Hidroizolare baie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • lucianpuica
    a răspuns
    multumesc

    am inceput sa montez intr-un colt cateva placi de faianta de sus in jos, dupa masuratori si calcule de nici eu nu mai stiu ce voiam de fapt.

    asa ca vine intrebarea: ajutor cu montajul placilor de faianta - cum se aplica, ce trebuie luat in calcul, cum se masoara, tot procedeul de la A la Z. cine ma poate ajuta ? de miercuri reiau treaba ca luni si marti sunt sarbatori, asa ca rog ajutor. pana atunci poate isi face careva mila si ma lumineaza...

    va multumesc
    iata ce a iesit cu primele placi de faianta...

    ceva idei, corecturi ?

    placile le-am montat de sus in jos, destul de anevoios. beleaua e ca abia de acum incolo va trebui sa incerc sa montez placile de pe peretele vecin pornind din capatul opus, ceea ce implica masuratori, nivele, si un risc crescut - zic eu - de a nu putea pastra aliniamentul, avand in vedere ca datorita dimensiunii si a usii din acest perete, voi avea doua randuri de straifuri, asta ca am decis sa plec cu placa intreaga din capat si nu de la mijloc sacrificand astfel simetria in beneficiul practicului; plus ca ar fi aratat de-a dreptul urat cu doua randuri de straifuri la un capat si alte doua cu o placa intreaga la mijloc la celalalt capat al peretelui.

    daca aveti o idee mai buna, astept cu interes parerea dvs... si sfaturi, desigur.

    Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	img_0160_400_665.jpg  Afișări:	2725  Mărime:	7,0 KB  ID:	564957 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	img_0156_400_144.jpg  Afișări:	2716  Mărime:	6,9 KB  ID:	564958 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	img_0152_400_876.jpg  Afișări:	2710  Mărime:	10,8 KB  ID:	564959 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	img_0159_400_198.jpg  Afișări:	2704  Mărime:	9,5 KB  ID:	564960

    Lasă un comentariu:


  • sriw
    a răspuns
    E ok,si eu tot asa procedez,finisez tanvanul dupa ce am montat faianta pana sus.Daca il finisezi inainte poate il zgarii cu vreo placa la ultimul rand.Spor la treaba.

    Lasă un comentariu:


  • lucianpuica
    a răspuns
    stiu. e prima data cand trag glet pe tavan. oricum, mai trebuie sa dau inca o mana de CT 126 si dupa aceea un strat de CT 127. denivelarile au fost zdravene si a trebuit sa ma raportez la cel mai jos punct . l-am tras destul de gros ca inca mai trebuie sa astept sa se usuce.
    ziceam ca ieri trag un strat de hidoizolatie pe peretii dinspre cada de baie dar abia pe miercuri imi vin materialele - comanda la Delta Design; oameni foarte draguti - in speta CL 51 si CL52. intre timp intentionez sa ma apuc de placat peretii care nu necesita hidroizolatie. au fost amorsati si, zic eu, se poate incepe placarea acestora.
    urmatorul strat de glet il voi trage dupa ce plachez peretii pentru a ma putea raporta la linia faiantei, ca sa iasa o linie dreapta.
    e ok asa ?

    ceva idei ?

    va multumesc

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    Vezi ca nu prea ai mana la gletuire. Sa nu iti ramana tavanul in valuri.

    Lasă un comentariu:


  • lucianpuica
    a răspuns
    urmeaza sa o iau azi de la DEDEMAN, ca in P. Neamt nu se gaseste in alta parte. Mai incerc la Delta Design - se pare ca si ei ar avea asemenea produse. Din pacate Praktiker in P. Neamt este abia la stadiul de pregatire fundatie.
    pun si niste poze cu tavanul gletuit. oricum va mai trebui sa dau o mana si abia apoi gletul CT 127, amorsa, lavabila, etc. Amorsa am inteles ca trebuie si intre gleturi.

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	img_0059_400_161.jpg 
Afișări:	2815 
Mărime:	8,1 KB 
ID:	564871 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	img_0060_400_673.jpg 
Afișări:	2818 
Mărime:	8,2 KB 
ID:	564872 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	img_0061_400_497.jpg 
Afișări:	2804 
Mărime:	9,1 KB 
ID:	564873 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	img_0062_400_143.jpg 
Afișări:	2820 
Mărime:	7,9 KB 
ID:	564874

    Lasă un comentariu:


  • DxN
    a răspuns
    De unde ati luat CL50 si CL52 ?

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Cred ca ati preparat sapa cu prea mult apa, altfel nu se vedea acea zona
    cu zeama de ciment pe sapa.
    Daca o turnati in doua fasii se putea nivela perfect cu o scandura de lemn.

    Curatati tavanul (functie de ce aveti pe tavan se opteaza pentru eliminarea integrala a gletului) - inainte de aceasta montati o folie pe sapa sa nu o murdariti, amorsati, aplicati stratul necesar de CT126 conform grosimii necesare dar fara a depasi grosimea maxima ce se poate aplica intr-un strat (10mm), dupa uscarea acestuia trageti un strat subtire de CT127 pentru finisare, amorsa lavabila si lavabila.

    Lasă un comentariu:


  • lucianpuica
    a răspuns
    hidroizolatia este de la CERESIT CL 50 bidon de 10 l - 266 lei + banda pentru muchii CL 52 - aprox 160 lei rola de 50 m ( si mie imi trebuie numai vreo 10 m)
    pun si niste poze de la turnare

    maine ma apuc de reparat tavanul
    imi puteti spune, va rog, cum se deruleaza intreaga activitate?
    am cumparat cate un sac de CERESIT CT 126 si CT 127 pentru finisarea tavanului cu pricina si o amorsa de la CAPAROL, ca CERESIT nu aveau, iar la Dedeman, unde am fost initial, mai aveam putin si ii luam la bataie cu vreo teava de pe acolo pe vanzatori, asa de amabili au fost. si asa, va trebui sa cumpar hidroizolatia de la ei, ca in alta parte in P. Neamt nu se gaseste. si am pierdut o zi intreaga cautand toate materialele... de comparatie de preturi nici nu mai poate fi vorba...

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	img_0037_400_524.jpg 
Afișări:	2946 
Mărime:	10,4 KB 
ID:	564840 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	img_0040_400_679.jpg 
Afișări:	2863 
Mărime:	12,8 KB 
ID:	564841

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    La gresie nu iti trebuie 8mm pentru stratul de adeziv, este prea mult daca vei avea o sapa noua, undeva in jur de 3mm- gresie + adeziv circa 11mm.

    Ce hidroizolatie este cea de 4mm ?

    Lasă un comentariu:


  • lucianpuica
    a răspuns
    am revenit de pe la tara si de azi ma apuc de treaba la baie.
    sa inteleg ca trebuie pana la urma spart si stratul acela de mozaic in intregime sau e de ajuns distanta care este acum fata de gresia din hol? la mijloc, unde este panta de scurgere mai acentuata, distanta intre nivele este de aprox 6 cm.

    astazi torn sapa (mai spre seara, poate devine destul de rigida pana maine ca sa pot calca pe ea).
    am calculat ca diferenta de nivel 8 mm grosimea placii de gresie plus stratul de adeziv de aproximativ 8 mm si inca 4 mm cele doua straturi de hidroizolatie. Este corect ? Daca nu, ve rog corectati-ma inainte sa fac vreo "minune".
    dupa sapa, intentionez sa ma apuc de tavan. dupa ce am decopertat totul, am constatat o diferenta de nivel de maxim 1.5 cm pe mijloc fata de colturi, acestea din urma fiind mai coborate.
    ma duc sa iau acum un sac de CT 126 si inca unul de CT 127 si ma apuc si de tavan. plus amorsa necesara.

    daca dvs credeti ca trebuie corectat ceea ce intentionez sa fac, astept un raspuns. in cca doua ore ma apuc de treaba.
    va multumesc.

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Cu siguranta va fi mai frumoasa dupa terminarea lucrarilor!

    Pardoseala din baie este cu 2,5 cm mai jos ca cea din hol?

    Este si mai bine pentru ca astfel puteti turna o sapa la o grosime corecta.
    Alta metoda de indreptare a pardoselii nu vad. Se vede acea panta de la WC spre mijloc - destul de mare.

    Lasă un comentariu:


  • lucianpuica
    a răspuns
    a stagnat mult deoarece am avut alte o mie de alte lucruri de facut.
    acum arata cam asa...stati sa pun pozele...
    am decopertat totul de pe pereti si de jos, mai putin stratul de mozaic. aici am o dilema - sa-l sparg si pe asta sau sa-l las, avand in vedere ca diferenta de nivel fata de gresia din hol este deja de 25 mm ? aici astept sfatul dvs. cu mare interes. intre timp, adica peste o saptamana (plec pana la tara ca am si acolo obligatii), intentionez sa ma apuc de spart in zona sifonului pentru a-l schimba cu unul nou si a pregati scurgerea pentru cada, urmand ca apoi sa pregatesc sapa, hidroizolatia si ce o mai fi, in ordinea in care ziceti dvs ca trebuie aplicate. gresia are o grosime de 8 mm; asadar va mai fi necesara indepartarea stratului de mozaic, sau s-ar putea turna sapa peste acesta ?
    legat de ghena, pana la urma, am fost "convins" sa nu mai fac ghena din rigips, fie el si rezistent la apa, plus faianta, etc, de inca un vecin - cu asta sunt trei pe coloana mea - care m-a inundat copios; si nu numai pe mine, care stau la parter (bloc de 10 etaje) ci si pe ceilalti pana la etajul 5 unde e "cocotat" apartamentul dumnealui. acum am ajuns sa zic de un campionat la inundat ca parca se intrec intre ei care sa o faca mai lata. asa ca bag ghena din lambriu d'ala gros de plastic alb, ordinar si cum o mai fi.
    cam asta e momentan... dupa cum ma misc, cu siguranta ma va prinde Craciunul, da' sunt un pesimist optimist ))
    oricum, va voi tine la curent cu toate activitatile intreprinse in baia respectiva si cu imagini. si, bineinteles, voi avea nevoie de tot sprijinul dvs in legatura cu aceasta activitate.

    Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	img_7495_400_130.jpg  Afișări:	2799  Mărime:	12,8 KB  ID:	564694 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	img_7496_400_764.jpg  Afișări:	2758  Mărime:	11,2 KB  ID:	564695 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	img_7511_400_120.jpg  Afișări:	2735  Mărime:	10,2 KB  ID:	564696
    Doamne, da' urat mai arata...

    Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	img_7497_400_130.jpg  Afișări:	2758  Mărime:	13,2 KB  ID:	564697

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Cum merge lucrarea?

    Lasă un comentariu:


  • lucianpuica
    a răspuns
    Multumesc de sfaturi si informatii. Asta era ceea ce doream sa cumparam, dar intre timp, datorita informatiilor oferite de dvs. ne-am mai "luminat" putin si ne-am dat seama ca o faianta cu dimensiunile de 45x31.6 este mult prea mare pentru o baie de dimensiuni reduse, asa ca ne-am reorientat si luam cautarile de la zero.

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	img_7418_400_201.jpg 
Afișări:	2845 
Mărime:	9,8 KB 
ID:	564438

    Lasă un comentariu:


  • PowerMC
    a răspuns
    Pentru a putea posta o foto cititi http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...=12485&start=0

    Un topic cu modele de amenajare http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...t=6484&start=0

    Un CATALOG de la Cesarom pentru inspiratie.

    Lasă un comentariu:

Procesare...