Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fonoizolatie apartament - pareri DUPA punerea in practica !!!

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Fonoizolatie apartament - pareri DUPA punerea in practica !!!

  Buna ziua !
  Doresc sa fac unele lucrari de fonoizolare pasiva a unui apartament (doar tavanul si pardoseala), in scopul reducerii zgomotelor receptionate, in special de impact, mers, voci etc.
  Am gasit mii de pareri, de solutii, inclusiv pe acest forum. Suntem indusi in eroare de multitudinea de solutii si pareri propuse, inclusiv de catre comerciantii de produse (pentru care rezultatul e mai putin important, atat timp cat ei isi vand marfa), incat - eu unul cel putin - nu mai pot da credit niciunuia dintre sistemele de izolare regasite pana acum....

  Ce propun prin acest post, chiar daca unii probabil vor considera ca discutia se regasete printre multe altele deja existente, este parerea efectiva a celor care au folosit diverse solutii de izolare, ce rezultate au obtinut, ce recomanda, cu ce au gresit daca este cazul, costuri estimative etc.

  Vreau solutia PRACTICA cea mai eficienta pentru ceea ce mi-am propus !

  Multumesc !

 • #2

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Fonoizolatie apartament - pareri DUPA punerea in practica !!!

   Gasiti cateva exemple pe forum, nu stiu daca le-ati parcurs:

   http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...artament/page3

   http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...-3-camere-2015

   Cu ce problema va confruntati efectiv? Zgomotul de impact prin tratarea tavanului dvs. nu are acelasi efect cu tratarea pe pardoseala vecinului de deasupra, acolo unde se produce zgomotul de impact. Zgomotul de impact se propaga prin structura si doar izoland in camp tavanul nu se rezolva problema.

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Fonoizolatie apartament - pareri DUPA punerea in practica !!!

    Eu am izolat peretele cu vecinul cu vata minerala si 2 straturi de rigips fonic. Pot sa-ti dau amanunte.

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Fonoizolatie apartament - pareri DUPA punerea in practica !!!

     Postat în original de scris Vezi post
     Eu am izolat peretele cu vecinul cu vata minerala si 2 straturi de rigips fonic. Pot sa-ti dau amanunte.
     Poti sa postezi aici amanuntele.
     Poate intreseaza si pe altii.

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Fonoizolatie apartament - pareri DUPA punerea in practica !!!

      Multumesc pentru raspunsuri.
      Analizând discutiile gasite pe forum as adopta urmatoarea solutie, si rog aici specialistii sa-mi dea o parere...
      In concret, locuiesc la etajul 3 din 4. Locatarii etajului 4 incazesc rar locuinta (nu locuiesc acolo permanent), iar când se afla in apartament se aud destul de deranjant pasii pe podea si, mai rar, voci.
      De asemenea, de la etajul de sub mine se aude foarte puternic zdupuitul pasilor si, la fel mai rar, voci...

      Sunt convins ca nu pot elimina in totalitate aceasta problma, insa as vrea sa o atenuez pe cat posibil.

      Prin urmare, vreau sa fac urmatoarele:
      1. Eliminarea conductelor ramase de la sistemul centralizat de incalzire. Toti cei de pe tronson au centrale proprii, o parte au taiat deja conductele si, chiar prin proiectul de debransare se recomanda eliminarea tevilor... La etajul superior acestea nu mai exista, la etajul inferior inca da, deci zgomotele pot razbate si pe aici...
      2. Pentru podea, intrucat nu pot renunta la foarte mult spatiu, m-am gandit sa asez un strat din pluta sau alt material similar (si rog aici pareri legate de grosimea acestuia) + folie specifica pentru parchet + parchet laminat 8 mm. Pluta va veni inclusiv sub plinta.
      3. La tavan treaba e mai complicata. Intrucat am nevoie si de izolatie termica (am mentionat ca apartamentul superior se incalzeste doar sporadic), ma gândesc sa pun un strat de vata bazaltica de 5 cm. Insa, finisajul nu l-as vrea din placi de rigips. Prin urmare, as fi vrut sa amplasez pe tavan la 60 - 80 cm distanta profile din lemn cu dibluri, dupa care sa umplu spatiul cu vata. Profilele nu vor fi lipite de tavan, urmând sa las un spatiu de cativa mm. Pe profile as vrea sa pun ca strat final scanduri tip pazie / lambriu din lemn (imbinate tip nut / feder). In zona peretilor, scandurile vor fi sustinute si de o plinta inferioara, ancorata de pereti...

      Rog asadar, o impresie asupra celor expuse.

      Va multumesc !

      Comentariu


      • #7
       Răspuns la: Fonoizolatie apartament - pareri DUPA punerea in practica !!!

       Pluta ce grosime si de care? Montarea plutei va necesita un strat suport foarte plac, fara denivelari.
       La tavan poate fi utilizata si vata de sticla, la rola. Riglele de lemn trebuie fixate bine pentru ca ele vor sustine cam toata structura. Trebuie sa fie trase in plan daca tavanul are denivelari, pentru a putea monta lambriul corect. La distanta de 60-80 utilizati lambriu de 16mm, nu de 12mm. Intre rigle si lambriu trebuie sa utilizati o bariera de vapori.
       Intre rigle si placa adaugati banda de etansare sau un strat de cauciuc subtire, sa rupa contactul cu placa. Atentie la diblurile de prindere, recomadat metalice.

       Comentariu


       • #8
        Răspuns la: Fonoizolatie apartament - pareri DUPA punerea in practica !!!

        Va multumesc pentru raspuns...
        Legat de pluta... din pacate nu stiu, de aceea am si adresat rugamintea de a-mi face dvs recomandari in ceea ce priveste tipul, grosimea etc.
        Legat de bariera de vapori... aceasta mai este necesara in conditiile in care locuiesc la etajul 3 din 4 ? Nu ar fi o problema sa o montez... doar intreb...
        Mai este necesara utilizarea unui material de etansare intre rigle si placa din beton, in conditiile in care, practic, nu intentionez ca acestea sa se atinga, lasand o distanta de 3 - 5 mm ? Eventual pot utiliza cate un tampon prin care introduc fiecare surub in diblu?

        Comentariu


        • #9
         Răspuns la: Fonoizolatie apartament - pareri DUPA punerea in practica !!!

         Pentru pardoseala puteti merge pe pluta la rulou (1x10m), grosimile sunt din mm in mm pana la vreo 10mm. Oricum sub 5mm nu va ajuta, asa ca va ramane intervalul de alegere 5-10mm.
         Teoretic nu este necesara pe unplanseu intermediar numai ca in conditiile in care apartamentul de deasupra nu se incalzeste, poate fi un risc suplimentar in sezonul rece. Daca o utilizati nu se intampla sa fie vreun dezavanjat.
         Riglele din lemn nu pot sa stea suspendate, o prindere prin intermediul unui material elastic ar fi de dorit. Exista si bride pentru sistemul de profile, de tip acustic, cu garnituri de cauciuc.

         Comentariu


         • #10
          Va salut.... Abia acum m-am apucat de treaba si, dupa finisarea peretilor am ajuns la capitolul: pardoseala.
          Dupa parerea domniilor voastre, rog sa-mi spuneti cam ce grad de izolare fonica ar avea urmatorul sistem: peste placa din beton asez un strat de 2 mm pluta la rola. Pun apoi placi din OSB de 10 mm, pe care le etansez la rosturi si langa pereti. Mai pun apoi un strat de pluta de 2 mm, peste care pun si o folie din polietilena cat mai groasa ( min 3 mm) .... din aceea pentru parchet laminat. La final, bineinteles, parchetul laminat, care va fi probabil de 8 sau 10 mm.
          Mai exista si varianta inlocuirii OSB-ului cu polistiren extrudat ... dar nu ma prea incanta ideea...
          Calculul este atat financiar, intrucat pluta de 10 - 15 mm grosime costa foarte mult, plus ca spatiul nu-mi permite sa ma inalt mai mult...


          Va multumesc !
          Ultima editare de someonedan; 19.oct.2018, 13:50.

          Comentariu


          • #11
           Izolati pentru ce anume? Sa nu deranjati vecinii de sub cu zgomotul de impact?

           Comentariu

           Procesare...
           X