Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fonoizolare pardoseala

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #46
  Răspuns la: Fonoizolare pardoseala

  Vand vata TDPS pentru izolare la zgomotul de impact. Pret 16 lei/mp la grosimea de 2 cm. Detalii pe PM.
  Ultima editare de Gemini; 09.mar.2014, 12:25.

  Comentariu


  • #47
   Răspuns la: Fonoizolare pardoseala

   Buna ziua,

   am o constructie parter si mansarda, intre ele planseul fiind din lemn: Grinzi 25x15 pe care vin dulapi aparenti de 5 cm grosime. Peste in momentul de fata am 3 cm polistilen extrudat, o placa de OSB apoi va veni parchetul(lemn masiv 18 mm grosime)

   Problema este ca la nivelul la care e acum(dulapi + polistilen + OSB) la etajul de jos se aude foarte bine de sus, si nu ma refer la zgomote de impact. Daca dau drumul sus la un radio se aude perfect jos.
   Exista vreo solutie sa inlocuiesc acest polistilen cu ceva mult mai fonoabsorbant? Ce alta solutie as mai avea?

   Multumesc

   Comentariu


   • #48
    Răspuns la: Fonoizolare pardoseala

    Situatia se va imbunatatii daca se va izola tavanul parterului. Doar stratul de polistiren ce are acum rolul de izolare la zgomot de imapct, atat cat poate, pentru a continua izolarea trebuie sa umpleti spatiul dintre grinzile de lemn cu vata mienrala, odata cu inchiderea tavanelor cu gipscarton probabil. Fara aceasta izolatie suplimentara nu rezolvati problema.

    Comentariu


    • #49
     Bună seara, vin cu următoarea rugăminte pentru oferirea de sugestii în amenajarea unei podele la mansarda pe care doresc să o amenajez.
     Peste parter sunt grinzi de 20/20 pe care s-a construit tavan clasic (tencuit). Sus, la mansardă, am aplicat o folie de aluminiu peste toate spațiile dintre grinzi, inclusiv peste grinzi, apoi am montat un strat izolator de 20 cm vată minerală, până la nivelul superior al grinzilor.
     Pentru că nu exista o planeitate perfectă , m-am chinuit cu un abricht mobil si le-am făcut la același nivel.
     După aceea am lipit pe suprafețele superioare ale grinzilor (FONOIZOLARE) pentru a nu exista contact direct lemn-lemn, plută expandată (https://www.corkline.ro/placi-pluta-...standard-20mm/).
     Peste plută, doresc să aplic 2 straturi de OSB (2*22mm), apoi parchet laminat.
     Menționez că solutia cu pluta expandată am aflat-o tot din mediul online.
     Ce părere aveți despre cele de mai sus ? (până în prezent, am efectuat operațiunile de mai sus pt 1 cameră.
     Ar exista posibilitatea să asigur planeitatea (înainte de montarea stratului de OSB), prin lipirea cu o spumă poliuretanică a stratului de plută (mă gandesc ca prin expandare să ridic pluta până la nivelul pe care îl doresc )
     După aplicarea primului strat de OSB ar trebui să montez o folie de 2/3 mm ca cea pt parchet, si apoi sa aplic (transversal) al doilea strat de OSB ?
     Multumesc pentru ajutor.

     Comentariu


     • #50
      Nu poti rega planeitatea din spuma poliuretanica, nu este o suprafata rigida. Ar trebui sa reglezi planeitatea inainte de a monta stratul de pluta, fie prin prelucrare lemn, fie prin adaos cu rigle de lemn. Intre cele doua straturi poti utiliza cea mai subtire folie PEE pe care o gasesti, are doar rol de a elimina posibilitatea de aparitie a zgomotului (scartaie) intre placi daca nu sunt solid fixate. Al doilea sttrat de OSB cu rosturi decalate, nu neaparat transversal.
      VYS Blog - 100 % D I Y
      Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

      Comentariu

      Procesare...
      X