sa-mi spuneti.

                O alta chestiune interesanta mi se pare active noise cancellation si mi se pare interesanta pt. ca e eficienta tocmai la frecvente joase dar inca produsele pe piata sunt la inceput. Din ce am inteles e un domeniu in plin avant si ce exista deocamdata pe piata sunt casti cu aceasta tehnologie. Am vazut si boxe dar din ce scrie in reviewuri sunt cam slabute deocamdata. Io mi-am cumparat BOSE QuietComfort 15 http://www.bose.com/controller?url=/...t_15/index.jsp care sunt impresionante. Frecventele joase le filtreaza foarte bine. Din ce am inteles io din reviewuri filtrarea ar fi undeva pe la 25 db pe frecventele joase dar practic cand le dai drumu se face linishte. Pacat ca sunt doar casti si oricat de bune ar fi doar n-o sa sta cu castile pe urechi toata ziua .

                Din pacate bataia in basi nu prea merge la mine. Pe vecinu de sub l-am convins asa ... probabil cand dau la maxim Dr Greenthumb (cypress hill) ii tremurau si lui geamurile ca si mie dar nu imi place sa fac asta pt. ca am vecini nevinovati cu copii mici si nu merita asa ceva insa problema e ca restu is de o nesimtire totala pe sistemu ca e dreptu lor sa dea muzica la ei in apartament si-si cumpara boxe de shpe sute de w din hipermarket. Alea nici nu tre sa le dea tare si incet date se propaga unda aia la distanta foarte mare prin scheletu cladirii.

                Astept parerile dumneavoastra in continuare si as aprecia daca stiti niste firme care se ocupa cu astfel de izolari sa mi le comunicati. Multumesc.

                Comentariu

                Procesare...