Izolare fonica perete despartitor intre bucatarie si dormitor plus usa

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Mgiurea
    Incepator
    • 18.sep.2014
    • 7

    Izolare fonica perete despartitor intre bucatarie si dormitor plus usa

    Buna ziua,

    Am un perete care desparte bucataria de dormitor pe care as dori sa il izolez extrem de bine fonic, atat de bine incat sa nu se auda absolut nimic, chiar daca in bucatarie se spala, gateste, vorbeste, etc.
    Peretele este alcatuit din stalpi de lemn, capriori, de 10 x 5, din 60 in 60 de cm.
    Practic as putea umple cu un material fonoizolator grosimea lor de 10 cm, dupa care ar urma placarea cu ( rigips fonoizolant, insa nu stiu daca este bun pentru aceasta aplicatie, osb, etc) pe o parte si pe cealalta.
    Care sunt cele mai bune materiale izolatoare si care ar fi ordinea de instalat?
    Va fi necesara si instalarea unei usi care sa nu permita nici un zgomot.
    Este suficienta o usa de termopan, sau doar din sticla foarte groasa?
    Se gasesc usi cu un coeficient foarte ridicat de izolare fonica?

    Multumesc mult si astept un raspuns!
    Cu multa stima,
    Mihai!
    Ultima editare de Calin Diaconu; 01.mai.2024, 15:35. Motiv: insert tags SEO
  • Calin Diaconu
    Administrator
    • 17.mar.2005
    • 447

    #2
    Bună ziua, Mgiurea - Mihai!

    Este important să înțelegem că dorința de a obține un "nivel de zgomot 0" este o provocare majoră și, de obicei, se poate apropia de condițiile dintr-un studio de înregistrări audio. Dacă aceasta este intenția, ar trebui să considerăm aplicarea principiilor din acustica arhitecturală, unde utilizarea panourilor fonoabsorbante și a altor materiale specifice sunt esențiale.

    Pentru peretele care desparte bucătăria de dormitor, iată câteva recomandări specifice:
    1. Materialul Fonoizolant: O alegere excelentă ar fi lâna minerală, care este densă și poate absorbi sunetul eficient. Aceasta ar trebui inserată între stâlpii de lemn ai peretelui, ocupând întreaga grosime de 10 cm.
    2. Placarea Peretelui: După inserarea materialului fonoizolant, recomand utilizarea plăcilor de gips-carton fonoizolant pentru ambele părți ale peretelui. Plăcile de gips-carton fonoizolante sunt tratate special pentru a îmbunătăți izolația acustică. Alternativ, puteți folosi plăci OSB, dar acestea sunt mai eficiente pentru izolație termică decât pentru izolație acustică. O combinație dintre cele două ar putea oferi performanțe superioare.
    3. Etanșarea: Asigurați-vă că toate rosturile și crăpăturile sunt etanșate corect cu bandă acustică și masă de etanșare, pentru a preveni orice scurgeri de zgomot.
    4. Ușa: Ușile de termopan sau cele din sticlă groasă nu sunt suficiente pentru izolație fonică de înaltă performanță. Vă recomand să căutați o ușă solidă, cu garnituri de etanșare și un prag adecvat. Există uși special concepute pentru izolație fonetică, care includ materiale dense și garnituri care blochează trecerea sunetelor.
    5. Consultanță Suplimentară: Având în vedere complexitatea cerințelor dumneavoastră, ar putea fi util să consultați un specialist în acustica arhitecturală pentru soluții personalizate și eficiente.

    Pentru a oferi sfaturi mai detaliate, ar fi util să știu ce fel de activitate se desfășoară în spațiul respectiv și care sunt particularitățile acustice ale camerei în care doriți să implementați izolația.

    Sper că aceste informații vă vor ajuta în demersul dumneavoastră și aștept cu interes detalii suplimentare pentru a vă putea oferi cele mai bune recomandări.

    Cu respect,

    Călin pasionat (și) de chitară ...
    www.calindiaconu.com

    Comentariu

    • Mgiurea
      Incepator
      • 18.sep.2014
      • 7

      #3
      Multumesc mult pentru informatii!

      Peretele desparte bucataria de un dormitor.
      Vis-a-vis de materiale fonoizolatoare, dvs a-ti propus o combinatie de lana minerala, rigips fonoizolant plus osb.
      Ce parere aveti de cele trei materiale de mai jos ca inlocuitor pentru lana minerala, sau nu sunt bune deoarece sunt cu mult mai putin eficiente decat lana?
      Daca sunt mai putin eficiente, puteti argumenta de ce?
      Eventual o combinatie intre ele ar fi de succes, si daca da, care?

      1 - Placi HD Foam Plus® (Heavy Foam)

      https://www.emag.ro/placi-hd-foam-pl...rec&recid=rec_ 4_28abc62bc9ba4a129306c263b696652b92adddc8bd6ccb61 9ff20147c805b07c_1714700148

      2 - Fibre de celuloza, placi semirigide, pachet, 100mm, 565x870mm, Ekovilla – Isogreen

      Placile semirigide din fibre de celuloza sunt o izolatie termica produsa in Finlanda, neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon, realizata din deseuri de hartie.


      3 -
      Placi Pluta Expandata



      Va multumesc!
      Cu multa stima,
      Mihai!


      Comentariu

      Procesare...