Hidroizolare beci

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Gemini
    Moderator
    • 06.iun.2006
    • 15141

    #46
    La prima vedere punctul sensibil este pardoseala/racord si nu inteleg de ce nu s- a hidroizolat de la bun inceput, asa cum s-a realizat la peretii exteriori.
    Probabil si acel firicel situat deasupra pardoselii se alimenteaza tot de sub pardoseala, gasind doar o mica fisura pentru a razbate in interior.

    Voi reveni cu o propunere.

    Comentariu

    • Jtef
      Incepator
      • 22.iun.2009
      • 20

      #47
      Langa peretele care se vede in poza punctele_infiltrare.jpg (in poza era virtual inca nu fusese turnat ) sunt 90cm pana la soclul de la gard. Cam pe la 45cm am facut de curand un drenaj in felul urmator: s-a sapat si s-a introdus teava PP, am dat mai multe gauri cu bormasina in partea de sus, peste am pus fibra de sticla (sa nu intre pamant) si pe urma am pus pietris pana am ajuns la nivel.

      In weekend-ul trecut, dupa ce am scos apa, am pus furtunul de la pompa din put langa casa (pe acea parte) si l-am lasat sa curga vreo 40 de minute (poate vad ca intra de jos apa). Am renuntat deoarece apa se ducea in acel tub de drenaj (si o dadea afara din curte, intr-un sant adanc de ape pluviale - santul e la 20m si are cam 1.5m adancime) si pompa e destul de micuta 1.2m3 pe ora (stateam pana poimarti). Trist este ca si dupa acel drenaj apa s-a strans in beci la fel.

      Voi incerca sa merg acolo cand incepe sa ploua si sa stau sa urmaresc. Ceva idei cum sa urmaresc si cum sa pregatesc acolo ceva pentru teste (sa fac niste borduri de ciment sa incerc sa izolez locurile pe unde stiu sigur ca intra - astfel sa vad daca vine si de jos?)

      Comentariu

      • nelu_d
        Incepator
        • 22.oct.2008
        • 44

        #48
        Incercati hidroizolarea punctelor suspecte cu mortar rapid de la Sika (se gaseste in market) si dupa aceea mai vedem.
        Succes!

        Comentariu

        • locoman
          Incepator
          • 25.aug.2009
          • 11

          #49
          eu am casa la dezesti si la noi e nisipos rau. ori ce faci cand vine multa ploaie e destul oriunde sa sapi cat o lopata de adanc si izvoraste apa.

          eu am facut in beci un colt mai jos (inclinatie) si acolo o groapa mare de 1 mc (100x100x100 cm) pe care am acoperit-o cu un capac de tabla de 4mm pe care sa poti merge. am bagat o pompa de apa murdara einhel parca, luata de la real cu 50ron acu 2 ani care are plutitor. adica porneste cand ajunge la un anumit nivel. scoate apa la o inaltime de 6m maxim cu un debit destul de bun de cca 9mc/ora
          (1001case.ro/Gradina-Sisteme_de_irigatii-Pompe-Pompa_submersibila_pentru_apa_murdara_BG_DP_5025_N ___p450348.html?comefrom=link)
          ceva de genul dar a mea e din plastic toata si ti-am spus la Real a fost 49.90 ron la oferta.

          ideea este daca se infiltreaza si nu reusesti sa izolezi, eu am renuntat definitiv fiind o casa construita in anii 60sa fac hidroizolatia, da-i o panta cu o inclinatie de 1 grad (1cm la metru, cu un boloboc de 2 m trebuie ca de la un capat la celalalt sa fie fanta de aer de 2cm cand bula lui sta la orizontala), sapa-i o groapa unde sa se adune si scoate-o afara cu o pompa din asta pe care eu am cam si uitat ca o am.

          Comentariu

          • hidroplasto
            Membru
            • 27.iun.2008
            • 227

            #50
            Beci cu infiltratie de apa prin 3 puncte

            In primul rand basa nu va rezolva problema intrucat ve-ti avea permanent umezeala si costuri suplimentare cu enrgia consumata de pompa.
            Din prima poza postata prin montarea unui profil hidroizolant cu montare interna pentru rost de lucru intre radier si perete ar fi inlaturat o parte din aceste probleme.
            Hidroizolarea pe exterior este buna dar la radier probabil ca nu s-a respectat modul de montare a acesteia.
            Se poate rezolva dar aveti nevoie de lucrari suplimentare ca suprabetonare si folosirea unor profile hidroizolante de colt.

            besaplast_seria_aa_ea_105.pdf
            besaplast_seria_a_187.pdf
            Fișiere Atașate

            Comentariu

            • Jtef
              Incepator
              • 22.iun.2009
              • 20

              #51
              Ma voi referi la ultimele 3 posturi:

              nelu_d: este una dintre variantele de abordare - sa scap de problema cu cele 3 puncte si pe urma sa vad ce se intampla cu pardoseala. Nu stiu cum o sa se impace acel mortar cu presiunea apei;

              locoman: este o solutie care sa ma scape de efect nu de cauza. Ma gandisem chiar la o varianta de sapa cu santuri pe margini. Aceste santuri sa dreneze apa in gaura pentru pompa (va trebui sa adancesc gaura). Pompa am cumparat inca din vara cand am inceput sportul de scos apa din beci, inca mai imprumut una de la un vecin sa mearga mai repede . Problema ar fi ca mereu o sa am umezeala in beci. Acest spatiu va fi destinat pentru centrala termica, hidrofor, masina de spalat...


              hidroplasto: nu ma pricep foarte bine, dar avand in vedere ca nu s-a pus nimic suplimentar intre radier si perete banuiesc ca acolo ceva nu e ok. Probabil suprabetonoarea de care spuneti ar rezolva problema. Desi ma intreb cum se tine cont de presiunea apei de jos in sus cand se face aceasta lucrare? Apa avea 50cm de unde trag concluzia ca intra cu o presiune destul de mare.

              Comentariu

              • hidroplasto
                Membru
                • 27.iun.2008
                • 227

                #52
                Beci

                Exact cum am banuit nu s-a pus nimic intre radier si perete. Aveti un rost care nu a fost hidroizolat. Sunt metode de stopare a infiltratiilor, dar acestea presupun niste costuri suplimentare. Una din metode este injectia de rasina.

                Comentariu

                • Jtef
                  Incepator
                  • 22.iun.2009
                  • 20

                  #53
                  Multumesc pentru informatiile date pana acum.
                  hidroplasto: poti te rog sa detaliezi ce inseamna insertia de rasina (atat pentru mine cat si pentru cine mai e interesat).

                  Personal imi inspira incredere o varianta de membrana bituminoasa aplicata atat pe podea cat si pe pereti si pe urma o betonare cu ceva impermeabil.

                  De asemenea sunt interesat si de efectele negative pe termen lung, care pot aparea functie de solutia prezentata. Ma gadesc ca apa nu o sa mai intre beci, in urma unei hidroizolatii interioare, dar apa tot o sa fie in peretii exterior si radier.

                  Astept in continuare propuneri pentru eventuale teste pe care le pot face sau solutii.

                  Multumesc

                  Comentariu

                  • hidroplasto
                    Membru
                    • 27.iun.2008
                    • 227

                    #54
                    injectia de rasina

                    In urma discutiei telefonice procedeul cel mai indicat este injectia de rasina.
                    V-am transmis date legate de acest lucru la adresa indicata

                    Din discutiile avute si din explicatiile date este sistemul care se potriveste. La adresa indicata v-am transmis informatii.
                    Viorel Chiriac

                    Comentariu

                    • Gemini
                      Moderator
                      • 06.iun.2006
                      • 15141

                      #55
                      In acest moment, asa cum s-a spus, singurele masuri ce se pot lua sunt pe interior.
                      Pentru ca solutiile pot varia de la cele mai simple si ieftine pana la unele complicate, ce necesita repetare periodica si evident costuri asociate mari, ar trebui sa incercati aveti o evaluare facuta la fata locului de cater o firma specializata.

                      Eu va propun sa incercati o varianta mai accesibila pentru inceput, inainte de a realiza o cuva interioara sau alte masuri mai radicale.
                      Pentru umplerea zonelor fisurate se poate utiliza un ciment de montaj, de exemplu CX 5 urmata de tratarea integrala a peretilor si pardoselii cu un material de impermeabilizare - CR 90 Crystaliser, aplicat in doua straturi. CR90 se preteaza pentru etansare pe partea negativa pana la o adancime de 5m. La muchiile de racord se utilizeaza impreuna cu banda de etansare CL152.

                      Comentariu

                      • Jtef
                        Incepator
                        • 22.iun.2009
                        • 20

                        #56
                        Constructorul cu care am realizat casa mi-a propus aceeasi solutie, de a trata peretii cu un material care se cristalizeaza.

                        Am citit fisele tehnice pentru ce mi-ati prezentat si am cateva intrebari:

                        1. CX 5 - Este ok pentru a-l folosi si la gaura de basa?

                        2. CL152 - Cu ce se fixeaza? Are rolul de a prelua fortele de intindere?

                        3. In cazul meu, la colturi se vor folosi produse gen CL56 si CL57 (speciale pentru colturi) sau tot CL152?

                        4. Pentru tubul de la put (care este tot in beci) se va folosi pentru etansare ceva gen CL54?

                        5. As vrea totusi sa pastrez o gaura pentru cazuri extreme (masina de spalat a dat toata apa afara beci). Cum recomandati sa se fectueze acest lucru?

                        6. Deoarece vor exista in beci diverse obiecte grele care ar putea distruge stratul CL152, cat de gros ar trebui turnat un strat de mortat (fara continut de ipsos)? (nu voi efectua o placare ceramica)


                        Voi contacta cateva firme specializate pentru a analiza situatia la fata locului.

                        Comentariu

                        • Gemini
                          Moderator
                          • 06.iun.2006
                          • 15141

                          #57
                          1. Da, poate umple cavitati cu o latime maxima de 20mm.

                          2. Ceresit CL152 - Se inglobeaza in stratul de spacluire hidroizolant, la imbinarile dintre pereti, podea si la rosturile de dilatatie.

                          3. Ceresit CL56 si Ceresit CL57 (speciale pentru colturi) sunt profilate din fabrica pentru colturi interioare sau exterioare, tot asa de bine se poate utilizat Ceresit CL152.

                          4. Daca adera la materialul tubului se poate aplica aceeasi solutie.

                          5. Nu as recomanda plasarea masinii de spalat intr-un beci pentru a nu o supune inutil unui mediu umed, cu o temperatura mai scazuta.

                          6. Nu doriti aplicarea unui finisaj pe pardoseala? Se poate turna o sapa de cativa cm la nevoie insa as opta pentru un finisaj ceramic cu adeziv flexibil.

                          Comentariu

                          • Jtef
                            Incepator
                            • 22.iun.2009
                            • 20

                            #58
                            Multumesc pentru informatii.

                            1. Ca sa fiu sigur daca am inteles, largimea stratului de CX 5 sa fie max 20mm?

                            4. Tub-ul de la put este cel albastru special pentru apa.

                            5. Corect nu ar fi indicat sa pun masina de spalat intr-un mediu umed. Totusi beciul a fost destinat pentru centrala termica, masina de spalat, hidrofor si tot ce mai intra la o camera tehnica. Sunt doua geamuri simetrice (unu din ele se poate vedea in prima poza) si in plus de asta vor fi 2 tuburi, PP de 110, care comunica cu exteriorul (unu pana la pardoseala intr-o parte si celalalt sus in cealalta parte a beciului). Astfel doresc o aerisire a spatiului tocmai pentru a nu avea umezeaza. Ramane deschisa intrebarea pentru cum ar trebui procedat in cazul gaurii de basa, inca nu sunt lamurit. Betonez inainte peretii gaurii (betonul sa fie aditivita cu ceva impermeabil) si pe urma finisez cu CX 5?

                            6. Am inteles, se recomanda un finisaj ceramic cu adeziv fexibil. Ramane de vazut exact, dupa ce rezolv cu apa.

                            Weekend-ul acesta am adancit gaura de basa, poate asa se va duce apa direct acolo si nu mai creste de 50cm in tot beciul.

                            Atasez cateva poze:

                            Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	beci_172.jpg 
Afișări:	7912 
Mărime:	174,7 KB 
ID:	578527 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	zona_apa_402.jpg 
Afișări:	8328 
Mărime:	84,5 KB 
ID:	578528 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	gaura_basa_pompa_164.jpg 
Afișări:	7539 
Mărime:	205,6 KB 
ID:	578529

                            Comentariu

                            • Gemini
                              Moderator
                              • 06.iun.2006
                              • 15141

                              #59
                              1. Da

                              4. Etansati cu silicon poliuretanic.

                              5. Pana la urma astupati definitiv basa?

                              Comentariu

                              • Jtef
                                Incepator
                                • 22.iun.2009
                                • 20

                                #60
                                Nu as vrea sa o astup definitv. Vreau sa o folosesc si pe viitor in caz ca se aduna apa in beci (se sparge o teava etc.)

                                Am facut si prima vizionare cu o firma si solutia propusa este baza pe radmyx.

                                Am cautat pe net firme care sa lucreze cu CR 90, dar nu am gasit nimic. In plus de asta am sunat la mai multe depozite si nimeni nu are pe stoc acest produs (la unele se poate aduce la comanda). Daca stie cineva vreo firma care ma poate ajuta in problema mea si lucreaza cu CR 90, rog un private cu detalii.

                                Multumesc.

                                Comentariu

                                Procesare...