Hidroizolare baie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • catalin gramada
    Incepator
    • 06.mai.2006
    • 93

    Răspuns la: Hidroizolare baie

    Postat în original de Gemini
    Nu este foarte clara intrebarea dvs. Sifonul se monteaza la nivel cu gresia, aceasta avand panta catre sifonul respectiv.
    Am sa incerc sa fiu mai clar. Daca aplic strat hidroizolant pe planseu apoi sapa apoi al doilea strat hidroizolant si in final gresia si montez sifonul la nivelul gresiei asta inseamna ca sifonul va prelua apa doar de la nivelul gresiei. Ce se intampla daca apa se infiltreaza prin vreo fisura si ajunge sa se colecteze sub nivelul gresiei pe hidroizolatie ? Nu se mai dreneaza atita vreme cit gura sifonului e 2 cm mai sus. Daca ajunge cumva la cel de-al doilea strat de hidroizolatie deja poti sa-ti inchipui cam cita apa o sa musteasca acolo atita vreme cit n-ai plasat un dren sa o poti elimina. Desigur acesta e un scenariu extrem, dar posibil. Solutiile complete ar trebui sa previna situatiile extreme. La cat consider o solutie completa presupunand dubla hidroizolare (sub sapa si sub gresie nivelul gurii de scurgere sifon ar trebui plasat si sigilat in cel mai de jos punct care ar permite o posibila acumulare, adica sigilat la nivelul stratului hidroizolator de pe planseu,. dar n-am vazut inca un asemenea sifon pentru utilizare domestica (adica apartamente). Exista asa ceva , va rog ?

    Comentariu

    • Gemini
      Moderator
      • 06.iun.2006
      • 15126

      Răspuns la: Hidroizolare baie

      Apa nu va trece de hidroizolatie si acesta este scopul acestui strat. Protectia la apa se realizeaza pentru a nupatrudne apa in straturile dininteriorul structurii, acolo unde ar avea efecte negative mai greu de indepartat sau ar afecta iremediabil structurile. Gresia nu este asa sensibila la umezeala si are o capacitate de absorbtie limitata. Singurul loc pe unde se poate infiltra apa este zona rosturilor, atat cat nu vor fi acoperite de chitul impermeabil. Apa nu va trece de stratul hidroizolator in niciun caz. Cantitatea minima ce poate sa se infiltreze prin masa gresiei se elimina natural si nu are cum sa balteasca, gresia fiind lipita in strat continuu de adeziv.
      Sigilarea si etansarea la nivelul superior al hidroizolatiei/gresiei este suficienta, apa trebuie sa stea in cadita si sa se scurga. Ca sa se infiltreze cum spuneti dvs. ar trebui sa fie defecte majore ceea ce este exclus la o lucrare realizata corect.

      Comentariu

      • Bacaloglu
        Incepator
        • 03.mar.2012
        • 2

        Răspuns la: Hidroizolare baie

        Buna ziua,

        Apelez la experienta si amabilitatea dvs pt a afla raspuns la o problema cu care ma confrunt.
        In baia situata la parterul unei case am zidit o cadita de dus(margine din beton) in urma cu 5 ani finisata cu gresie. In ultimii 2 ani am observat ca (ciudat - din toamna pana in primavara), pe peretele exterior al caditei apare sare la rosturile gresiei care se se raspandeste si peste gresie. Foarte probabil sa existe infiltratii pe langa sifonul tip rigola. Mentionez ca nu s-a aplicat hidroizolatie sub finisaj.
        Intentionez sa scot gresia si primul rand de faianta din cadita, sa hidroizolez (Mapei mapegum wps si banda de colt) si sa finisez cu mozaic. Intrebare: avand in vedere aplicarea mozaicului, ce fel de adeziv considerati ca as putea utiliza pentru a evita infiltratiile? Este suficient un adeziv flexibil CM 16, 17, 25 sau epoxidic bicomponent (cred ca e prea mult)?
        Astept cu interes opinia dvs.

        Cu stima,

        Comentariu

        • Gemini
          Moderator
          • 06.iun.2006
          • 15126

          Răspuns la: Hidroizolare baie

          Adezivul nu are legatura cu partea de hidroizolare. Daca hidroizolati suprafata si apoi aplicati mozaicul cu adeziv CM16 este in regula. Adaugati un chit impermeabil, CE40 sau altul.

          Comentariu

          • Bacaloglu
            Incepator
            • 03.mar.2012
            • 2

            Răspuns la: Hidroizolare baie

            Va multumesc. M-am mai linistit in privinta adezivului. Mi-a fost recomandat adeziv epoxidic insa pretul si timpul de lucru nu justifica utilizarea acestuia pt o cadita de dus.
            Va doresc o zi buna.

            Comentariu

            • Gemini
              Moderator
              • 06.iun.2006
              • 15126

              Răspuns la: Hidroizolare baie

              Exista un anumit gen de adezivi ce au efect hidroizolator, de la weber de exemplu. Daca doriti, puteti sa il utilizati, cu acelasi efect final.

              Comentariu

              • andyn67
                Incepator
                • 11.ian.2012
                • 28

                Răspuns la: Hidroizolare baie

                Buna ziua.Mi-am construit o baie la mansarda si acum am ajuns la partea de hidroizolare.Doresc sa stiu daca este ok cum vrea sa faca meseriasul.
                Pe jos a batut scandura de brad de 2.5, peste aceasta vrea sa puna un strat de carton apoi peste carton sa toarne o sapa iar peste aceasta sapa sa hidroizoleze cu Ceresit cl 51.

                Comentariu

                • Mircea_G
                  Living Legend
                  • 14.ian.2007
                  • 12085

                  Răspuns la: Hidroizolare baie

                  Daca se face toata operatiunea dupa montarea peretilor , si se foloseste si banda , este ok .
                  Instalatii verificari-revizii gaze

                  Comentariu

                  • Gemini
                    Moderator
                    • 06.iun.2006
                    • 15126

                    Răspuns la: Hidroizolare baie

                    Sigur, este o varianta care functioneaza. Trebuie mare grija la zona perimetrala, sa fie prinsa in ambele hidroizolatii, la eventuale strapungeri pe pardoseala. Nu stiu cat de groasa este sapa insa ar trebui sa o armati cu fibre de polipropilena.

                    Comentariu

                    • andyn67
                      Incepator
                      • 11.ian.2012
                      • 28

                      Răspuns la: Hidroizolare baie

                      Din pacate a tras sapa dar nu s-a armat cu nimic.La sapa a amestecat cu aceasta solutie de la Sika - https://www.dedeman.ro/impermeabiliz...5-kg/p/2007101
                      iar deasupra sapei am folosit aceasta hidroizolare - https://www.dedeman.ro/hidroizolatie...5-kg/p/5009448

                      Wc-ul si Bideul a zis ca o sa le prinda cu silicon fara sa dea gauri, se poate asa ceva?Imi puteti recomanda un silicon bun?
                      Ultima editare de andyn67; 30.aug.2017, 10:04.

                      Comentariu

                      • Gemini
                        Moderator
                        • 06.iun.2006
                        • 15126

                        Răspuns la: Hidroizolare baie

                        Siliconul nu este o solutie de lipire, cel mult o punte de etansare a rosturilor.
                        Se poate face prinderea mecanica dar trebuie etansata bine asezarea vasului pe gresie. Exista niste benzi de etansare dedicate sau s epoate face cu alt etansant de genul siliconului. Daca aceasta zona se etanseaza, nu ar avea de unde sa ajunga apa sub vas, catre sistemul de prindere.

                        Comentariu

                        • anducoj
                          Incepator
                          • 18.aug.2019
                          • 14

                          Am o mare, mare problema. O garsoniera la parter, nelocuita o mare perioada de timp, pe care m-am hotarat sa o amenajez pentru baiatul meu. Acum cateva luni blocul a intrat in reablitare, este o zona destul de cautata, garsoniera respectiva are 44 MP, deci destule motive. Stiam ca exista o problema la baie, in sensul ca peretele din dreptul cazii are o infiltratie. Initial arata destul de urat ( prima poza). Zis si facut, m-am pus pe treaba, acum exact 1 luna am anulat tevile din perete si am tras tevi de cupru pe tot traseul baii. Am schimbata scurgerea de la chiuveta ( care e in exterior acum) si sifonul de pardoseala. Am schimbat instalatia electrica ( prize si lumini) si cum a terminat electricianul am adus un meserias sa repare sparturile si sa refaca portiunea respectiva de perete.
                          Acum vine cosmarul meu...Dupa cum se vede in foto 2 exista o suprafata CARE NU SE USUCA COMPLET! Am recurs la toate artificiile posibile. Portiunea respectiva corespunde cu nisa cazii de baie. Avand destul spatiu am cumparat un dezumidificator Trotec, sistem Peltier, si l-am tinut 1 sapt in nisa respectiva, in fiecare dimineata se strangeau cca. 200 ML apa. In timp ce functiona crestea sensibil temperatura in spatiul respectiv iar umiditatea pe higrometru era la 99%! Cand il opream, dupa ceva timp, umiditatea se oprea undeva la 80%, cu usita de vizitare deschisa. In baie aveam umiditatea cam 40%, nu am avut niciodata probleme de umiditate. La subsol totul e uscat, tavanul are pe el o izolatie deci nu poate fi vorba de capilaritate. Caramizile de nisa sunt uscate la atingere, nu se simte nimic ud sau rece. Am pus ieri un ventilator mic sa bata in caramizile respective si am cumparat un ventilator ieftin de baie pe care l-am montat cat de cat in usita de vizitare. In timp ce acesta functioneaza umiditatea scade la 72%, dar cum il scot de acolo creste iar la 77-80%. M-am gandit ca e cada sparta, nu prezinta nicio fisura - e din acril cu fibra de sicla. La scurgere nu curge deloc, am verificat cu hartie prosop.
                          Am ramas fara idei...sa curga de sus imposibil. Niciun perete din baie nu da afara - unul da in camera. atul balcon + debara, al treilea un perete in bucatarie. Si totusi acolo, dedesubt e o umiditate constanta.
                          Daca are cineva idee ce se poate face il rog sa ma ajute. Nu e normal ca un perete de 12 cm sa nu se usuce dupa 30 zile!

                          Comentariu

                          • Gemini
                            Moderator
                            • 06.iun.2006
                            • 15126

                            Discutam in celalalt topic, sa nu dublam.

                            Comentariu

                            • mihaiil
                              Incepator
                              • 10.apr.2017
                              • 10

                              Buna seara,

                              Ca mai toata lumea care scrie in acest topic, vreau sa fac un dus de tipul walk-in si citind recomandarile vreau sa urmez urmatoarea structura:
                              1. placa de beton
                              2. membrana bituminoasa
                              3. rigola
                              4. sapa (facuta panta de scurgere)
                              5. hidroizolatie pe jos si pereti (oscilez intre reteta ceresit CL51+CL152 sau Mapei Mapelastic+Mapei Mapeband PE120)
                              6. adeziv de placare aferent produselor alese la 5
                              7. gresie si chit de rosturi impermeabil

                              Singura problema este ca nu stiu cum sa execut pasul 2. Nu am uneltele necesare lipirii la cald a membranei si nu am prea gasit in topic-ul acesta cum o pot monta altfel.
                              In zona dusului sunt 3 pereti (1 BCA si 2 beton) si presupun ca membrana ar trebui ridicata un pic, dar nu stiu cu ce trebuie fixata.

                              Va multumesc,
                              Mihai

                              Comentariu

                              • Gemini
                                Moderator
                                • 06.iun.2006
                                • 15126

                                Sunteti la bloc sau la asa? Parter sau etaj? Restul spatiului nu are sapa trasa sau care este situatia in baia respectiva?
                                Nu trebuie neaparat lipita la cald membrana bituminoasa, se poate poza la rece. Important este a membrana sa fi etansa. Se va ridica pe perete pana la nivelul sapei de egalizare (se poate taia ulterior turnarii sapei).
                                Trebuie pozitionata si scurgerea de la rigola in functie de tipul acesteia. Daca utilizati CL51 obigatoriu cu banda CL152 la cele 3 colturi interioare, se poate folosi adezivul CM 11Plus.

                                Comentariu

                                Procesare...