Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Pluta sau materiale profesionale de izolare

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Pluta sau materiale profesionale de izolare

  Salutare

  Vreau pe viitor sa etansez peretii de compartimentare dintre camere si tavanul

  Imi puteti spune cat de eficienta este pluta in comparatie cu vata bazaltica sau materialele profesionale ?

  De exemplu am gasit pluta expandata 4 cm cam la acelas pret cu HD Foam /
  La ambele vanzatorii spun ca materialele lor izoleaza cel mai bine fonic.

  Imi puteti spune :

  -Care izoleaza mai bine la zgomotele de impac cat si cele aeriene ? (pluta,hd foam sau vata bazaltica)
  -Nu as dori sa mai dau gauri prin pereti pentru structuri de metal, cat de bine izoleaza peretii/tavanul daca le lipesc direct fara rigips sau structura metalica?

  Multumesc

 • #2
  Izolatia pentru impact este una, cea la zgomot aerian este alta. cu siguranta nu putem sa le comparam pentru ca sunt total diferite si ele trebuie analizate in contextul modului de utiliare al camerei si scopul final. O pluta pe pardoseala va izola foarte bine la aproape orice zgomot de impact.Evident , putem lasa pluta direct circulabila daca produsul utilizat se poate utiliza astfel sau o putem acoperii.
  La zgomotul aerian conteaza mult frecventele, un semnal inalt nu este acelasi lucru cu unul de joasa frecventa. Chiar si prin structura cladirii se poate transmite frecventa joasa si uneori, ca de exemplu la sali de cinema, conteaz mult si nu este suficient sa tapetam peretii cu un material care poate ajuta mai mult la calitatea sunetului decat la izolatie fonica.
  Ce constructie este? ce destinatie are spatiul si de ce se doreste izolatia fonica? Izolatia termica are relevanta?

  Comentariu


  • #3
   Salutare,

   Multumesc de raspuns.
   Izolarea termica are relevanta? --- Nu
   Ce constructie este ? Bloc nou, care are peretii interiori facuti din caramida termica cred ca ii zice, cea cu gauri in interior

   Ideea este de la vecinul de deasupra se aude aude aproape orice. Aud si cand apasa intrerupatorul de la lumina. Am observat ca daca pun urechea pe peretii interiori se aude de parca sunt acolo.

   Ma gandeam la o solutie de genul pentru pereti si tavan:

   https://www.corkline.ro/placi-pluta-...standard-40mm/

   Ei mi-au transmis ca pluta asta expandata izoleaza aproximativ 40db in aproape toate frecventele si nu necesita gauri in pereti sau structuri metalice, se lipeste direct de perete

   Este o idee buna sau sa incerc si la firmele specializate pe asa ceva desi ar fi mult mai scump?

   Comentariu


   • #4
    Atenuarea zgomotului se oate face prin diverse solutii cu vata minerala sau alte produse dedicate. In cazul unei izolatii cu vata de 75/100mm se poate ajunge la un inice de atenuare de 44dB intr-un anumit spectru de frecvente. Problema este identificarea cailor de propagare a zgomotului pentru ca ulterior sa le iolam cu precadere pe acestea. O izolatie a peretilor despartitori, tavanului si a pardoselilor de la etajele unde se produce zgomotul de impact sunt solutii ce trebuie analizate atent pentru a obtine efectul maxim in fiecare caz. Peretii despartitori din caramida de compartimentare sunt cei mai expusi, 12cm de caramida eficienta plus cativa cm de tencuiala nu pot sa izoleze fonic corect. Adaugam faptul ca exista goluri in mortarul de zidarie, trasee de instalatii sau alte strapuneri de la tevi, este usor sa ajungem la o propagare nedorita a zgomotului intre camere sau apartamente.

    Comentariu

    Procesare...
    X