Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Hidroizolare beci

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Hidroizolare beci

  am o problema legata de infiltratii in beciul casei ,panza freatica s-a ridicat peste masura ,iar apa a inceput sa-si faca loc prin peretii beciului (2,5m sub nivelul solului) .mentionez ca nu am prevazut nici un fel de hidroizolatie la constructie pentru ca raul era "linistit",acum cu atatea inundatii am inceput sa am aceasta problema .ce se poate face ?nu vreau sa sap pe langa casa ,vreau o izolatie din interior ,se poate ,exista materiale care sa faca fata ? multumesc sfatuitorilor competenti!

 • #2
  Stimate d-le Theo,
  Din pacate nu cred ca va da rezultate o solutie de hidroizolare pe interior in cazul dvs. Daca pinza de apa freatica se ridica ea va crea o presiune care va dezlipi hidroizolatia facuta la interior. Oricum peretii subsolului vor fi imbibati cu apa si daca sunt de zidarie vor fi afectati. Consider ca este o greseala sa nu se faca o hidroizolatie de protectie a peretilor subsolului chiar si in conditiile in care nu exista probabilitatea cresterii nivelului apei freatice. Pamintul este oricum umed si aceasta umezeala migreaza in structura casei producind tot felul de neplaceri.

  Comentariu


  • #3
   Stimati domni,
   am citit interventiile dumneavostra referitor la izolarea beciurilor(subsolurilor) si ma nedumerit o "idee" legata de panza freatica. Sigur numai aceasta are o influenta negativa asupra peretilor ? apa provenita de la ploaie , de pe acoperis , zapada , nu afecteaza peretii beciurilor?
   Multe persoane vad ca se gandesc numai la nivelul panzei freatice fara a mai lua in calcul si alti factori.
   O alta influenta cred ca o are si "compozitia" solului .
   Astept o explicatie referitor la aceasta "idee".
   La revedere si felicitari pt. site , emisiune si revista.
   Bafta in continuare
   Nicu

   Comentariu


   • #4
    Stimate d-le Nicu,
    Daca cititi cu atentie raspunsul dat de noi, vizitatorului anterior, o sa constatati ca am recomandat hidroizolare exterioara a peretilor subsolului si in cazul in care nu se pune problema apei freatice, ci numai a umezelii naturale a terenului.
    Multumin pentru aprecieri.

    Comentariu


    • #5
     Hidroizolare beci

     Cum pot izola fundatia unui beci care se afla sub o terasa descoperita

     Comentariu


     • #6
      Stimate d-le Etien,
      Pentru a putea raspunde, ar trebui sa vad niste planuri sau macar sa faceti o descriere mai amanuntita a lucrarii.

      Comentariu


      • #7
       hidroizolatie beci sub terasa descoperita

       Stimate d-le Specialist MC,
       Linga bucataria casei am sapat un beci.Peretii beciului sunt din beton si au grosimea de 40 cm.Planseul beciului(grosime 13 cm) este folosit si ca terasa avind acces din bucatarie pe aceasta terasa care deocamdata este descoperita. Peretii beciului se pare ca au fost izolati prost deoarece exista infiltratii ori de cate ori ploua.Terasa nu are izolatie.
       Ce ma sfatuiti sa fac pentru eliminarea infiltratiilor prin pereti si ce sa folosesc pentru hidroizolatia terasei?

       Va multumesc.

       Comentariu


       • #8
        Stimate d-le Etien,
        Pentru planseul beciului care reprezinta si terasa, trebuie facuta o hidroizolatie cu membrana bituminoasa, peste care se toarna o sapa de protectie si apoi se poate finisa cu o gresie de exterior sau cu dale.
        Pentru peretii beciului solutia ar fi sa se sape perimetral si sa se refaca hidroizolatia pe exterior. Puteti incerca si o etansare interioara cu pasta hidroizolatoare CR 65 de la Ceresit dar numai in conditiile in care apa infiltrata nu este cu presiune.

        Comentariu


        • #9
         Re: hidroizolatie pentru beci

         Postat în original de theo
         am o problema legata de infiltratii in beciul casei ,panza freatica s-a ridicat peste masura ,iar apa a inceput sa-si faca loc prin peretii beciului (2,5m sub nivelul solului) .mentionez ca nu am prevazut nici un fel de hidroizolatie la constructie pentru ca raul era "linistit",acum cu atatea inundatii am inceput sa am aceasta problema .ce se poate face ?nu vreau sa sap pe langa casa ,vreau o izolatie din interior ,se poate ,exista materiale care sa faca fata ? multumesc sfatuitorilor competenti!

         Comentariu


         • #10
          Hidroizolatie pentru beci

          In acest caz, problema este cu adevarat datorata panzei freatice. Acest fenomen nu a fost general raspandit ci a fost prezent in anumite zone in care structura solului a avut o configuratie favorizanta. De asemenea, a existat si un factor amplificant determinat de actiunile anumitor primari de comune care in goana dupa pamant au astupat canale facute in trecut care aveau rolul drenarii apelor in astfel de situatii cit si a irigatiilor. In acest an datorita ploilor abundente si pe fondul lipsei de utilizare a apei din panza in scop agricol, nivelul in panza a crescut pana la momentul in care stratul de balast a fost inundat in intregime iar surplusul a creat o presiune suplimentara in panza. In acest fel, acolo unde stratul de apa a gasit liber, a debusat. Din acest motiv, apa a crescut in fantani peste nivelul stratului de balast in care se afla in mod normal apa din panza. Tot din acest motiv, in anumite zone unde de obicei apa era la 3-4 metri adancime, acolo unde a gasit subsoluri, apa a inaintat si a patruns in subsolurile respective. Cu hidroizolatie sau fara (stim cu totii cum se lucreaza pe santiere si oricum nimeni nu a luat in calcul presiunea apei de jos in sus ci doar infiltratiile datorate ploilor), in cele mai multe cazuri, apa a intrat astfel in subsoluri.
          Riscul cel mai mare este sa se scoata apa din subsol in permanenta. In acest caz, stimulam "izvoarele" sa lucreze si mai bine.
          Un alt risc este presiunea exercitata de jos in sus pe radier. Sa presupunem ca subsolul are o suprafata de 100 mp. Daca apa se ridica si ramane in echilibru la o inaltime de 1 metru, asta inseamna o presiune de jos in sus de 100 mbar la nivelul placii adica o sarcina uniform distribuita pe toata suprafata subsolului de 100 tone, pe o placa de beton ce in cele mai multe cazuri este executata sa sustina o presiune de sus in jos. Am vazut subsoluri la care radierul a fost "umflat".
          Alt risc este de aparitie a flotarii. Depinzand de suprafata subsolului si de tipul constructiei (usoare sau din materiale clasice), conform legii lui Arhimede, poate apare flotarea sau doar inclinarea structurii casei.
          Concluzia - trebuie consultat un proiectant si cu certitudine trebuie folosite materiale moderne de etansare, iar pe termen lung, facute presiuni la institutiile statului (mediu, ape) pentru gasirea de solutii de drenare a apelor din panza freatica pentru ca in acest fel pe viitor sa se evite cresterea presiunii apei din panza freatica.

          Comentariu


          • #11
           hidroizolatie beci

           Am construit in 2002 o casa dupa proiect cu firma de constructii pe linga Tirgoviste si in oct 2005 am avut prima surpriza neplacuta si anume a aparut apa in beci (precizez ca a ramas o portiune de 2 mp sub scara nebetonata unde trebuia sa fie un camin pt eventuale inundatii!?),apa provine din pinza feratica ce a crescut f mult .Vreau sa betonez zona respectiva ,ce trebuie sa fac pt a nu se infiltra apa pe la zona de imbinare .
           Si mai a aparut o infiltrare tot in acea perioada pe peretele din nord al beciului la 0,9 m sub nivelul solului ,cum sa izolez si cu ce ?

           Comentariu


           • #12
            Stimata doamna Veronica,
            Cred ca e cazul sa chemati pe cel care a proiectat casa si sa-i cereti sa dea o solutie. Inainte de a intocmi proiectul trebuia sa faca un studiu geo si sa prevada o hidrizolatie a subsolului. Este obligatia proiectantului ca prin solutiile indicate in proiect sa asigure buna functionalitate a casei.

            Comentariu


            • #13
             hidroizolatie pivnita

             Buna ziua
             Nu este de fapt un raspuns, dar fiind noua pe forum nu am gasit de unde sa creez un nou subiect...
             Pe mine ma interesa sa aflu detalii de cum se construieste o pivnita la care sa iau in calcul hidroizoltia si aerisirea acesteia. Am inteles ca acestea sunt fffff importante pt o pivnita...
             Datele mele ar fi:
             -imi construiesc o pivnita sub nivelul solului la 2,5m adancime, in incinta casei sub un viitor hol si sub o parte dintr-o viitoare baie). Pentru aerisiere: am inteles ca e bine sa existe 2 guri de aerisire prin niste teava ... amplasate in diagolala asa incat sa circule aerul prin pivnita ....
             Cat despre hidroizolatir habar nu am cu ce e bine de facut. Locuiesc in Bucuresti unde nivelul apei freatice era cca.8m... dar imediat dupa ploile de anul trecut a urcat la cca.4m fata de sol.
             Astept cu nerabdare solutii.

             Comentariu


             • #14
              Hidroizolare beci

              Buna ziua. Locuiesc intr-un apartament la parter si am un beci in subsol de 2 m inaltime, cat suprafata bucatariei. Subsolul acestui bloc cu 7 scari este foarte des inundat din diferite motive(blocul fiind vechi) drept pentru care in beciul meu se infiltreaza apa, prin pereti si prin podea. Nu se poate sapa pe exterior, singura interventie se poate face prin interior Imi puteti da niste sfaturi, cam ce se poate face in acest sens?Va multumesc anticipat

              Comentariu


              • #15
               Chiar daca s-ar sapa pe exterior, nu vad legatura cu apa din beci.

               Puteti spune mai concret cum se manifesta acele infiltratii?

               Comentariu

               Procesare...
               X