Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Este izolarea termica a casei mele buna sau rea?

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Este izolarea termica a casei mele buna sau rea?

  Buna ziua.
  Intrebarea mea este :

  Daca intr-o casa izolata termic, dar cu orice sursa de incalzire oprita in ultimele 4 zile, temperatura din interior este in aceasta perioada de aprox 15 grade Celsius in timp ce temperatura exterioara este de 5 grade, putem considera ca aceasta casa are o izolatie termica: foarte slaba, slaba, decenta, buna, foarte buna ? M-ar interesa sa stiu si care e diferenta de temperatura intre interior-exterior la casele dumneavoastra in situatii similare. Multumesc.

 • #2
  Răspuns la: Este izolarea termica a casei mele buna sau rea? Repere.

  Ne auzim si comentam la iarna cand afara vor fi mai multe zile la rand -15 grade.

  Care este structura peretilor exteriori, a tavanului si a izolatiei intre grinzile de la acoperis?

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Este izolarea termica a casei mele buna sau rea? Repere.

   Cred ca regimul tranzitoriu este irelevant. La prima vedere nu este o temperatura interioara mica (masurata ziua sau noaptea?) si este o casa izolata mediu probabil. Conteaza perioadele insorite, marimea spatiului vitrat, marimea casei etc.

   Comentariu


   • #4
    Da, intr adevar, la iarna va fi testul suprem.
    E o casa P +M. La parter, structura peretilor exteriori ar fi polistiren de 10, zidarie BCA, regips de 12. Mansarda e din lemn si structura peretilor exteriori e urmatoarea : placi osb, vata minerala pt izolare acustica de 7, 5 cm...vata minerala simpla de 5, vata minerala cu folie de aluminiu de 10 cm, regips. Acoperisul e din tabla lindab, dedesubt e pusa folie anticondens,scanduri de lemn, grinzi de lemn,, apoi e facut un mic pod iar intre acest pod si tavanul de regips de 12 sunt puse aceleasi 3 straturi de vata minerala : vata acustica de 7.5. vata minerala simpla de 5 cm, vata minerala cu folie de aluminiu de 10 cm.

    Temperatura a fost masurata seara , in jurul orei 8.

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Este izolarea termica a casei mele buna sau rea? Repere.

     Postat în original de Dario Vezi post
     La parter, structura peretilor exteriori ar fi polistiren de 10, zidarie BCA, regips de 12
     Cam putin izolati peretii exteriori.
     Ce grosime are BCA-ul?
     In structura metalica pe care au fost montate placile de gips carton mai aveti un strat izolator?

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Este izolarea termica a casei mele buna sau rea?

      Da, asta e si parerea mea cu privire la izolatia parterului. Observatie : casa a fost cumparata, parterul a ramas exact asa...doar mansarda a fost reamenjata si izolata, dupa dorintele mele (m-a ajutat si faptul ca am citit lucruri interesante pe acest forum) .
      Ce s-ar putea face la parter pentru a nu se pierde temperatura iarna ? (Pentru ca vara la parter este destul de racoare.)
      Nu stiu sa va spun ce grosime are zidaria, dar stiu ca la interior nu e izolat cu niciun fel de vata, ci doar un strat de polistiren de 5. ( din ce stiu eu, polistiren la interior nu se pune).
      Banuiesc ca ar trebui dati jos peretii de regips, pus 10-20 cm de vata in locul polistirenului si apoi refacuti peretii la loc. Dar asta ar insemna si o pierdere din spatiu iar pe jos este gresie iar peretii noi de regips ar "calca"peste gresie.
      Un pic cam chinuitoare lucrarea desi probabil la final ar merita.

      Comentariu


      • #7
       Răspuns la: Este izolarea termica a casei mele buna sau rea?

       Atat timpo cat aveti pereti din VBC si izolatie exterioara la parter de 10cm (daca am inteles bine), plus o izolatie interioara de 5cm, parerea mea este ca nu trebuie sa interveniti cumva. A adauga 10-20cm la interior, in locul polistirenului este o greseala. Izolatia predominanta trebuie sa fie la exterior. BCA izoleaza destul de bine iar termosistemul completeaza izolatia. Cei 5cm de polistiren ii eliminati numai daca apar probleme insa nu cred acest lucru. Pardoseala ar mai trebi sa aiba ceva izolatie dar ineamna deranj semnificaitv in aceasta faza.
       Faptul ca vara aveti racoare la parter este bine.

       Comentariu


       • #8
        Răspuns la: Este izolarea termica a casei mele buna sau rea?

        Da, ati inteles bine. Multumesc mult pentru raspuns.

        Dar in ceea ce priveste exteriorul peretilor parterului ? Se mai poate interveni din exterior pentru marirea gradului de izolare termica ?

        Comentariu


        • #9
         Răspuns la: Este izolarea termica a casei mele buna sau rea?

         Putem sa vedem foto din exterior?

         Comentariu


         • #10
          Răspuns la: Este izolarea termica a casei mele buna sau rea?

          @ Dario

          Intr-adevar, din ce scrieti, mansarda pare mai bine izolata. "Anvelopa" casei (care dicteaza performantele ei termice) trebuie privita ca un tot unitar. Puteti avea pereti bine izolati, dar puteti pierde caldura prin ferestre si prin usile exterioare.
          In plus, puteti avea materiale de buna calitate puse prost in opera (pierderi de caldura pe la colturi, pe la acoperis etc.). Daca aveti indoieli cu privire la performantele termice ale casei, asteptati temperaturile negative, incalziti casa si apoi faceti inregistrari cu camera cu termoviziune (exista si un gadget pentru smartphone) si vedeti pe unde pierde caldura. Unele probleme se pot remedia, altele nu.
          Ultima editare de Gemini; 06.dec.2017, 08:42.

          Comentariu

          Procesare...
          X