Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Hidroizolare beci

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Atunci cand ploua, cantitatea de apa din subsolul blocului devine mai mare si presiunea asupra peretilor beciului devine mai mare, si incepe sa iasa din podeaua beciului apa prin anumiti pori care totusi au fost acoperiti in prealabil cu 'Apa Stop"; drept pentru care doresc sa fac o hidroizolatie cumva. Mentionz ca beciul este prevazut cu guri de aerisire si ventilator. Va multumesc.

  Comentariu


  • #17
   Se poate hidroizola pe interior folosind membrana autoadeziva montata pe pardoseala beciului si pe pereti in asa fel incat sa constituie o "cuva" etansa pe interior.

   Dupa montarea membranei se toarna sapa de egalizare armata pe pardoseala iar peretii se dubleaza pe interior cu inca o zidarie avand legaturi in zidaria veche.

   Daca gasiti punctele pe unde se infiltreaza apa in beci puteti sa apelati la o firma care sa injecteze in gauri o solutie pentru a opri apa.

   Comentariu


   • #18
    Hidroizolatie la beci cu probleme

    1.stau la casa
    2.am beci sub casa
    3.podea din beton
    4.peretii sunt parte din temelia casei si sunt din caramida
    5.peretii sunt izolati de jos in sus h=50cm cu carton smolit si ciment ( asa cum se facea pe vremuri)
    6. au aparut infiltratii in beci
    7.beciul este umed dar nu tot
    8. cum scap de beleaua asta?
    9.nu am acces la peretii exteriori ( deloc)
    Am inteles ca membrana cauciucata poliuretanica ar fii o solutie,dar nu le am cu hidro!!
    mersii anticipat
    ''CONSTRUIESTE SI NU DISTRUGE''

    Comentariu


    • #19
     Unde sunt localizate zonele cu umiditate ridicata?

     Comentariu


     • #20
      Hidroizolare beci, zid de piatra

      Sub prima camera a casei exista un beci 50% sub pamant, cu o gura de aerisire de 30/50 cm, suprafata beciului fiind de 25 mp. Peretii sunt din piatra, in grosime de 80 cm, casa fiind veche. Am vrea din acest beci sa facem o baie, bucatarie si camara. peretele din partea de nord a beciului este umed si pardoseala de asemenea (pamant). Vom face la bucatarie si baie ferestre demisol. Cum putem izola peretii ca in baie, bucatarie si camara sa nu existe infiltratii de apa??
      Oana

      Comentariu


      • #21
       Demisol?

       Comentariu


       • #22
        da este demisol, are ziduri din piatra de 80 cm grosime
        Oana

        Comentariu


        • #23
         Existenta geamurilor pentru a beneficia de o lumina naturala si ventilatie ar trebui sa fie obligatorie. Se pare ca nu le aveti si de aceea este destul de dificil sa transformati spatiul intr-unul locuibil.
         Lucrarile ar trebui sa prevada realizarea unei pardoseli ce sa aiba si strat hidroizolator iar peretii pot fi tencuiti cu mortare specifice. Daca nu sunt probleme cu umiditatea prin peretii existenti pot ramane asa si se pot finisa doar.
         Nu este deloc usor si cred ca ar trebui sa discutati la fata locului cu un specialist pentru a stabili toate detaliile necesare pentru aplicarea unei solutii optime.

         Amenajarea spatiilor ce necesita utilizarea apei poate fi o problema daca nu exista posibilitatea racodarii la canalizare.
         Sunt destule amanunte de luat in calcul.

         Comentariu


         • #24
          Beci piatra - hidroizolatie

          Buna ziua,

          Imi cer scuze daca s-a mai discutat cumva subiectul. Iata problema mea: in urma cu cateva luni am cumparat o casa la tara (banuiesc ca are peste 50 de ani vechime), din caramida pe fundatie de piatra. Casa are 3 incaperi + camara. sub prima incapere de la strada se afla un beci cu tavanul din placa de beton si un stalp de beton de sustinere pe mijloc (cred ca initial tavanul a fost din barne+scanduri); peretii pivnitei sunt din piatra; blocurile de piatra nu par a fi lipite intre ele cu vreun mortar (asa se proceda pe vremuri - se asezau pietrele unele peste altele?).

          Solul in zona este nisipos, si mai mult de cat atat o cartita (cred) si-a sapat galeriile pe linga casa langa unul din peretii pivnitei. Cand ploua mai tare, apa incepe sa "izvorasca" printre crapaturile pietrelor. Ce solutie imi recomandati?

          M-am gandit sa sap (pe rand) pe langa fiecare perete al pivnitei la exteriorul casei, sa fac un cofraj ( trebuie si ceva armatura din fier beton?) si sa torn beton, care sper sa faca priza cu peretele de piatra; dupa ce decofrez si se usuca betonul, sa fac o hidroizolatie cu o membrana bituminoasa pe acel beton? E periculos pentru casa sau pentru mine (sa sap cat tine beciul - adica vreo 2,5 m adancime, pentru fiecare din cei trei pereti pe rand?

          Exista vreo solutie mai simpla? Vecinii mi-au spus ca la casa lor (asemanatoare), tot asa in urma cu zeci de ani au sapat si au adus pamant lutos pe care l-au turnat langa casa si l-au batut cu maiul.

          Multumesc frumos pentru eventualul ajutor. Numai bine.

          Comentariu


          • #25
           Se poate face si o astfelde lucrare insa pentru regimul de amator este riscant.
           Se poate utiliza o solutie bituminoasa pentru protejarea directa a fundatiei insa daca aveti probleme si la pardoseala beciului este ceva mi dificil.

           Aveti in vedere si o solutie de realizare a unor drenuri.

           Comentariu


           • #26
            Va multumesc frumos pentru raspuns.

            Pardoseala beciului e pamant batatorit, si apa a disparut in cateva ore; m-a surprins faptul ca blocurile de piatra din peretii pivnitei nu par a fi lipite intre ele cu nimic.
            As putea eventual ca pe interior (din pivnita) sa umplu gaurile mai mari dintre pietre cu vreun mortar (de care?) ca sa nu am surprize cu rozatoarele?

            Comentariu


            • #27
             Hidroizolatie beci

             imi patrunde apa in beci ce pot sa fac astept raspuns

             Comentariu


             • #28
              Sa incerci sa vezi pe unde patrunde si de ce patrunde.
              VYS Blog - 100 % D I Y
              Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

              Comentariu


              • #29
               Hidroizolatie beci

               buna ziua
               am construit recent un beci din boltari,sapa si planseul din beton armat.
               am facut drenaj cu teava pvc 110 care este sub nivelul sapei.
               va rog sa-mi dati dumneavoastra o solutie eficienta de hidroizolatie exterioara sau(si) interiara a peretilor,si materialele pe care le recomandati,avand in vedere ca peretii sunt netenciuti,iar beciul urmeaza sa fie ingropat in pamant.
               va multumesc.

               Comentariu


               • #30
                Aveti o poza cu beciul, din exterior?
                Este nevoie de hidroizolare exterioara.

                Comentariu

                Procesare...
                X