Hidroizolare terasa bloc

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • liviuperisan
    Incepator
    • 25.iul.2010
    • 10

    Re: HIDROIZOLATIE TERASA

    Solutii oferite de firmele chestionate de noi:
    S1 - decopertare carton vechi, reparare fisuri, polistiren expandat 10cm fixat cu adeziv de poli, primul strat de membrana ARCOTHERMO AD V2MM in camp ca strat de caserare polistiren, al doilea strat de membrana bituminoasa Novatec plus PA 4,5 KG/MP, ardezie sau similar.
    S2 - decopertare carton vechi, reparare fisuri, polistiren expandat 10cm fixat cu adeziv de poli, geotextil S GLASS FLece 120g/mp, membrana PVC Protan SE 1,2MM, suruburi tip EGB 2C (din otel carbon cementat cu cap îngropat (Phillips Nr. 2), cu protectie anticorozivã 4.8 x 150, cod 306097, TALERE 82 x 40, Ø 6.00, cod B94705, Adeziv SikaTrocal C733, Bara de terminatie aluminiu pentru inchideri,
    S3 - scoaterea tuturor straturilor pana la termoizolatia din BCA, asigurarea intregii suprafete cu prelata, aplicarea termoizolatiei extrudate si a sapei de panta armata, precum a straturilor hidroizolante bariera vapori/strat inchidere 200 lei/mp.
    S4 - refacerea hidroizolatiei cu membrane corespunzatoare calitativ (care or fi alea??) intr-un strat sau doua. Varianta aceasta se poate aplica pe stratul suport existent, dupa ce in prealabil au fost efectuate reparatiile fisurilor, umflaturilor, curatarea suprafetei.
    S5 - decopertarea pana la stratul suport, Repararea crapaturilor existente cu adeziv baza ciment, tevile de apa pluviala iesire terasa schimbate cu pluviale cu palnie si adancime 30-40cm dupa caz (functie de cazul in care au cot sau nu la iesire pe terasa), finisarea, deprafuirea suprafetelor si pregatirea lor pentru, daca se opteaza pentru termoizolatie se va aplica stratul de difuzie si bariera de vapori folie de 3mm, polistiren densitate A100 expandat direct peste bariera de vapori, aplicare la rece prin puncte bitum, aplicare folie polipropilena, aplicare sapa de panta manuala cu cu respectarea gurilor de aerisire pluviale ( grosime 3-5cm ), strat emulsie la rece BituPrimer in prealabil (1 mana diluata cu 10% apa), strat finisat emulsie la rece Bituprimer nediluat, aplicarea membranei bituminoase 1 strat de membrana armata cu poliester si fibra de sticla de 4kg, strat finisat emulsie la rece Bituprimer nediluat, aplicarea membranei bituminoase la cald cu flacara al 2lea strat in compozitie de poliester , fibra de sticla si armata cu ardezie la exterior 4kg. Proba de apa la receptie: 24 ore timp pentru proba de apa , umplere la 2 -5 cm inaltime a intregii suprafete si asteptare 72ore pentru verificarea infiltratiilor. Membrane Freestar sau Arco ( Italia), 61 ronpe mp pret final sau Bauder SBS EP 4 ARD 89.25 ron/mp pret final.
    S6 - curatare si decopertare terasa, strat difuzie Bauder Therm DS2- Germania (membrana termosudabila din bitum aditivat SBS - cu rol de bariera de vapori si strat integrat de egalizare a presiunii vaporilor de apa – benzi termice), polistiren 10cm densitate A100 F20, Folie Polipropilena, Turbosol pentru ridicare sapa de panta, Armatura cu plasa buzau, emulsia bituminoasa 2 straturi, membrana hidroizolatoare compozitie poliester 4kg, strat emulsie bituminoasa nediluata, membrana hidroizolatoare poliester fibra sticla si ardezie la cald de 4kg Bauder SBS EP 4 ARD - Germania, Pret total = 178.500 ron/mp.

    Ofertele apartin firmelor HidromarKonstruct, Hidroset, Emtix si Procas.
    Dumneavoastra. cei cu experienta si studii in domeniu, ce ati alege pentru blocul dumneavoastra. Ma refer la solutia cea mai buna raport pret calitate.
    Mii de multumiri.

    Comentariu

    • Gemini
      Moderator
      • 06.iun.2006
      • 14969

      Sutn diferente semnificative intre variantele prezentate, aveti solutia clasica cu refacere straturi hidroizolatoare pana la executia integrala a terasei cu adaugarea unor straturi termoizolatoare, refacere sape etc.

      Totul depinde de cat de mult doriti sa investiti in lucrare, in ce stare se afla terasa existenta.

      Recomandarea mea este sa restrangeti lista la variantele ce includ termoizolatie daca terasa nu se va inchide cu alt sistem, gen sarpanta.
      Nu in ultimul rand, comparati si garantia oferita de fiecare.

      Comentariu

      • r777
        Incepator
        • 31.aug.2011
        • 5

        Salutare,
        Am ajuns la stadiul in care urmeaza sa contractez o lucrare de refacere a hidroizolatiei blocului. Pt asta am cateva nelamuriri:
        1. Pastrarea vechii hidroizolatii (este destul de buna si as opta pentru pastrarea ei in ideea in care poate avea si rol termo-izolant)
        2. Voi merge pe variata in doua straturi de membrana bituminoasa (H4 + VS3). Cat ar fi de important aplicarea sub aceste straturi a unei "amorse bituminoase)? Se poate face si fara aceasta amorsa? (de retinut ca voi pastra vechea hidoizolatie a blocului)
        3. Pietrisul existent - ce-mi recomandati, dupa finalizarea lucrarilor sa-l montez la loc sau nu? (intentionez ca terasa blocului sa o inchid, limitand astfel accesul pe bloc).
        4. Ce insemna: "strat de difuzie si bariera de vapori"

        Comentariu

        • Gemini
          Moderator
          • 06.iun.2006
          • 14969

          Ce tip de membrana finala aveti acum pe terasa?
          Solutia corecta presupune decopertarea straturilor existente insa este posibila si adaugarea a noi straturi de hidroizolatie daca sunt compatibile.
          Amorsarea este obligatorie la aplicarea membranelor bituminoase termosudabile.
          Care este denumirea completa a membranelor utilizate?
          Cele doua straturi sunt utilizate pentru a impiedica transferul vaporilor si evident celelalt realizeaza difuzia vaporilor pentru a permite eliminarea de sub hidroizoaltie, poate fi o membrana perforata aplicata sub straturile de membrane.
          Bariera de vapori este un prin strat ce se poate realiza cu o membrana speciale de 2mm.

          Comentariu

          • r777
            Incepator
            • 31.aug.2011
            • 5

            Membrana existenta acum pe terasa este cea din constructia blocului (1986) , pare cumva smoala sau ceva de genul asta, nu stiu sa va dau mai multe detalii. Dupa cum spuneam, as prefera sa o pastrez, pt ca probleme nu au fost in acesti ani, si ma gandesc ca o protectie in plus nu strica.
            Cat despre "amorsa bituminoasa" reprezentantul firmei care executa lucrarea spune ca nu-si are rostul aceasta amorsa in cazul pastrarii vechii hidroizolatii, ea se aplica in cazul decopertarii. Desigur vechea hidroizolatie va fi incalzita, nivelata, reparata si apoi aplicate cele doua straturi noi.
            Iarasi nu va pot spune denumirea exacta a membranelor utilizate, in contract este trecut "primul strat H4 si al doile strat VS3"
            Ce ma sfatuiti in privinta pietrisului existent, sal pastrez la final sau nu?

            Comentariu

            • Gemini
              Moderator
              • 06.iun.2006
              • 14969

              Probabil este vorba de membranele Polyglass Trend HS si VS.

              Se poate pastra pietrisul si reintinde pe toata suprafata terasei dupa executarea lucrarilor.
              Ramane de verificat de catre executant compatibilitatea membranelor sale cu cea existenta pe terasa. Daca aveti hidroizolatie cu smoala si carton asfaltata atunci poate fi o problema de compatibilitate.
              Tehnologia de aplicare a membranelor termofuzibile presupune curatarea suportului, amorsare si aplicare la cald prin topirea filmului termofuzibil prin incalzirea cu flacara.

              Comentariu

              • r777
                Incepator
                • 31.aug.2011
                • 5

                Multumesc pentru raspuns, sa speram ca va iesii o lucrare durabila si de calitate

                Comentariu

                • Gemini
                  Moderator
                  • 06.iun.2006
                  • 14969

                  Chiar as vrea sa vad foto si detalii de la executie, poate reusiti sa faceti cateva foto si sa ne povestiti cum decurg lucrarile.
                  Spor la lucru!

                  Comentariu

                  • r777
                    Incepator
                    • 31.aug.2011
                    • 5

                    voi incerca, nu stiu in ce masura imi va permite timpul sa supraveghez lucrarea, dar voi revenii cu detalii

                    Comentariu

                    • Gemini
                      Moderator
                      • 06.iun.2006
                      • 14969

                      Asteptam cu interes, multumim.

                      Comentariu

                      • victor1963
                        Incepator
                        • 20.ian.2012
                        • 3

                        va salut
                        as dori un sfat
                        la o sedinta cu locatari scari noastre am aflat ca un vecin de la ultimul etaj are probleme cu hidroizolatia. presedinta de bloc a fost de parere sa asteptam pina la vara cu lucrarea de hidroizolatie
                        am fost la ultimul etaj si erau pete umede pe o lungime de 3 m.
                        urcind sus pe bloc am constatat ca apa patrunde pe linga peretele casei liftului.
                        m-am gindit sa luam pietrisul de linga perete si sa turnam un liant izolator, dar nu stiu ce sa aleg din multitudinea de materiale ce se gasesc in supermarketurile de profil.
                        avind in vedere ca lucrarea va fi facuta pe asociatie cred ca vom putea sa luam materiale de calitate.

                        Comentariu

                        • Mircea_G
                          Living Legend
                          • 14.ian.2007
                          • 12340

                          Ceva asemanator am vazut cu ochii mei . Acoperisul avea o membrana cu ardezie dar lipita prost . Existau infiltratii pe la lipituri sau racordurile pe ziduri . Toate imbinarile , toate zonele de la gurile de scurgere , si integral casa liftului s-au vopsit cu MARISEAL® AQUA HYBRID .
                          Problema s-a rezolvat instantaneu . Pe casa liftului , deoarece suprafata era mai mica si aveau material , s-a vopsit integral acoperisul . Cum gura de scurgere era prost pozitionata , apa statea ca in piscina si zero infiltratii .
                          Instalatii verificari-revizii gaze

                          Comentariu

                          • Gemini
                            Moderator
                            • 06.iun.2006
                            • 14969

                            Daca sunteti sigur ca ati identificat zonele care sunt deteriorate si genereaza infiltratii, se poate aplica o solutie de reparare locala cel putin pana la hidroizolarea intagrala a acoperisului tip terasa. Se poate strange pietrisul pe zona respectiva, lasa zonele sa se usuce si apoi se aplica fie un etansant compatibil fie bucati de membrana lipite la rece sau la cald pe zonele cu pricina. Ce tip de membrana aveti acum pe terasa si ce vechime are? Puteti posta poze cu zonele pe care le presupuneti a fi cu probleme?

                            Comentariu

                            • Florin_Alex
                              Incepator
                              • 25.sep.2012
                              • 2

                              Hidroizolatie terasa in cadrul reabilitarii

                              Va salut,

                              Am o intrebare pentru voi fiindca am ceva nedumeriri. In momentul de fata la blocul in care locuiesc se efectueaza lucrarile de reabilitare termica. Blocul este unul cu 12 etaje, deci se foloseste vata bazaltica nu polistiren expandat/ extrudat.
                              Problema este ca la terasa blocului constructorii au ales varianta unui strat de 2 placi de vata bazaltica una peste alta, iar ulterior au pus o membrana hidroizolanta Alkorplan. Evident, vata fiind moale se simte acum la mersul pe terasa de parca as merge pe un covor pufos si mi-e teama ca in viitor aceasta solutie va ceda (ei spun ca daca nu se va circula pe terasa nu vor fi probleme, dar eu nu am cum sa verific cine intra pe terasa si cu ce scop). Am discutat la primarie si la constructor dar nu se poate pune nimic supliemntar, ei considerand ca aceasta solutie va tine foarte mult timp.
                              Ati mai folosit in trecut o astfel de solutie, credeti ca va tine? Aveti vreo idee cum sa ii conving pe cei de la Primarie/constructor sa imbunatateasca aceasta solutie aplicata?

                              Va multumesc,

                              Florin

                              Comentariu

                              • Gemini
                                Moderator
                                • 06.iun.2006
                                • 14969

                                Răspuns la: Hidroizolatie terasa in cadrul reabilitarii

                                O terasa izolata si contruita in acest fel este o terasa necirculabila. Aceasta presupune ca accesul pe terasa ar trebui sa fie controlat astfel incat sa nu ajunga persoane care pot face tot felul de "nebunii" pe tereasa si astfel sa deterioreze hidroizolatia. Suplimentare la terasa necirculabila nu se poate face si nu aveti cum sa modificati proiectul Primariei. Daca lucrarea a fost realizata corect nu ar trebui sa aveti probleme o perioada lunga de timp, probabil aveti o garantie de minim 10 ani pentru lucrare.
                                Un simplu lacat pus pe iesirea catre terasa va rezolva problema accesului neautorizat, unde nu ar trebui sa urcati decat periodic doar pentru a inspecta suprafata terasei.

                                Comentariu

                                Procesare...