Salut, doresc sa izolez fonic tavanul si un perete care e lipit de baie la un apartament 2 camere constructie noua.
Pentru tavan doresc sa mai reduc zgomotele de sus pentru ca stiu ca nu pot reduce de tot aceste zgomote, mai ales cele de impact care sunt foarte greu de redus.M-am documentat si sunt multumit si daca se reduc cu cativa decibeli decat sa il las asa cum e acum.
Pentru peretele cu baia vreau sa izolez sunetul de tevi si apa care se aude foarte tare din cate am analizat pare sa fie zgomot de 2500-3000hz, zgomot care se poate reduce mult mai usor decat cel de impact de la tavan.
Vreau sa imi spuneti daca a mai aplicat cineva metoda la care m-am gandit eu si a dat rezultate sau daca macar in teorie da rezultate .. inainte sa ma apuc sa renovez in toamna asta.
Pentru tavan m-am gandit la :
Vata minerala 5-10cm(aici puteti sa imi spuneti care e mai ok) pe profile normale ( sau cele care amortizeaza sunetul, antivibratii banuiesc ca le zice)
+ 2xranduri de rigips fonic (nida acustic din cate am analizat e ok) .. inaltimea camerei imi permite tinand cont ca am 2.8m pana la tavan
Pentru peretele legat de baie:
Vata minerala 5cm pe profile metalice normale + un rand de rigips fonic cred ca ar da rezultate ok la o grosime care nu deranjeaza foarte mult
Mai exact e vorba de o camera de 14mp2, o sa las mai jos o schita ca sa se inteleaga mai bine si peretele cu baia despre care vorbesc..
Credeti ca o sa dea rezultate la un cost ok ?