Sistem drenaj si hidroizolatie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • tamasila florin
    Incepator
    • 15.ian.2011
    • 5

    #46
    scuzati intarzierea cu care raspund...motive legate de servici,is mai tot timpu plecat
    casa e facuta din anii60',cu zidurile din caramida plina arsa,fundatia din piatra de rau la o adancime de aprox 80cm care continua vreo 30cm deasupra ierbii si termina cu o centura de vreo 20cm facuta din ciment dupa care incepe caramida,dar nu am vazut nici o membrana sau altceva asemanator care sa-i tina locu' ptr a intrerupe capilaritatea...aa.pietrele din fundatie sunt "legate" cu mortar(var ciment nisip)..toata problema cu umiditatea s-a accentuat dupa ce am montat geamuri si usi termopan..la ora actuala umiditatea pe pereti se ridica c-am la 1m deasupra pardoselii..in anumite locuri este ud,dupa dulapuri e deja negru si pe unumite portiuni e "sare"...sunt foarte sigur ca incaperile nu sunt aerisite cu atat mai mult cu cat am pus si termopan dar sunt sigur ca multa apa vine si din sol..de ce?ptr ca acum vreun an am facut o fosa biologica compusa din 2"camere",ultima e "zidita" cu piatra ca o fantana -ca sa fie ca un filtru-si am notat ca e tot timpu plina cu apa chiar si cand e seceta vara-de aia am zis ca panza freatica e sus-
    ..casa nu e izolata in nici un fel iar apa de pe acoperis e dirijata prin burlane fix la fundatie-nu am nici trotuare-
    astea fiind spuse va cer ajutorul in a face un sistem de drenaj care sa-mi duca apa rezultata din precipitatii cat mai departe de fundatie,poate chiar intr-un bazin sau ceva asemanator ca sa o pot reutiliza ptr irigat-in spatele casei este si o livada-...si un sistem de drenaj prin care sa "usuc" un pic pamantul din jurul casei si cred eu si peretii..va cer ajutorul ptr ca as vrea sa fac ceva eficient dar nu-mi permit sa apelez la un proectant..
    ..aa..terenul e aproape plan dar am un sant intre casa si strada si mai e si un parau la vreo 5m de casa-nu ar avea un prea mare debit si poate ca e jumatate la mine in fundatie..
    ..sunt convins ca daca imi iese drenaju scap si de umezeala de pe pereti
    ..oricum nu as vrea sa fac nici o termoizolatie casei nici extern nici intern pana nu vad peretii uscati..va multumesc

    Comentariu

    • Gemini
      Moderator
      • 06.iun.2006
      • 15056

      #47
      Drenajul ajuta dar nu cred ca va scapa de problema definitiv. Ar trebui sa va orientati catre realizarea unui strat de rupere a capilaritatii in locul acelui strat de membrana lipsa intre fundatie si zidarie. Se poat erealiza prin injectarea unor solutii dedicate, am mai discutat pe forum si se va elimina umezire ape inaltimea de 1m de care spuneti.

      Comentariu

      • tamasila florin
        Incepator
        • 15.ian.2011
        • 5

        #48
        m-am gandit si la injectarea acelor substante dar vroiam sa recurg ca si la un ultim pas in cazul in care dupa executarea drenajului peretii nu s-ar fi uscat..pt ca mi se pare ca este un lucru un pic mai scump..
        am citit ceva la dumneavoastra pe forum despre ruperea capilaritatii dar v-as fi recunoscator dc mi-ati spune intre diferitele solutii (batoane,injectarea anumitor substante,tencuit cu ciment special sau taierea zidului,etc,etc) d-voastra ce ati alege...
        ..multumesc ptr raspunsurile de pana acum...

        Comentariu

        • Gemini
          Moderator
          • 06.iun.2006
          • 15056

          #49
          Puteti incerca initial drenajul si daca nu se rezolva problema actionati pe celelalte directii.
          Batoanele nu va sunt utile in aceasta faza, taierea este o solutie mai delicata, tencuirea cu mortare de asanare este o varianta ce se poate utiliza ulterior injectarii de solutii pentru refacerea stratului de rupere capilaritate sau pentru cazuri cu umiditate cel mult moderata.

          Comentariu

          • tamasila florin
            Incepator
            • 15.ian.2011
            • 5

            #50
            multumesc ptr sfaturiile de pana aku,o sa tin cont..
            referitor la drenaj ma gandeam sa sap un sant, perimetral casei, mai adanc decat fundatia,distant c-am la 1,5m sau 2m de casa (mai aproape mie frica sa nu dauneze fundatiei,s-o intamplat deja si la altii)..in acest sant o sa pun tubu' gofrat invelit in geotextil si totul acoperit cu piatra de rau,sort3 si nisip...la fiecare aprox 4m as vrea sa pun camin de colectare care sa prea si apele pluviale atunci cand sunt in exces dar si cele de pe acoperis (prin aceste camine va trece si tubu gofrat)..totul o sa vina deversat intr-o fantana,in acest fel daca va fi nevoie as putea si folosii apa respectiva..
            ...ar putea sa fie un lucru bun?contraindicatii?idei mai bune?la ce ar trebui sa fiu atent atunci cand o sa fac lucru'?...

            Comentariu

            • Gemini
              Moderator
              • 06.iun.2006
              • 15056

              #51
              Nu este nevoie sa coborati sub cota fundatiei iar distanta de 2 m fata de fundatie este cam mare. Fundatia dvs. este doar la 80cm si nu are nici un rost sa ajungeti spre panza freatica in cazul in care este mai sus. Este suficient daca ajungeti la circa 60-70 cm adancime iar maximul va fi cota fundatiei, cat mai aproape de aceasta. Nu duceti apa direct in panza freatica pentru ca poate contine sedimente si nu este filtrata. Daca doriti s ao refolositi amenajati un bazin altfel lasati-o sa se scurga natural inpamant, intr-o zona mai departata de fundatie.
              Se aseaza tubul pe un strat de pietris si deasupra se aseaza tot pietris dar nu pana la cota finala, acolo unde se va adauga pamant sanatos.

              Comentariu

              • tamasila florin
                Incepator
                • 15.ian.2011
                • 5

                #52
                multumesc de sfaturile de pana acum,cu siguranta o sa va cer altele si pe viitor
                ..abea astept sa-mi pot lua concediu si sa fac lucrarea..

                Comentariu

                • lgabi_03
                  Incepator
                  • 17.iul.2012
                  • 2

                  #53
                  Răspuns la: Sistem drenaj si hidroizolatie

                  practica cu teoria nu s-au intalnit inca la tine ...domnu preot trebuie sa faca o hidroizolatie sanatoasa sapata in jurul bisericii ...

                  eu cu asta ma ocup..HIDROIZOLATII FUNDATII, PROIECTARI PISCINE TORCRET, TERASE HIDROIZOLATII

                  aPP::EXISTA MORTAR CU RASINI IMPERMEABILE TENCUIT PE CARAMIDA CARE N-ARE MOARTE.

                  Comentariu

                  • lgabi_03
                    Incepator
                    • 17.iul.2012
                    • 2

                    #54
                    Răspuns la: Sistem drenaj si hidroizolatie

                    Domnu sylviu asi face reclama mascata la produsele lui cand treburile sunt f. Simple...

                    Comentariu

                    • KenZen
                      Incepator
                      • 09.ian.2013
                      • 3

                      #55
                      Răspuns la: Sistem drenaj si hidroizolatie

                      Revin si eu cu niste intrebari legate de hidroizolatie. De curand am cumparat o casa veche in Timisoara, care e construita in anii '40. Casa e din caramida arsa cu fundatie tot din caramamida(nu sunt sigur), elevatia primului(si singurului) nivel e la 1 m fata de pamant. Am observat ca pe pereti, in partea de jos e igrasie, si anume tencuiala e un pic umflata, asta se poate observa mai in toate camerele, in clusiv pe peretii interiori. Peretii sunt uscati si treaba asta cu igrasia s-ar putea sa se fi intamplat in urma cu ceva vreme cand a urcat panza freatica.Zugraveala pe pereti pare sa aiba peste 20 de ani.Nu exista urme de mucegai, iar parchetul, de stejar masiv nu pare sa fie afectat deloc in zonele unde sunt acele pete de igrasie. Din cate am observat nu exista cartonul bitumat intre ziduri si placa, si probabil asta face sa urce umiditatea pe pereti.Am vorbit cu diversi "meseriasi" si am auzit diverse solutii pentru renovare:

                      1) curatat peretii in partea de jos pana la caramida(acolo unde este igrasia), tencuiti, dati cu ceva lac de impermeabilizare, iar apoi imbrcati in polistiren de 3cm, cu plasa.Asta numai pentru peretii exteriori - > personal nu prefer aceasta solutie, mi se pare o solutie de amanare

                      2) http://hw-system.ro/contact.htm - nu stiu ce sa zic de solutia asta - pare super ok, dar nu stiu in ce masura afecteza rezistenta casei

                      3) hidroizolarea fundatiei + drenaj perimetral - asta mi se pare cea mai viabila solutie - credeti ca ajunge sa rezolve problema?

                      4) Injectarea de batoane in fundatie + drenaj

                      Atasez niste poze cu casa si cu igrasia. Este posibil ca pe peretii interiori igrasia sa se fi transmis de la peretii exteriori?
                      Momentan exista sitem de colectare al apelor pluviale care se scurg direct la canalizare, dar nu stiu daca e facut inainte sa apara igrasia sau dupa. As dori sa-mi dati si exemple de materiale pentru fiecare varianta.
                      Apropo, pe perioada iernii casa nu a fost prea incalzita, iar pe pe o buna parte din pereti a fost mobila, in caz ca exista vreo legatura.

                      Poze se pot vedea la:

                      Note:  This blog post outlines upcoming changes to Google Currents for Workspace users. For information on the previous deprecation of Googl...



                      Multumesc in avans
                      Ultima editare de KenZen; 30.mai.2013, 11:05. Motiv: link poze

                      Comentariu

                      • Gemini
                        Moderator
                        • 06.iun.2006
                        • 15056

                        #56
                        Răspuns la: Sistem drenaj si hidroizolatie

                        1) curatat peretii in partea de jos pana la caramida(acolo unde este igrasia), tencuiti, dati cu ceva lac de impermeabilizare, iar apoi imbrcati in polistiren de 3cm, cu plasa.Asta numai pentru peretii exteriori - > personal nu prefer aceasta solutie, mi se pare o solutie de amanare
                        2) http://hw-system.ro/contact.htm - nu stiu ce sa zic de solutia asta - pare super ok, dar nu stiu in ce masura afecteza rezistenta casei
                        3) hidroizolarea fundatiei + drenaj perimetral - asta mi se pare cea mai viabila solutie - credeti ca ajunge sa rezolve problema?
                        4) Injectarea de batoane in fundatie + drenaj
                        Atasez niste poze cu casa si cu igrasia. Este posibil ca pe peretii interiori igrasia sa se fi transmis de la peretii exteriori?
                        Momentan exista sitem de colectare al apelor pluviale care se scurg direct la canalizare, dar nu stiu daca e facut inainte sa apara igrasia sau dupa. As dori sa-mi dati si exemple de materiale pentru fiecare varianta.
                        1. Nu este o solutie care sa asigure combaterea igrasiei atat timp cat nu se poate reface sau realiza stratul ce poate fi lipsa sau degradat de rupere capilaritate.
                        2. Despre acest strat de rupere capilaritate este vorba si aici. Una dinsolutiile practicate este introducerea acelor piese metalice in zidarie, alta metoda presupune injectarea uneisolutii de silicatizare sau se poate realiza o subzidire etc. Variante sunt insa rebuie facuta intai o expertiza a casei si apoi se alege o solutie, evident costurile fiind ceva mai ridicate.
                        3. Hidroizolarea exterioara a fundatiei din caramida, singurala, nu este chiar suficienta. Drenajul ajuta dar nu este o garantie ca se reduce umiditatea la un nivel suficient.
                        4. Ce fel de batoane?

                        Comentariu

                        • KenZen
                          Incepator
                          • 09.ian.2013
                          • 3

                          #57
                          Postat în original de Gemini
                          1. Nu este o solutie care sa asigure combaterea igrasiei atat timp cat nu se poate reface sau realiza stratul ce poate fi lipsa sau degradat de rupere capilaritate.
                          2. Despre acest strat de rupere capilaritate este vorba si aici. Una dinsolutiile practicate este introducerea acelor piese metalice in zidarie, alta metoda presupune injectarea uneisolutii de silicatizare sau se poate realiza o subzidire etc. Variante sunt insa rebuie facuta intai o expertiza a casei si apoi se alege o solutie, evident costurile fiind ceva mai ridicate.
                          3. Hidroizolarea exterioara a fundatiei din caramida, singurala, nu este chiar suficienta. Drenajul ajuta dar nu este o garantie ca se reduce umiditatea la un nivel suficient.
                          4. Ce fel de batoane?
                          Poate e impropriu zis "batoane", ma refeream la solutia de la dryzone.




                          Mersi de raspuns.

                          Ultima editare de Gemini; 31.mai.2013, 08:01.

                          Comentariu

                          • Gemini
                            Moderator
                            • 06.iun.2006
                            • 15056

                            #58
                            Răspuns la: Sistem drenaj si hidroizolatie

                            Injectia de materiale care sa refaca sau sa realizeze stratul de rupere capilaritate este tratata la punctul 2. Indiferent de solutia aplicata, aceasta se face numai dupa expertizarea casei. Trebuie vazuta fundatia,actiuena apei din sol asupra acesteia si apoi aleas auna din variantele posibile, oferta avand atat latura economica cat si tehnica.

                            Comentariu

                            • SMN
                              Incepator
                              • 04.ian.2013
                              • 6

                              #59
                              Răspuns la: Sistem drenaj si hidroizolatie

                              Salutare. Am un teren in forma dreptunghiulara 38/16 m, in panta, cu diferenta de nivel pe lungime de 2-2,5m. Terenul e imprejumuit in totalilate cu gard de beton cu fundatie de 80-100 cm Casa, terasa si garajul le-am pozitionat in partea de sus a terenului. A ramas curtea libera de dimensiunea 20/16 m cu diferenta de nivel pe lungime de 80 cm. Vreau sa stiu daca, pentru curte am nevoie de un sistem de drenaj pe toata suprafata ei sau doar in capatul curtii (avand in vedere ca e in panta). De asemenea, ar trebui sa fac sistemul de drenaj si la casa, nu? Multumesc. PS: maine revin cu 2-3 poze!

                              Comentariu

                              • Gemini
                                Moderator
                                • 06.iun.2006
                                • 15056

                                #60
                                Răspuns la: Sistem drenaj si hidroizolatie

                                Terenurile in panta dreneaza mai bine apa sau cel putin asigura o scurgere a eventualelor cantitati suplimentare de apa, ce nu pot fi preluate rapid de sol. Grija pe care trebuie sa o aveti este ca in zona cea mai de jos sa nu existe blocaje care ar permite retinerea apei, putin probabil de altfel.
                                Drenajul este impus de retinerea masiva a cantitatii de apa in solul existent. Daca apa nu este retinuta in cantitati mari si pe perioade mai amri de timp, nu este cazul sa va ganditi la un drenaj langa fundatie sau pe teren.

                                Comentariu

                                Procesare...