Izolare fonica a unui zid din beton

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Geo

    Izolare fonica a unui zid din beton

    Buna ziua.
    Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: detin un apartament de 3 camere la parterul unui bloc de 4 etaje care a fost construit(terminat) in 1978 si are toate zidurile din beton (inclusiv cele despartitoare).
    Un zid de la dormitorul copilului se invecineaza cu ghena de gunoi a blocului si cu intrarea in bloc. De aici toate neajunsurile din punct de vedere al zgomotului (aud toate intrarile si iesirile din bloc si fiecare utilizare a ghenei).
    Cum pot sa izolez (sa reduc) fonic acest zid?
    Precizez ca totodata vreau sa scot vechea sapa din dormitor si sa fac alta incluzand polistiren extrudat si finisare cu parchet (pentru izolare termica si fonica) si sa izolez termic zidul cu fereastra (AL cu rupere si low).
    Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
    Va multumesc anticipat.
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34926

    #2
    Stimate dl Geo,
    Pentru izolarea fonica a peretelui de la dormitor va recomand placarea cu sistemul Rigips( bagheta de lemn uscat de 3 cm. grosime, vata minerala si placi de gips-carton de 9,5 mm). Pentru restul amenajarilor constat ca aveti deja o optiune definita. Atentie la termoizolarea peretelui exterior, unde daca optati pentru sistemul Rigips, sa nu uitati bariera de vapori intre vata minerala si placile de gips-carton. In cazul peretelui interior izolat fonic nu este necesara decit daca casa scarii este complet neincalzita.

    Comentariu

    Procesare...