Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Hidroizolare baie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • motivul pentru care am studiat varianta cu ceresit cr166 este ca in total am vreo 40 mp...si m-ar costa destul de mult cu ceresit cl 51 in comparatiei cu cr 166 .

  eu vroiam sa stiu daca sunt comparative ca si calitate si eficenta ?

  Comentariu


  • Ar fi de analizat ce inseamna efectiv cei 40mp ce se doresc a fi hidroizolati.
   In mod normal nu este necesar sa aplicati materialul hidroizolator pe intreaga suprafata a peretilor si pardoselii, ci doar acolo unde exista posibilitatea de a avea apa. Din acest puncte de vedere poate reanalizati necesarul de lucrari. Spre exemplu pardoseala, o parte din inaltimea peretilor neexpusi si intreaga zona unde avem cada de baie, dusul, chiuveta etc.Produsul respectiv este mai mult decat aveti nevoie pentru spatiul de baie, fiind folosit cu precadere pentru lucrari de hidroizolare a fisurilor si elementelor structurale ale constructiilor, acolo unde avem ceva mai multa apa ca intr-o baie .

   Comentariu


   • Hidroizolatie baie

    Buna ziua

    Am decis sa amenajez baia de la apartamentul de curand cumparat, fara vana sau cadita de dus, ci doar cu gresie si un prag mai inalt (5-7cm) din BCA acoperit cu gresie, care sa separe compartimentul de dus de restul baii.
    Pentru hidroizolare nu am gasit in orasul meu decat bicomponentul Aquamat Elastic de la Isomat (toti vanzatorii se uitau la mine ca la felul sapte cand le ceream CL52).

    http://www.isomat.gr/ro/materiale-hi...product-flyer/

    Vreau sa hidroizolez cu el toata podeaua acoperita cu gresie, portiunea cu faianta pana in tavan, din dreptul dusului, precum si primul rand de faianta de jos (25 cm inaltime). Ca adeziv pentru placile in zona hidroizolata am luat elasticul CM17.

    Chestia e ca am vorbit azi cu instalatorul care se ocupa de tevarie, racorduri, sanitare etc, un om foarte bun in meseria lui (dar nu e specialist in gresie si faianta) si mi-a spus ca astfel de izolatii (fara sa faca referire neaparat la Aquamat sau CL52) tin doar o vreme (1-2 ani) dupa care apa trece jos la vecin.
    Intentionez sa dau o panta de 1-2% podelei catre scurgeri, deci apa nu va balti prea mult, totusi vorbele instalatorului m-au cam pus pe ganduri.

    As dori pareri si sfaturi de la cei care si-au hidroizolat baia cu Aquamat sau CL52 sau alte solutii bicomponente, despre calitatea si comportarea in timp a hidroizolatiei. Mi-ar prinde bine si niste sfaturi de executie, probabil eu voi face lucrarea desi nu prea am experienta (din motive financiare, nu ca m-as crede priceput in toate). Pe jos am acum mozaic, pe care nu intentionez sa-l indepartez intrucat este foarte bine prins si greu de dat jos. Baia e destul de mica: 3-3.2 mp.

    Comentariu


    • Recitind mesajul imi dau seama ca am fost cam ambiguu intr-un punct, deci clarific : hidroizolatia e clar ca o fac sub placile de gresie si faianta care vin apoi lipite cu CM17. De fapt trebuia sa zic mai simplu ca izolez podeaua si o mica portiune de 25 cm in partea de jos a peretilor, plus peretii in zona dusului.

     Comentariu


     • Cu siguranta 1 an sau 2 nu rezista insa sub aceste straturi ar trebui sa existe si o altfel de izolatie.
      Vedeti discutiile :
      http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...ht=cada+Zidita
      http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...ht=cada+Zidita
      http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...ht=cada+Zidita

      Comentariu


      • Nu am inteles sensul exprimarii : "Cu siguranta 1 an sau 2 nu rezista" - vreti sa spuneti ca rezista mai mult sau mai putin ?
       Vad ca am confundat CL52 care este banda, cu hidroizolantul CL50. Ideea este : doar hidroizolantul CL50 sau Aquamat Elastic nu e de ajuns ? Atunci pentru ce mai sunt facuti acesti bicomponenti ?

       Cei de la care am luat Aquamat mi-au spus ca se foloseste la piscine. Eu nu doresc sa fac o cada zidita, placata cu gresie/faianta, ci doar un prag care sa impiedice apa sa se imprastie in toata baia cand se face dus. Pentru asta imi ajung cei 5 cm ai pragului. Apa se va scurge in permanenta datorita pantei pe care o va avea podeaua, prin sifonul de pardoseala.
       Ultima editare de microhard; 06.apr.2012, 19:08.

       Comentariu


       • Va rezista ani buni fara sa fie probleme, cel putin 10 ani cat este poate fi si durata de exploatare a unei placari ceramice. CL 152 este denumirea actuala a benzii de etansare care se utilizeaza in combinatie cu pastele hidroizolante CL 50, CL51 sau alte asemenea materiale, pentru zonele muchiilor, colturilor.
        Aceste materiale sunt utilizate sub placarile ceramice, fiind aplicat in strat subtire. Eel pot face fata fara probleme insa pe partea de pardoseala, fund cadita este recomandat sa exista in prealabil o hidorizolatie pe baza de membrane sau materiale de acest gen care asigura o etanseitate sub intreaga zona, sunt masuri suplimentare care elimina riscurile unui singur strat de hidroizolatie fiind zone interioare ce nu trebuie sa permita existenta unor efecte accidentale.
        Chiar daca apa se scurge catre sifonul de pardoseala, ceramica si alte materiale aflate pe pardoseala pot permite transferulimiditatii si aceasta poate afecta straturile inferioare astfel ca sub intreg fundul caditei trebuie sa existe o hidroizolatie sigura. Asadar, hidroizolatie se va face pe toate suprafetele interioare expuse apei. In caz contrar, p etermen mediu si lung vor exista probleme legate de actiunea apei asupra diverselor materiale din zonele invecinate care vor conduce la degradari si efecte neplacute.

        Comentariu


        • Hidroizolatie baie

         buna
         o intrebare
         ce hidroizolatie se poate aplica peste placile ceramice?

         Comentariu


         • Răspuns la: Hidroizolatie baie

          Care ar fi problema cu aceasta baie/gresie?
          Exista subtraturi hidroizolatoare?

          Comentariu


          • Hidroizolatie baie mansarda

           Buna ziua, sunt la stadiul de a turna sapa la mansarda, problema mea este ca am doua bai una deasupra holului de la intrare iar cealalta deasupra livingului, imi este frica ca in viitor sa nu apara umezeala pe tavan si cel mai mult as vrea sa nu se auda in livig daca cineva face un dus in baia deasupra. Planseul mansardei este de 15 cm si sub aceasta polistiren extrudat de 3 cm.
           As dori sa stiu daca trebuie neaprat s-o izolez, (sapa o sa fie de 7 cm) si daca da cu ce anume.
           Multumesc

           Comentariu


           • Răspuns la: Hidroizolatie baie

            deci sa intelegem ca planseul livingului este placat cu polestiren ? la 7 cm de sapa plus 15 cm placa nu se aude nimic mai degraba se aude de pe casa scarii ,pt a sta linistit cu umezeala sunt o serie de materiale tip mapelastic.etc care formeaza un strat de cauciuc lichid.
            in viata orice este posibil doar daca ai curajul sa vrei

            Comentariu


            • Răspuns la: Hidroizolatie baie

             Inainte de a turna sapa de egalizare in baie puteti aplica o hidroizolatie din carton bituminos care va asigura o protectie la umezeala in cazul unor accidente corelat cu eventualele strapungeri ale placii pentru instalatii.
             Daca se doreste, se poate adauga un strat de polistiren extrudat de 2cm inainte iar in acest caz se reduce grosimea sapei la 5cm (armata), suplimentar, pentru a proteja si sapa de umiditatea din baie se poate realiza si o hidroizolatie minerala inainte de placarea finala cu gresie sau alt material pentru care optati.
             De ce ati aplicat cei 3cm sub planseul catre mansarda sau nu am inteles corect?

             Comentariu


             • Răspuns la: Hidroizolatie baie

              Buna ziua,

              Pentru a instala un dus de acest gen:
              Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	dus_cadita.jpg 
Afișări:	2 
Mărime:	21,9 KB 
ID:	602395

              pe o pardoseala placata deja cu travertin, ce actiuni sunt necesare pentru hidroizolatie?
              Este necesara inlaturarea placilor deja existente de travertin?

              Peretii dusului sunt din rigips verde, si vor fi placati cu gresie sau faianta.


              Am citit despre sitemul Ceresit pentru bai, as vrea sa stiu cum il pot aplica in contextul expus (in special pardoseala)

              Multumesc

              Comentariu


              • Răspuns la: Hidroizolatie baie

               In cazul acestui tip de cabina, combinata cu o cadita placata cu travertin, este necesar a se proteja cei 2 pereti si pardoseala, suprafete ce vor fi expuse apei.
               Hidroizolatia se poate face exact cum este prezentat in materialul indicat de dvs., daca la pereti este usor de realizat nefiind inca lipita faianta, la pardoseala lucrurile sunt putin mai compicate. Aveti hidroizolatie sub travertin? Scurgerea cum este realizata? Desfacerea placarii se poate face daca este absolut necesar, in lipsa unui strat de hidroizolatie.
               Este de analizat si modul in care travertinul se asorteaza cu viitoarea faianta de pe pereti.

               Comentariu


               • Răspuns la: Hidroizolatie baie

                As dori sa fac un dus cu cadita zidita direct pe sapa.
                Ca hidroizolatie,nu am gasit in toata Alexandria produsele de la Ceresit.Mi-au recomandat o emulsie bituminoasa.Acum,vreau sa stiu daca este buna si daca se poate placa cu gresie si faianta.

                Comentariu

                Procesare...
                X