Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Hidroizolare baie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Postat în original de Gemini
  Postat în original de lordu
  Buna ziua, am o casa de caramida (clasic). Baia de la etaj este dispusa deasupra unei camere.Pe tot etajul, inclusiv baie, a fost turnata sapa de egalizare 7cm peste tevile de incalzire de polipropilena. Ce pasi mai trebuiesc executati pentru hidroizolatie?
  va multumesc
  Sub sapa, s-a aplicat hidroizolatie din membrana/carton bituminos in spatiul din baie?
  Indiferent ca s-a aplicat acel strat de protectie mentionat anterior, peste sapa se va aplica o hidroizolatie subtire inainte de placarea cu ceramica.
  Aceasta va consta in doua straturi de Ceresit CL51 - hidroizolatie flexibila iar la muchii se va arma cu banda de etansare CL152.
  Aplicarea finisajului ceramic (gresie) se va realiza cu adezivul Ceresit CM12 sau CM16.

  Sunt exact in aceeasi situatie doar ca eu in baie voi construi dusul din caramida. In plus intentionez sa plachez podeaua dusului cu piatra de rau. Deci practic picioarele vor sta pe piatra de rau.

  Ce tip de hidroizolatie se va aplica avand in vedere ca va fi multa apa pe acolo? este suficienta hidroizolatie descrisa mai sus?

  Comentariu


  • Puteti considera produsele mentionate anterior perfect valabile si pentru cazul dvs.
   La ce structura a caditei de dus zidita v-atigandit, in afara de caramida?

   Ar trebui sa aveti starturile de materiale stabilite de la bun inceput, de la situatia actuala pana la piatra dorita.
   Aveti grija ca o piatra naturala poate deveni alunecoasa in conditiile umede specifice dusului.

   Comentariu


   • Postat în original de Gemini
    Puteti considera produsele mentionate anterior perfect valabile si pentru cazul dvs.
    La ce structura a caditei de dus zidita v-atigandit, in afara de caramida?

    Ar trebui sa aveti starturile de materiale stabilite de la bun inceput, de la situatia actuala pana la piatra dorita.
    Aveti grija ca o piatra naturala poate deveni alunecoasa in conditiile umede specifice dusului.
    Tocmai aici este idea ... ca nu este vorbadespre nici o cadita.

    Imi propun un dus fara cada/cadita. Direct pe piatra. Deci crosetez probabil toata constructia din caramida/beton si plachez cu piatra de rau in zona picioarelor si probabil cu travertin peretii laterali. Din acest motiv vreau sa inteleg ce fel de izolatie ar trebui sa construiesc.

    Comentariu


    • Din cate inteleg eu din mesajul colegului este vorba de "cadita' realizata zidit si nu una distincta.
     Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

     Community Manager MC

     Comentariu


     • exact ... este o "cadita" construita. Probabil o suprainaltare de beton/caramida care trebuie f bine hidroizolata.

      Atasez si ce as dori si eventual maine scanez o poza dintr-o revista despre cum as vrea sa arate. Ca sa nu va confuzez este vorba despre doua bai pe care doresc sa le construiesc in acelasi sistem
      Fișiere atașate

      Comentariu


      • Bun, a fost clar de la inceput ce doriti sa faceti.
       Prezentati va rog detaliile spatiului actual unde doriti sa realizati lucrarea, inclusiv structura pardoselii si peretilor.
       Asteptam si pozele din revista respectiva.

       Comentariu


       • Dau mai jos detaliile de la baia cea mica.

        - Dimensiuni 165*250.
        - Incalzire in pardoseala realizata pe polistiren extrudat de 3 parca.
        - Peste s-a turnat déjà sapa de 7cm
        - Peretii sunt tencuiti
        - Rigips-ul montat
        Initial acest spatiu a fost gandit ca un sptiu de depozitare. Ulterior ne-am gandit ca ar fi mai util ca baie. Nevermind ... a iesit o baie mica dar suficienta pentru noi.

        A doua baie in discutie este mult mai mare si nu are rigips pentru ca este la parter. Este la stadiu de tencuiala, incalzire in pardoseala, sapa.

        Atasez deasemeni si "a kind of" despre cum ar trebui sa arate baia. De fapt nu este piatra de rau pe jos ca travertin pe toate laturile ... deh ... ideile sotiei
        Fișiere atașate

        Comentariu


        • In stadiul actual va trebui sa pozitionati o gura de scurgere a apei catre canalizare. Presupun ca acest lucru il veti face prin includerea unei scurgeri in patul de caramida pe care intentionati sa il ziditi si care ca realiza efectiv cadita de baie.
         Totdata inteleg ca nu exista vreun strat hidroizolatie pe pardoseala.
         Pentru realizarea caditei aveti nevoie sa ziditi caramida si sa pozitionati traseul de scrurgere. Peste acesta se va amplasa o hidroizolatie astfel incat sa imbracam intreaga zona a caditei realizata anterior apoi turnam o sapa de egalizare armata.
         Este momentul in care va trebui sa aplicam un strat de hidroizolatie, de aceasta data unul mineral, in strat subtire pe intreaga suprafata a caditei si pe toti peretii acesteia, indiferent ca sunt din zidarie tencuita sau gipscarton. Impreuna cu hidroizolatie minerala, la fiecare muchie/imbinare se va aplica banda de etansare. Astfel, am realizat o zona unde putem face linistiti dus iar apa va curge doar catre canalizare si nu va afecta structura realizata. La final vom aplica materialul de finisaj pe care il doriti, fie ca este travertin, mozaic, gresie, faianta, piatra naturala etc.
         Pentru stratul de hidroizolatie minerala se poate utiliza Ceresit CL 50 sau CL 51, banda de etansare este Ceresit CL 152, iar adezivul utilizat pentru aplicarea finisajului este Ceresit CM 16 sau CM 17. Am omis chitul de rosturi, acesta trebuie sa fie unul impermeabil, de exemplu Ceresit CE 40.

         Comentariu


         • ghena

          Postat în original de Gemini
          8. Izolati conductele si eventual se poate umple spatiul cu vata minerala pentru izolatia fonica insa in caz de inundatie se poate compromite. Va propun sa inchideti golurile de comunicatie cu etajul superior si inferior din interiorul ghenei si nu va mai exista problema izolatiei interioare a ghenei.
          Buna ziua!
          Am o mare problema cu ghena si cu peretele pe care este aceasta, perete comun baie-bucatarie. Din cauza defectiunilor la racorduri (ale vecinilor) peretele este in permanenta umed. Mentionez ca apartamentul este la parter, iar blocul are doar subsol tehnic. Ghena am spart-o si am vazut ca tevile sunt ingropate in pamant. Toate scurgerile de apa de pe coloana nu fac decat sa tina ud pamantul de sub apartament; umezeala urca pe peretele comun cu bucataria, acesta neavand hidroizolatie.

          Cum se poate realiza inchiderea golului de comunicatie cu etajul superior?
          Se poate realiza hidroizolatie in aceasta situatie?
          Sper sa ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Multumesc.[/quote]

          Comentariu


          • Inchiderea acelei zone va rezolva problema doar pe termen scurt deoarece, mai devreme sau mai tarziu, apa se va infiltra prin alte zone pe unde gaseste loc.
           Solutia ce mai buna este identificarea zonelor unde apar scurgerile de apa pe coloana respectiva si remedierea acestora. Stiu ca este mai greu, ca trebuie discutat cu mai multe persoane, de vizitat fiecare apartament insa este cea mai indicata varianta.

           Comentariu


           • Am identificat problemele (toate apartamentele pe coloana, in nr de 3), iar vecinii sunt de acord sa la remedieze. Au incercat si pana acum, dar reparatiile au lasat de dorit. In speranta ca acum se vor remedia (am cazut de acord sa lucram cu aceleasi instalator; a spus ca vine maine), as vrea sa imi iau si cateva masuri suplimentare:
            - sa "captusesc" ghena la interior (cu tabla) si sa fac o "palnie" sub apartamentul de sus ce va colecta intr-un sifon suplimentar - montat putin mai jos decat nivelul pardoselii;
            - sa torn ciment pana la nivelul sifonului suplimentar (dupa ce se va usca pamantul din dreptul ghenei);
            - probabil, n-ar fi rau daca as aplica pe perete tencuiala cu material hidroizolant.
            Pana acum doar am spart ghena si am montat sifonul pe coloana de apa menajera.
            Este gresit ce vreau sa fac? Aveti alte sugestii?

            Comentariu


            • Solutia radicala in cazul in care exista intelegere la cele 3 apartamente de pe coloana este schimbarea integrala a coloanei cu una noua.
             Lucrarea nu are un cost foarte mare, in esenta sunt cateva bucati de conducta de canalizare din PP in sistemul cu garnituri si ramificatiile asociate.
             Montajul este simplu si rapid cu exceptia partii de acces la zona respectiva insa se poate rezolva si acesta cu deranj cat mai mic.
             Schimbarea coloanei este solutia extrema daca nu se poate rezolva local partea de scurgeri (imbinari/fisuri).

             Este o "nebunie" ce doriti sa faceti cu solutia propusa, este o munca grea si putin probabil sa reusiti ceva pe termen lung.

             Comentariu


             • Imi cer scuze ca postez aici,dar chiar nu am stiut unde anume ar trebui sa scriu.
              Am o problema cu hidroizolarea cabinei de dus din baia matrimoniala(locuiesc la casa,iar cabina de dus cu pricina este la etaj)
              Am construit cabina de dus astfel: doi pereti sunt din BCA peste are am placat rigips verde,al treilea perete este peretele exterior al casei(polistiren la exterior,la interior, vata si rigips verde) iar al patrulea perete este din caramida de nevada,chituit cu ceresit CT43.Acest perete da in dormitor. Usile de la cabina de dus din interior sunt din sticla.
              Cadita a fost construita pe un pat de BCA peste care s-a turnat sapa.
              Am sa atasez si niste poze pentru o viziune mai clara.
              Problemele sunt urmatorele:
              1. Am placat deja cu faianta,dar nu am chituit inca(este vreo problema ca nu am facut hidroizolatie pe pereti?)
              2. La cadita, sub sapa, nu am turnat acea membrana bituminoasa. Ma gandeam ca peste sapa sa torn un mortar de impermeabilizare bicomponent usor elastic, pe baza de ciment de la Sika(l-am cumparat deja).Este ok? In cate straturi imi recomandati sa-l dau. Iar banda hidroizolanta este obligatorie?
              La peretele de nevada, imbinarile dintre caramida si peretele de rigips m-am gandit sa le izolez cu silicon sanitar.Este in regula?
              Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
              Fișiere atașate

              Comentariu


              • Postat în original de rudineze Vezi post
               Problemele sunt urmatorele:
               1. Am placat deja cu faianta,dar nu am chituit inca(este vreo problema ca nu am facut hidroizolatie pe pereti?)
               2. La cadita, sub sapa, nu am turnat acea membrana bituminoasa. Ma gandeam ca peste sapa sa torn un mortar de impermeabilizare bicomponent usor elastic, pe baza de ciment de la Sika(l-am cumparat deja).Este ok? In cate straturi imi recomandati sa-l dau. Iar banda hidroizolanta este obligatorie?
               La peretele de nevada, imbinarile dintre caramida si peretele de rigips m-am gandit sa le izolez cu silicon sanitar.Este in regula?
               Asa cum arata cadita in pozele postate nu este deloc in regula. Vor fi probleme deoarece suprafetele nu au proprietati hidroizolatoare care sa le protejeze fata de apa iar gipscartonul si blocurile din BCA vor fi primele afectate. Totul depinde de factorul timp, in functie de cata apa ajunge pe aceste suprafete vor aparea si problemele.
               Ce ar fi trebuit sa faceti sau inca mai puteti face pe zonele neacoperite de finisaj:
               -umpleti toate zonele unde exista goluri cu mortar
               -aplicati o solutie de hidroizolare pe zona de BCA, sapa, gipscarton
               -solutia de impermeabilizare utilizata, monocomponenta sau bicomponenta, se va aplica pe toate suprafetele mentionate anterior, inclusiv pe marginile caditei
               -indiferent de tipul solutiei de impermeabilizare (producator) aceasta va fi una care sa permita aplicarea ulterioara a placilor de ceramica ce vor constitui finisaj si se va utiliza si banda de etansare pentru toate muchiile; numarul de straturi pentru realizarea protectiei hidro este de 2 isna va sfatuiesc sa urmati cu strictete recomandarile din fisa tehnica a materialului ales;
               -la caramizile din sticla se utilizeaza unchit impermeabil pentru rosturi iar siliconul sanitar se aplica doar pe perimetrul acestui perete, la imbinarile laterale si inferioara dintre caramida si faianta/gresie
               -sifonul caditei este amplasat gresit, prea aproape de perete si va fi foarte greu sa il etansati astfelincat sa nu aveti scurgeri de apa; icnercati sa il mutati mai spre mijlocul caditei sa aveti panta catre el dupa montarea finisajului

               Comentariu


               • Va multumesc foarte mult pentru promptitudine si informatii.
                Pe fisa tehnica a solutiei de impermeabilizare se mentioneaza ca sunt necesare 2 straturi de aprox 2mm iar pt zonele cu infiltratii severe pot fi necesare 3 straturi. Avand in vedere ca sub sapa nu s-a facut nici o hidroizolatie este necesara aplicarea a 3 straturi de solutie pe sapa, sau sunt suficiente doar 2?
                Sau mai bine spargem sapa si procedam asa:
                -membrana bituminoasa,
                -mutarea sifonului spre mijlocul caditei
                -sapa
                -un strat de solutie hidroizolanta.
                -banda hidroizolanta,
                -al doilea strat de solutie,
                -placare cu mozaic;
                La caramizile de sticla am folosit un chit aquastatic de la ceresit CE 43(l-am vazut chiar in videoclipurile dumneavoastra de pe site)Acelasi chit ma gandeam sa-l folosesc la chituirea faiantei din cabina de dus.
                Multumesc

                Comentariu

                Procesare...
                X