Izolare pereti, intrebare suplimentara la raspunsul primit

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • viki
    Incepator
    • 08.mar.2009
    • 6

    Izolare pereti, intrebare suplimentara la raspunsul primit

    stimate domnule
    daca pentru inaltimi mici nu este nevoie folosirea surubului cu saiba si diblu
    1.care este inaltimea pina la care nu este nevoie de surub ? peretele casei are inaltimea de 4m si lungimea unui peret este de 11m

    2.izolarea in zona locasului unde se fixeaza fereastra de termopan . Portiunea din exterior din cele patru parti din fata ferestrei trebuie izolata cu polistiren.Cu ce grosime de polistiren se v-a placa ?Se tine cont ca intre tocul ferestrei si locasul din perete se lasa aprox.1cm pentru a fi umplut cu spuma.Daca se aplica polistiren de 3 cm,acesta se v-a suprapune peste tocul geamului cu 2cm.Este corect asa ?sau recomandati alta distanta intre tocul geamului si perete,sau alta grosime de polistiren?

    3.polistiren se v-a aseza si la partea inferioara a tocului exterior sub pervaz ?! care din variantele de mai jos sunt mai recomandabile ?
    a. daca polistirenul este prea gros si pervazul de ex.din tabla de aluminiu ce se insurubeaza in tocul geamului,acesta v-a fi gaurit cam pe la mijlocul lui(solutie care nu o agreez).
    b. Daca se aseaza o placa de marmura ca pervaz intre ea si toc se poate infiltra apa,de aceea trebuie rostul siliconat.
    c. Mai exista o varianta de pervaze din plastic care se aseaza sub toc,acestea ne permitind infiltrarea apei la baza ferestrei,dar atunci nu se mai poate pune polistiren sub pervaz(nemaifiind loc),iar nivelul inferior al ferestrei trebuie ridicat fata de locasul geamului de la 1cm la citiva cm, lucru nerecomandabil si care creaza probleme si la pervazul de interior.

    multumesc
  • Gemini
    Moderator
    • 06.iun.2006
    • 15019

    #2
    Incercati sa discutati in acelasi topic si nu deschideti alte topice noi - se utilizeaza butonul RASPUNDE si nu Mesaj Nou.


    1. Peste 5m

    2.Da, se izoleaza spaleti si glaful, integral. Depinde de spatiul disponibil, de regula se foloseste un polistiren mai subtire (2-3 cm) ca cel de pe fatada iar daca puteti utiliza extrudat este foarte bine. Uneori se suprapune si pe tocarie, daca nu este spatiu. Se mai poate regla din grosimea tencuielii, daca exista sau nu.

    3. Recomandat este sa se aplice si sub glaf - polistiren extrudat. Functie de tipul glafului, se realizeaza etansarea pe tamplarie cu garnituri sau silicon.

    Comentariu

    Procesare...