Hidroizolare baie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • lucianpuica
    Incepator
    • 04.mar.2007
    • 20

    Tocmai din cauza locatarilor "responsabili" intentionez sa imi fac o asigurare a locuintei contra inundatiilor. Am zis sa incerc sa izolez zona de ghena dintre mine si vecinul de deasupra cu niste adeziv de gresie gen batosan, ceva, poate as rezolva cumva acest aspect... macar nu va mai curge prea multa apa la mine si implicit pe ghena... izolatia pentru tevi deja o am trecuta in lista de materiale ce urmeaza a fi achizitionate maine, inclusiv pentru conducta de evacuare, de la care se aude uneori cate o bubuitura de zici ca arunca cineva pe teava cu caramizi... ca sa nu mai spun ca mai vine uneori si cate un miros... am in plan si un silicon pentru a reface etansarea imbinarilor la respectiva conducta.
    Viata e frumoasa, atunci cand ai un scop.

    Comentariu

    • lucianpuica
      Incepator
      • 04.mar.2007
      • 20

      Avand in vedere ca si eu ma apuc de renovat baia de la bloc de la zero, va rog sa ma ajutati cu un sfat: ce fel de materiale trebuie sa folosesc la pardoseala si pe pereti, inclusiv adezivul pentru gresie si faianta, avand in vedere ca pe jos este acum mozaic si peretii sunt din beton si BCA ? Duminica intentionez sa merg pana la Praktiker sa achizitionez o mare parte din materiale inclusiv gresia si faianta si prefer sa iau si aceste materiale.
      In alta ordine de idei - pardoseala este turnata in panta si am inteles ca va trebui sa torn o sapa pentru nivelare care va atinge o grosime de peste 5 cm in zona sifonului, deci va fi destul de groasa. Ce material recomandati ?
      Va multumesc.
      Viata e frumoasa, atunci cand ai un scop.

      Comentariu

      • Gemini
        Moderator
        • 06.iun.2006
        • 15154

        Pentru pardoseala, daca doriti sa eliminati panta existenta este necesar sa eliminati stratul de mozaic. Dupa aceasta se poate turna o sapa de egalizare, gasiti in Praktiker sapa Estrich de la Baumit - o puteti utiliza cu incredere (are un pret de circa 10-11 lei pentru un sac de 40 kg).
        Pereti trebuie pregatiti in vederea aplicarii faiantei. A mai fost aplciata faianta pe acesti pereti? Care este starea lor actuala?

        In principiu aveti nevoie de adeziv pentru ceramica - Ceresit CM9 sau CM11.
        Daca zona peretelui de BCA va fi supusa umiditatii excesive (zona de la dus/cada) este recomandat sa protejati suprafata cu o hidroizolatie pentru ca BCA este sensibil la umiditate si se poate macina in timp.
        Pentru chitul de rosturi utilizati un produs impermeabil si aquastatic - Ceresit CE 40.
        Aveti nevoie sa amorsati pereti inainte de aplicarea ceramicii - puteti folosi amorsa de perete de la Policolor sau Ceresit CT17.
        Tavanul necesita vreo reparatie in afara stratului de lavabila?

        Cine va executa lucrarea?
        Trebuie sa tabiliti de la inceput planul lucrarii pentru a optimiza ordinea de efectuare a lucrarilor, spun asta pentru ca in cazul turnarii sapei de egalizare este necesar sa asteptati minim 2 saptamani pana la aplicarea gresiei iar in acest timp se poate lucra la pereti, instalatii etc.

        Comentariu

        • lucianpuica
          Incepator
          • 04.mar.2007
          • 20

          In primul rand va multumesc de raspunsuri. Deja mi-ati dat lista de cumparaturi. Acum va sunt dator niste raspunsuri:
          1. Da, peretii au mai fost placati cu faianta in '77, cand s-a construit blocul, faianta pe care o dau jos si curat tot peretele pana la beton / BCA - in functie de material;
          2. Intr-adevar, doi pereti sunt din BCA dintre care unul (comun cu bucataria) are pe el sau langa el montate bazinul de la wc, ghena cu tevile generale, bateria si dusul de la cada, asa ca este supus actiunii umiditatii permanent.
          3.Tavanul - dupa cum arata (inca nu am bagat dalta in el sa vad daca are si ipsos) seamana mai degraba cu o bolta, asta din pct de vedere a liniaritatii. Cred ca va trebui sa incerc sa sparg pe la colturi, ca sa il aduc cat de cat la drept, pentru a nu incarca prea mult partea din mijloc. Aceeasi situatie se remarca si la imbinarea cu pereti. Totul se curbeaza si se aduna in colturile respective, astfel incat nici o linie nu e dreapta, implicit nici o suprafata. Concluzia - tavanul necesita reparatii zdravene pentru a fi drept, la fel ca si peretii - ce materiale ar fi recomandate ?
          4. Dupa cum va puteti da seama din ce am prezentat mai sus, eu voi fi "mesterul" care va face lucrarea (dupa-amiaza, dupa ce ies de la servici), bazandu-ma pe ce am mai invatat de la mesteri, pe ce am citit si voi mai citi pe "Misiunea Casa" si pe sfaturile dvs., pentru care va sunt recunoscator.
          5. Intentionez sa schimb si instalatia de apa (acum 5 ani am schimbat-o cu Henco) cu una bazata pe tubulatura PPR. Am sculele necesare si o mica experienta legata de PPR.
          6. Legat de planul de lucrari, imi va prinde foarte bine orice sfat de la dvs. Ideea este ca voi lucra la instalatia de apa, constructie ghena, aplicare gresie / faianta, inlocuire wc, chiuveta, oglinda, cada, intr-un cuvant - tot.
          7. partea de perete din BCA care va fi in ghena - se merita sa ii fac o hidoizolatie pentru a nu avea surprize la vreo inundatie de sus ?
          8. Ghena - am auzit de la un mester ca a izolat partea de interior a ghene - placile de rigips - cu polistiren expandat pentru a o izola fonic. Ar putea fi o solutie aceasta izolatie ?

          Va multmesc.
          Viata e frumoasa, atunci cand ai un scop.

          Comentariu

          • Gemini
            Moderator
            • 06.iun.2006
            • 15154

            1. Pe peretii de beton nu pot aparea probleme deosebite. La cei de BCA este posibil sa existe un strat de tencuiala sub faianta. Daca este Ok, se poate refolosi sau repara. Altfel, se elimina complet si se adopta o solutie corespunzatoare. Ce tip de BCA este (grosime)?
            2. -
            3.Masurati si vedeti planeitatea exacta a tavanului si inaltimea pe colturi si la mijloc. Daca este o abatere mare este imposibil sa se scoata din glet. O parte din abaterile acestuia se pot scoate prin gletuirea cu gletul de egalizare si nivelare Ceresit CT126. Finisarea se va face cu un strat de CT127 - tot glet
            4. Grea meserie ati ales! Nu este usor insa nu imposibil, depinde de indemanarea dvs. si existenta sculelor necesare
            5. Nu vad de ce sa o schimbati daca este OK! Este alegerea dvs.
            6. Aveti alta baie disponibila? Bugetul poate ajunge cu usurinta la 5000 li, functie de materialele si obiectele sanitare utilizate. Primul pas este decopertarea suprafetelor, ghenei, instalatiilor etc. In paralel faceti si planul de renovare (solutii aplicate pe fiecare suprafata, alegere materiale si obiecte sanitare, materiale instalatii etc.). Pentru obiectele sanitare, stabiliti marimea si pozitia exacta avand in vedere incadrarea in spatiu. Dupa decopertare se poate lucra la pardoseala (am mai spus ), pana la uscarea completa a acesteia se poate lucra la pereti, instalatii, ghena etc.

            7. In mod normal nu trebuie iar apa de la o inundatie distruge mai greu un perete.
            8. Izolati conductele si eventual se poate umple spatiul cu vata minerala pentru izolatia fonica insa in caz de inundatie se poate compromite. Va propun sa inchideti golurile de comunicatie cu etajul superior si inferior din interiorul ghenei si nu va mai exista problema izolatiei interioare a ghenei.

            Comentariu

            • VYS
              Living Legend
              • 19.aug.2005
              • 12976

              lucianpuica

              Daca te ajuta, arunca o privire pe Iconul de la prezentarea denumita Baie .
              VYS Blog - 100 % D I Y
              Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

              Comentariu

              • lucianpuica
                Incepator
                • 04.mar.2007
                • 20

                Multumesc de raspunsuri. Am vizualizat si acel filmulet. Baia e identica cu a mea, legat de dispunerea ghenei, cazii si a vasului de toaleta. Ca dimensiuni, ghena va avea o latime de aproximativ 60 cm cu o iesire de 25 cm, iar cada va fi de 150x70 cm.
                De maine ma apuc de daramat ce a mai ramas si ma pregatesc sa ma iau de sifon si de spart mozaicul pana la placa de beton.
                Legat de BCA - este un model de aproximativ 10-15 cm grosime, dimensiuni aproximative 2.5x0.5 m, cu armatura metalica tip plasa "Buzau" in interior, asa cum se folosea in anii 70-80 la constructii.
                Inca o data va multumesc pentru sfaturi si, cu scuzele de rigoare pentru deranj, va anunt ca intentionez sa va cer sfatul in privinta fiecarei operatiuni in parte, legat de renovarea baii.
                Va multumesc.
                Viata e frumoasa, atunci cand ai un scop.

                Comentariu

                • VYS
                  Living Legend
                  • 19.aug.2005
                  • 12976

                  Stai asa, nu te apuca de spart ... vezi ca ar trebui sa ai si o hidroizolatie sub sapa (de sub mozaic). Nu este necesar sa elimini toate straturile de pe pardoseala - doar mozaicul. Asa ca lucreaza cu atentie.
                  VYS Blog - 100 % D I Y
                  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

                  Comentariu

                  • lucianpuica
                    Incepator
                    • 04.mar.2007
                    • 20

                    Multumesc de sfat !!! O sa casc ochii bine sa nu stric izolatia respectiva.
                    O seara buna !
                    Viata e frumoasa, atunci cand ai un scop.

                    Comentariu

                    • Gemini
                      Moderator
                      • 06.iun.2006
                      • 15154

                      Bafta la lucrari si ne gasiti aici in caz ca va mai putem ajuta cu vreun sfat.

                      Comentariu

                      • lucianpuica
                        Incepator
                        • 04.mar.2007
                        • 20

                        Multumesc mult!
                        Am demolat totul si maine, daca imi vin si 3 prieteni sa ma ajute, scot cada afara din baie si raman cu incaperea goala. Deja am inceput sa raspaluiesc peretii de varul si gletul vechi si dupa ce scot cada ma voi apuca de spart mozaicul, cu atentie sa nu stric izolatia de dedesubt (multumesc inca o data de sfat ).
                        Dar a aparut o problema. Suntem in pana de idei privind design-ul baii din pct de vedere al faiantei. Desi e o baie mica de 1.6/2 m, nu reusim sa proiectam un model care sa fie nu doar placut la vedere, cu o nota de unicitate si autenticitate, etc. ci sa respecte si o conditie cruciala pentru o asemenea baie mica cu o fereastra destul de mica - sa confere luminozitate. Ne-ar prinde bine niste idei, poze, concepte, etc, daca aveti pe undeva, ca atat eu, cat si "inginerul de lucrare" - adica sotia mea - am ajuns la un punct mort si nu mai reusim sa inaintam la capitolul acesta. La cate modele de faianta am vazut pe piata ne-am dezorientat de tot. Ca idee, ne -a placut foarte mult un model de faianta de la Praktiker, model Cristal Azul, Cristal Celeste si Decor Cristal Celeste. Sa vad daca pot, pun si o fotografie cu panoul respectiv. Faza e ca nu reusim sa gasim o combinatie interesanta intre aceste 3 tipuri de faianta. Ca gresie, modelul implicit sugerat acolo nu ne-a placut si vrem sa ne orientam spre ceva deschis, chiar spre alb, tot in ideea de luminozitate. In concluzie, orice idee este binevenita.
                        Va multumesc anticipat.
                        Viata e frumoasa, atunci cand ai un scop.

                        Comentariu

                        • lucianpuica
                          Incepator
                          • 04.mar.2007
                          • 20

                          Mda... nu am reusit sa incarc fotografia deoarece este prea mare...cred. Sau nu reusesc eu... Am sa incerc sa micsorez fotografia maine si mai incerc inca o data.
                          O seara buna tuturor !
                          Viata e frumoasa, atunci cand ai un scop.

                          Comentariu

                          • PowerMC
                            Administrator
                            • 02.mai.2007
                            • 2210

                            Pentru a putea posta o foto cititi http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...=12485&start=0

                            Un topic cu modele de amenajare http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...t=6484&start=0

                            Un CATALOG de la Cesarom pentru inspiratie.
                            Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

                            Community Manager MC

                            Comentariu

                            • lucianpuica
                              Incepator
                              • 04.mar.2007
                              • 20

                              Multumesc de sfaturi si informatii. Asta era ceea ce doream sa cumparam, dar intre timp, datorita informatiilor oferite de dvs. ne-am mai "luminat" putin si ne-am dat seama ca o faianta cu dimensiunile de 45x31.6 este mult prea mare pentru o baie de dimensiuni reduse, asa ca ne-am reorientat si luam cautarile de la zero.
                              Fișiere Atașate
                              Viata e frumoasa, atunci cand ai un scop.

                              Comentariu

                              • Gemini
                                Moderator
                                • 06.iun.2006
                                • 15154

                                Cum merge lucrarea?

                                Comentariu

                                Procesare...