Hidroizolare baie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Gemini
    Moderator
    • 06.iun.2006
    • 15141

    Răspuns la: Hidroizolare baie

    Direct peste OSB se asperizeaza suprafata apoi se trateaza cu Ceresit CT16 si lipire cu adeziv CM17. Eu va recomand o aplicare a unui strat initial de hidroizolatie peste OSB, in acest fel Ceresit CM17 se aplica direct pe hidroizolatia CL50, fara amorsa. De asemenea, se poate utiliza si un adeziv din gen CM12, CM16 sau altele, corelat cu tipul placilor de gresie. Gasiti si alti adezivi cu efect hidroizolant daca aplicati direct pe placile de OSB.

    Comentariu

    • danyab
      Incepator
      • 02.mai.2014
      • 3

      Răspuns la: Hidroizolare baie

      Buna ziua,
      Asa cum probabil multi membrii de pe forum cauta aici cele mai bune raspunsuri la problemele aparute in constructii si eu vin aici cu o prima chestiune si sper sa gasesc de la dvs cele mai bune raspunsuri.

      Am modificat de curand cu intentia de a renova mai modern o casa din lemn refacut acoperis si intentie de a construi in pod la mansarda mai multe camere si o baie, aici e si problema pe structura de lemn a podului/dusumelei de la baie 10x12 cm(unul langa altul incheiat) denivelat (in sensul ca prezinta paholt) am facut scheletul(peretii) tot din lemn pentru o baie de 1.90x1.80 am tras conductele de scurgere si sifon si intentionez sa torn o sapa in vederea montarii gresiei si ulterior a faianei pe pereti de gipscarton verde.
      Prima problema:
      Am o folie din HDPE recomandata de la magazin pe care vreau sa o montez direct pe lemnul respectiv si pe care ulterior sa torn sapa, problema este ca din ce am observat folia se monteaza destul de greu si lemnul avand denivelari e posibil ca sapa sa crape sau sa se lase de aceea am cautat si solutia placarii cu polistiren pe lemn si sa torn sapa direct pe polistiren, totusi avand in vedere ca aveti mai multa experienta care din cele doua metode ar fi mai recomandata pentru lemn? Ce sapa de egalizare(denumrea produsului) sa folosesc, ca sa fie usoara, usor de folosit si eficienta?
      folia HDPE sau chiar polistirenul nu o sa inchida perfect pentru ca folia vine taiata unde iese sifonul de scurgere si tevile asa ca intentionez sa folosesc si o pasta hidroizolanta din ce am observat aici CL50/51 e recomandat cu banda de etansare CL52. Cand se aplica aceasta pasta, dupa ce sapa e complet uscata sau e un anumit timp de aplicare dupa turnarea sapei?
      Dupa cat timp se poate aplica gresia? Mai e necesar ceva dupa ce se aplica aceasta pasta, inainte de montarea gresiei?
      Precizez ca ma pot ridica cu sapa si gresia aproximativ 7 cm.

      Problema 2:
      Pereti exteriori si interiori ai baii sunt din scandura de 2,5 cm ce recomandati pentru termoizolare polistiren sau vata? Pot aplica vata sau polistirenul direct pe scandura in conditiile in care dupa aplicarea lor o sa pun in interior un scut de vapori si apoi gipscartonul verde sau e necesar si la exterior ceva folie? Ar exista alta modalitate de temoizolare mai buna la preturi aproximativ apropiate?

      Problema 3:
      Desi poate e unpic offtopic, tot la camerele din mansarda, acelasi tip de structura pod m-am gandit sa aplic o folie anticondens pe care sa pun vata si un sistem de laturi,scanduri din lemn 5cm pe 5 cm pe principiul tabla de sah la distante de 40 cm pe care sa aplic osb si apoi parchet laminat, avand i9n vedere ca traficul pe el nu e unul intens credeti ca e destul acest sistem sau o sa flambeze mult prea tare si necesita altceva? Ce alta solutie ar fi?

      Acesta este primul meu post aici asa ca va rog sa fiti ingaduitori daca nu m-am eprimat chiar pe intelesul tuturor.

      Comentariu

      • Gemini
        Moderator
        • 06.iun.2006
        • 15141

        Răspuns la: Hidroizolare baie

        Vedeti imaginile si discutiile din topicul http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...omplet-din-OSB

        Va referiti la o membrana cu crampoane cand spuneti folie HDPE sau la folie normala din acel material?
        Sapa nu ar trebui sa ingreuneze atat de tare pardoseala astfel ca se poate turna la o grosime minima de 3cm. Gasiti in comert sapa la sac sau o puteti prepara dvs. la fata locului.
        Aplicarea acelor solutii de hidroizolare a sapei de egalizare se realizeaza in conditii de material uscat. Pentru aceasta se va astepta cateva saptamani de la turnarea sapei, in functie de grosimea sapei si temperatura mediului ce permite uscarea mai rapida sau nu.
        Banda de etansare Ceresit CL152 se utilizeaza impreuna cu cele doua solutii de hidroizolare pentru intarirea zonelor de colt.
        Daca se hidroizoleaza, gresia se aplica la cateva ore dupa finalizarea hidroizolatiei. Fara hidroizolatie, se aplica numai dupa uscarea sapei, minim 2 saptamani.

        Problema 2:
        Scandura de 2,5 cm cum este aplicata pe peretii? Care este structura integrala a peretilor exteriori? Daca nu se va interveni la parte de sub aceste scanduri, se recomanda realizarea unei structuri din gipcarton pe profile metalice si umplerea cavitatii create cu izolatie din vata minerala cu bariera de vapori. De asemenea, placile din gipscarton vor fi din cele rezistente la umiditate (verzi) iar pe zonele expuse la apa se va realiza o hidroizolare (tot cu produse de tipul CL50/51) inainte de aplicare faianta sau alt finisaj.

        Problema 3:
        Puteti sa ne prezentati foto si detalii despre modul de realizare a structurii suprafetelor in cauza? Este vorba doar de plaseul catre pod?

        Comentariu

        • danyab
          Incepator
          • 02.mai.2014
          • 3

          Răspuns la: Hidroizolare baie

          Multumesc mult pentru raspunsuri.
          Astazi intre timp am mai avansat unpic la partea de pardoseala la baie. Cam asa arata in stadiul de care v-am explicat pardoseala. Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20140502_134334.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	292,4 KB 
ID:	616071

          Ce am facut astazi, am scos toate tevile din nou, am incercat sa indrept cat de cat pardoseala cu bucati din lemn puse in cant am luat un nivel aproximativ sub care am incarcat toate golurile mari ca apoi peste pardoseala din lemn sa pun o membrana izolatoare de genul celor folosite la acoperis peste membrana izolatoare din rafie, am asezat doua randuri de bitum carton cu nisip pe ambele laturi in cruce, l-am lasat 10 cm pe pereti in sus si s-a format un fel de cuva am reglat iar tevile de scurgere si sifonul am luat un nivel de 7 CM si atat o sa torn o sapa din ciment cel mai probabil, sau sa mai studiez si alte alternative cu sapa din comert de egalizare, dupa care cand se usca aplic CL50/51 si banda de etansare.

          Structura integrala a peretilor exteriori este din stalpi de lemn 12x12 asezati la 1 m vertical, iar pe orizontal intre ei e aplicata scandura de 2.5 cu forma gen lambriu in partea de exterior, pentru un design placut al peretilor, pe partea de exterior se aplica un lac de pin si gata, interiorul scandurii intre stalpi o sa umplu cu vata minerala, pun bariera de vapori si gipscartonul verde pe structura metalica. Ce probleme ar putea aparea in acest caz? Nu am o poza cu imaginea baii gata izolata cu bitum pentru ca m-a prins seara dar pot face una maine -poimaine daca e nevoie de o idee mai clara supra situatiei.

          Problema 3
          Pardoseala de care vorbesc arata ca si cea din poza credeti ca e buna ideea mea prezentata mai sus sau propuneti altceva?
          Ultima editare de danyab; 02.mai.2014, 21:00.

          Comentariu

          • Gemini
            Moderator
            • 06.iun.2006
            • 15141

            Răspuns la: Hidroizolare baie

            Cartonul bituminos are imbinarile etansate, lipite?
            Structura corecta a peretelui exterior finisat cu lambriu este (de la exterior la interior):
            -lambriu lemn
            -rigle fixare lambriu
            -membrana difuzie
            -structura rezistenta lemn
            -vata minerala in structura
            -structura metalica gipscarton sau din lemn
            -strat secundar vata
            -bariera vapori
            -gipscarton

            Comentariu

            • danyab
              Incepator
              • 02.mai.2014
              • 3

              Răspuns la: Hidroizolare baie

              O sa fac o poza ca sa va dati seama cum e cartonul bituminos...nu are marginile lipite dar le-am prevestit destul de mult si le-am prins bine cu capse marginile, tocmai de asta am pus doua straturi in cruce ca sa inchida cat mai bine.

              Membrana difuzie cam cum arata imi puteti arata o imagine?
              Cam asa am si eu structura doar ca e un singur strat de vata si nu 2 si nu m-am gandit la aceea membrana difuzie, care din ce imi dau seama se aplica pe peretele interior al lambriului...

              Comentariu

              • Gemini
                Moderator
                • 06.iun.2006
                • 15141

                Răspuns la: Hidroizolare baie

                Membrana de difuzie este o membrana care permite evacuarea vaporilor din interior spre exterior insa nu permit trecerea apei din exterior in interior. In acest fel protejeaza structura de sub lambriu de apa dar in sezonul rece permit evacuarea vaporilor spre exterior, reducand posibilitatea de aparitie a condensului in structuri.

                Comentariu

                • hidroizolatiiterase
                  Banned
                  - Exclus de pe forum -
                  • 14.sep.2011
                  • 6

                  Răspuns la: Hidroizolare baie

                  Membrana de difuzie nu are nici cel mai mic rol in protectia contra apei. Este o membrana cu niste gauri sau canale , care se aseaza flotant peste suprafata de hidroizolat si peste ea se aseaza bariera de vapori. aceasta se lipeste de stratul suport prin gaurile de mai inainte, lasand astfel spatiu pentru vapori sa migreze spre exterior.
                  Ultima editare de PowerMC; 07.mai.2014, 07:05. Motiv: eliminare link publicitar

                  Comentariu

                  • Gemini
                    Moderator
                    • 06.iun.2006
                    • 15141

                    Răspuns la: Hidroizolare baie

                    Postat în original de hidroizolatiiterase
                    Membrana de difuzie nu are nici cel mai mic rol in protectia contra apei. Este o membrana cu niste gauri sau canale , care se aseaza flotant peste suprafata de hidroizolat si peste ea se aseaza bariera de vapori. aceasta se lipeste de stratul suport prin gaurile de mai inainte, lasand astfel spatiu pentru vapori sa migreze spre exterior.
                    In mesajul anterior era vorba de o membrana de difuzie pentru pereti si nu cea pentru sistemele de hidroizolatie, sunt doua subiecte total diferite. Daca foloseam termenul folie difuzie probabil nu avea loc confuzia.

                    Comentariu

                    • flaviuso
                      Membru
                      • 10.mar.2012
                      • 170

                      Răspuns la: Hidroizolare baie

                      Buna ziua!

                      Am nevoie de un sfat. Doresc sa fac o baie de serviciu (pt o anexa), constructia fiind din lemn (OSB). As dori sa stiu cum este mai bine de realizat:

                      1. peste placile de OSB pun rigips (verde) si pun faianta cu CM9, iar peste placa de jos dau cu CL 51 si pun gresia cu CM9.

                      sau

                      2. pun faianta peste OSB, dau cu CT 16 si lipesc cu CT 17, mai este necesar sa dau si cu CL 51?

                      Doresc sa stiu care varianta este mai buna din toate punctele de vedere (si financiar) avand in vedere ca e o baie de serviciu.

                      Multumesc anticipat!

                      Atasez niste poze cu viitoarea baie:

                      Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	2014-08-13 20.13.14.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	243,4 KB 
ID:	618431 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	2014-08-13 20.13.19.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	242,0 KB 
ID:	618432

                      Comentariu

                      • Gemini
                        Moderator
                        • 06.iun.2006
                        • 15141

                        Răspuns la: Hidroizolare baie

                        Izolatie are aceasta anexa? Montati un perete din gipscarton rezistent la umiditate (verde), hidroizolati cu Ceresit CL 51 zonele expuse la apa (pereti - pardoseala), apoi faceti placarea cu adezivul Ceresit CM 11 Plus.
                        Daca in baia de serviciu nu se utilizeaza o cadita de dus sau nu sunt zone expuse direct la apa, nu este necesara hidroizolarea inainte de placarea ceramica. Utilizati un chit de rosturi impermeabil, Ceresit CE40.

                        Comentariu

                        • flaviuso
                          Membru
                          • 10.mar.2012
                          • 170

                          Răspuns la: Hidroizolare baie

                          Postat în original de Gemini
                          Izolatie are aceasta anexa? Montati un perete din gipscarton rezistent la umiditate (verde), hidroizolati cu Ceresit CL 51 zonele expuse la apa (pereti - pardoseala), apoi faceti placarea cu adezivul Ceresit CM 11 Plus.
                          Daca in baia de serviciu nu se utilizeaza o cadita de dus sau nu sunt zone expuse direct la apa, nu este necesara hidroizolarea inainte de placarea ceramica. Utilizati un chit de rosturi impermeabil, Ceresit CE40.
                          Da, este izolata anexa (cu polistiren de 10 parca, daca nu 8 ). Va fi si o cabina de dus. Este necesara si folosirea Ceresit CL 152?

                          Comentariu

                          • Gemini
                            Moderator
                            • 06.iun.2006
                            • 15141

                            Răspuns la: Hidroizolare baie

                            Banda de etansare Ceresti CL152 este utila pentru zonele de imbinare ale peretilor cu pardoseala sau alte muchii de acest gen. Acolo unde aveti astfel de situatii si se utilizeaza hidroizolatia Ceresit CL51 va trebui sa folositi banda de etansare. O puteti cumpara in cantitatea dorita, fiind vanzuta in magazinele de bricolaj la metru si nu este scumpa.

                            Comentariu

                            • flaviuso
                              Membru
                              • 10.mar.2012
                              • 170

                              Răspuns la: Hidroizolare baie

                              Postat în original de Gemini
                              Banda de etansare Ceresti CL152 este utila pentru zonele de imbinare ale peretilor cu pardoseala sau alte muchii de acest gen. Acolo unde aveti astfel de situatii si se utilizeaza hidroizolatia Ceresit CL51 va trebui sa folositi banda de etansare. O puteti cumpara in cantitatea dorita, fiind vanzuta in magazinele de bricolaj la metru si nu este scumpa.
                              Am vazut ca e undeva la 8 RON/m, nu mi se pare ieftin, avand in vedere ca e nevoie de tot perimetrul baii si in plus e doar o plasa... In legatura cu hidroizolatia CL 51, e nevoie de dat pe toata suprafata peretilor sau doar acolo unde va fi cabina de dus? Vad ca se consuma ~1 kg/mp... si e cam 20 RON/kg...

                              Comentariu

                              • Gemini
                                Moderator
                                • 06.iun.2006
                                • 15141

                                Răspuns la: Hidroizolare baie

                                Stiam ca este undeva la 5 lei/m. Nu este o plasa ci este o banda cu zona mediana flexibila. Aplicati hidroizolatie decat inzonele unde va exista apa din belsug, de exemplu zona dusului daca este expus direct la apa si nu este cabina de dus - inchisa, zona pardoselii daca este nevoie sau alte zone direct expuse. Celelalte zone fara expunere la apa nu se hidroizoleaza.

                                Comentariu

                                Procesare...