Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Hidroizolare baie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

Nu este bine ce este scris acolo. Corect trebuia asa:
    1- strat armat de beton de cca 8 cm;
    5- se pune membrana bituminoasa
    3- se pune polistiren extrudat de minim 3 cm
    4- cel putin 1cm de sapa autonivelanta
    2- hidroizolatie cu CL 50 sau CL51 si cu banda CL52.
    6- se monteaza gresia
    Am pastrat numerotatia pentru a se vedea ce s-a schimbat.

Comentariu

Postat în original de Maistrul Max
      Nu este bine ce este scris acolo. Corect trebuia asa:
      1- strat armat de beton de cca 8 cm;
      5- se pune membrana bituminoasa
      3- se pune polistiren extrudat de minim 3 cm
      4- cel putin 1cm de sapa autonivelanta
      2- hidroizolatie cu CL 50 sau CL51 si cu banda CL52.
      6- se monteaza gresia
      Am pastrat numerotatia pentru a se vedea ce s-a schimbat.
      Pe mine ma intereseaza la casa pentru parter unde vreau sa pun un sistem cu dublu rol hidroizolatie si termoizolatie. Iar la mansarda la bai cum se poate hidroizola pentru a nu trece apa spre placa.
      Deci cum a spus MM dupa membrana bituminoasa se aseaza efectiv placile de polistiren? Sapa nu trebuie armata cu ceva?
      faci o casa si pentru urmasii tai

Comentariu

Postat în original de VYS
        Parerea mea este ca solutia citata anterior este incorecta.
        Nu are ce cauta CL imediat pe placa.
        Daca vrei hidroizolatie ori o faci in primul rand sub placa (asta la parter). Daca vrei CL atunci faci aplicarea imediat sub placajul ceramic sa nu ajunga umiditatea la toate straturile de sub (e vorba de protectia impotriva scurgerii apei din interior - baie).

Sau peste placa de beton aplici materiale bituminoase, faci termoizolatia, urmata de sapa si apoi finisajul cu CL si ceramic.
        Nu am sub placa de la parter nici hidroizolatie si nici termoizolatie. daca vrei imi poti enumera pasii ce trebuie sa-i urmez?

Comentariu

Stimati Domni,
          Imi poate explica si mie cineva care este rolul polistirenului extrudat in cazul de fata al hidroizolarii unei camere de baie?
          Nu inteleg nicicum.

Comentariu

Postat în original de aZu
            Stimati Domni,
            Imi poate explica si mie cineva care este rolul polistirenului extrudat in cazul de fata al hidroizolarii unei camere de baie?
            Nu inteleg nicicum.
            Daca baia este la parterul unei case cred ca are rol de termoizolatie, restul straturilor au rol de hidroizolatie, cam aici e ideea, zic si eu.

Comentariu

Deci cum a spus MM dupa membrana bituminoasa se aseaza efectiv placile de polistiren? Sapa nu trebuie armata cu ceva?
              In cazul aplicarii hidroizolatiei peste placa de beton, polistirenul extrudat se aplica prin utilizarea benzilor de butil autoadezive, cu doua fete.
              Grosimea minima a sapei de egalizare (flotanta) peste termoizolatia cu extrudat este de minim 45-50 mm.
              Daca se va arma sapa, grosimea minima este 50mm.

Comentariu

Postat în original de aZu
                Stimati Domni,
                Nu inteleg nicicum.
                Este doar o solutie si pentru termoizolarea unei pardoseli aflate la etaj deoarece nu la toti le place sa paseasca pe gresia aia rece.

Comentariu

Stimate domn Max, ca sa fiu si eu necredincios, vin si intreb:

Pai ce, polistirenul ala genereaza caldura ?

Mi se contureaza o parere proprie, cum ca solutiile tehnice de hidroizolare pe sub placarile ceramice elaborate de majoritatea firmelor producatoare de adezivi , nu dau nume ....
                  Ei, solutiile acestea mi se pare ca au fost concepute pentru faiantari, sa nu zica dumnealui faiantaru clientului ca nu e in stare sa hidroizoleze o terasa sau o camera de baie.
                  D-aia se folosesc membrane autoadezive,nu-ti trebuie prea multe scule( arzatoare sau pistoale cu aer fierbinte) se mai pune si o sapa autonivelanta, si gata bazaconia.
                  In afara de faptul ca sunt foarte scumpe , nu prea mai vad ce calitate mai au.
                  Eu, nici la ora actuala nu inteleg cum functioneaza.

Comentariu

Azu, polistirenul extrudat functioneaza ca o bariera termica intrerupand sau mai bine zis reducand pierderile de caldura prin pardoseala. Polistirenul mentine o temperatura cu cateva grade mai mare pentru straturile montate peste polistiren iar gresia este ceva mai calda (nu chiar la temperatura incaperii).

Comentariu

membrana cauciucata poliuretanica dar nu stiu daca o so gasesti pe piata din Romania eu o import de afara si se utilizeaza la impermeabilizarea teraselor,piscinelor,fundatiilor,etc si are rezultate foarte bune. Se prezinta sub forma de vopsea are elasticitate de 600% rezista de la -40 grade celsius pina la plus80.

Comentariu

Re: Hidroizolatie baie.

Postat în original de silviu_draghici
                        Stiu ca mai sunt 1000 de topicuri pe tema asta dar nu am gasit ce imi trebuie.

Cand se face hidroizolarea baii? dupa ce torn sapa autonivelanta? sau inainte de a o turna?

De asemenea... am gasit in Praktiker ceva pentru hidroizolare... era un fel de adeziv pentru membrane bituminoase (cred ca asa le zice) care putea fi folosit si de sine statator... Scria pe cutie ca se poate aplica cu bidinea in 2 straturi si ca realizeaza o membrana hidroizolatoare dupa intarire. E buna aceasta solutie pt hidroizolarea unei bai?

Merci.
                        salutare

ca si hidroizolatie poti folosi acest produs ..................
                        este foarte bun hidroizolator chiar si pentru acoperisuri, adica tine apa ca in pahar

Respectati regulamentul forumului.
                        Mesaj modificat de PowerMC.

Comentariu

Postat în original de luccio2007
                          membrana cauciucata poliuretanica dar nu stiu daca o so gasesti pe piata din Romania eu o import de afara si se utilizeaza la impermeabilizarea teraselor,piscinelor,fundatiilor,etc si are rezultate foarte bune. Se prezinta sub forma de vopsea are elasticitate de 600% rezista de la -40 grade celsius pina la plus80.
                          se va gasi si in romania in curand ... deja au fost prezente cateva firme la targul expo construct ...

Cu stima,
                          M.T.

Comentariu

mircea.ayla

Va rog sa respectati Regulamentul forumului.

Multumesc pentru intelegere.
                            PowerMC
                            Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

Community Manager MC

Comentariu

izolatie terase, bai

sub aceasta terasa erau magazine si aveau probleme cind ploua noi am intervenit cu membrana cauciucata data peste gresia existenta si nu mai sint probleme(terasa era izolata cu membrana bituminoasa in 3 straturi)
                              Fișiere atașate

Comentariu

Hidroizolatie baie

Va rog sa ma ajutati, cum sa aplic hidroizolatia inainte de faianta si gresie?

Comentariu

Procesare...
                                X