Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Teren cu umiditate ridicata?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Teren cu umiditate ridicata?

  Salut!

  Am un teren care are o deschidere mare la apa, ca in poza, problema este ca o parte din el este foarte apos, mai ales dupa ploi cand fara cizme nu poti umbla. Am tot cautat pe internet solutii de drenare, insa nu stiu cat de eficiente sunt dat fiind faptul ca apa trece pe langa teren. Am vazut solutia cu gropi umplute cu pietris si apoi trasa o teava pentru scurgere, sau metoda "french drain". A doua metoda mi se pare cea mai ok, insa nu stiu exact cum se aplica: se sapa un sant, se acopera cu nu stiu ce folie(folia trebuie sa fie sub teava de dren si in laterale?), se acopera cu pietris (nu stiu exact granulatia) si apoi se pune pamant?
  Scurgerea m-am gandit sa fie direct in rau, numai nu exista posibilitatea ca apa sa patrunda din rau in teren prin tub?

  Sau daca aveti alte idei..... Va multumesc!
  Fișiere atașate

 • #2
  Daca terenul este la aceiasi inaltime cu albia riului nu cred ca este bine sau voie sa faceti ceva amenajari acolo , ar trebui sa fie zona inundabila ...
  Mai dati niste detalii , eventual o poza ...
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #3
   diferenta de nivel dintre albia raului si teren este de vreo 30-40cm in locul cel mai jos.

   Nu cred ca poate fi considerata zona inundabila

   Comentariu


   • #4
    esti in albia majora a raului, esti zona inundabila, mare probleme cu realizarea unei constructii...., nu atat fizic de ridicat (ca sunt solutii si inca destul de bune) dar pe parcursul timpului pot aparea unele reale, odata cu ridicarea nivelului in rau (acum depinde si ce rau, din ce categorie face parte, ce afluenti are - daca are, sau este doar un parau cu debit mic....)
    o parere in plus nu strica niciodata,

    Comentariu


    • #5
     Dupa vagile mele cunostinte in domeniu si ceva persoane in familie care se ocupa cu amenajari hidrotehnice ! nu aveti ce face acolo . Nu trebuie sa faceti amenajari , nici nu aveti voie , nu puteti construi , nimic . Ceva agricultura si atit . Cred ca si in actele terenului scrie asa ceva .
     Instalatii verificari-revizii gaze

     Comentariu


     • #6
      Actele terenului tocmai au fost reinnoite si nu scrie nici unde ca nu am voie de a ridica vreo constructie. Pe teren se afla o constructie mica ce-i drept. Problema cu terenul foarte moale este doar in acea zona marcata pe poza. Raul este unul mic, nu are nici un afluent, are maxim 2 m latime si o adancime medie de 30 cm. - poate aceste detalii despre rau trebuia sa le dau mai devreme, scuze.

      Comentariu


      • #7
       Deci imi puteti da ceva solutii?

       Comentariu


       • #8
        solutii reale se pot da doar la fata locului, cum cum se intelege din explicatii, teoretic nu ai voie sa construiesti nimic acolo, dar poate exista ceva solitii practice daca se fac studii geo in zona, functie de natura retenului si cota fata de nivelul apei, nivelul de inundabilitate ....
        o parere in plus nu strica niciodata,

        Comentariu


        • #9
         la mine prin zona un riulet mic de nici ratele nu puteau sta in el sa marit de ploi ca a ajuns sa ia cotetele de pasari ,sa inunde casele de prin zona,parerea mea daca e peisaj frumos fa o cabana de lemn pe piloni de cel putin un metru ca sa nu ai probleme,apa si focu nu iarta e suficient o data sa vina mare apa si ramai in "fundul' gol.

         Comentariu


         • #10
          Pina la a gasi o varianta ...
          Drenajul presupune eliminarea apei din sol , pina la o anumita adincime . Problema dvs este ca terenul are aproape aceiasi cota de nivel ca fundul apei .
          Daca se scoate apa din sol , de sub nivelul riului , va veni alta ....
          Daca vine alta , va jucati cu apa .
          Daca se scoate apa se va scoate la o cota mult sub nivelul riului . Ce faceti apoi cu ea ? Canalizare nu aveti ( cred ) iar sa o dati mai jos de dvs in riu , inseamna scoasa cu pompa si deversata ...
          Deci este sigur ca veti face o lucrare extrem de scumpa
          Deci va presupune scoaterea apei cu pompa ( electrica ) deoarece nu aveti unde sa o deversati
          Deci ? " se merita " ???

          Totusi , ce intentionati sa faceti pe acel teren ?
          Fișiere atașate
          Instalatii verificari-revizii gaze

          Comentariu


          • #11
           Intentia mea este de a face o casa de vacanta P+1 sau P+mansarda.

           Multumesc pentru parerile voastre

           P.S: nu tot terenul este mlastinos, ci doar acea parte care am marcat-o pe schita + acea parte este mlastinoasa doar imediat dupa ce se topeste zapada, sau dupa periaode lungi de ploaie. Dealungul raului mai sunt terenuri cu constructii.

           Comentariu


           • #12
            poate ca au, dar nu cred ca au si autorizatie de construire pentru ele, sau doar luate cu bani...legal nu este voie sa construiesti, din ce am inteles din explicatii, dar cel mai bine chemat cineva de la primarie care da certificat de urbanism, aviz, care cunoaste locul , stie cate ceva despre despre legislatie...despre constructii amenajari ...
            o parere in plus nu strica niciodata,

            Comentariu


            • #13
             O vizita la autoritatile locale va poate ajuta sa elucidati aspectele legate de posibilitatea de a construi in zona.
             Daca acest lucru este posibil, va recomand sa construiti in zona cea mai putin expusa, cat mai departe de rau.
             Perimetral, pe langa fundatie se va realiza un drenaj.

             Comentariu


             • #14
              Cred ca un bun inceput este un studiu geofizic, pe bune.Chiar daca vedeti doar o treime de teren inundat panza de apa subterana nu cred ca o vedeti asa usor cu ochiul liber, si sa nu uitam de factorii naturii: schimbarea climatica, schimbarea anotimpurilor, panta terenului, care e foarte mica in cazul d-vstra.
              Personal, o sa faceti o lucrare fff scumpa apropae de raul ala, avand in vedere ca e mlastinos mai tot timpul, sau poate nu ?
              Multa multa multa piatra...., NU beton !
              Uitati partea cu construitul acolo avand in vedere ca aveti 2500mp .
              Trebuie sa aduceti si sa compactati mult pamant si piatra incat sa mariti unghiul de panta, puteti lua si din zona aceea moale, pt a fi siguri de o scurgere a apei de pe tot terenul in directia cea buna, catre rau, si nu invers !
              Repet, parerea mea, va bagati la o lucrarea prea mare, daca vreti ceva langa rau in zona rosie !
              Nu cred ca va permiteti lucrari ample de drenare , modificare a albiei etc, trebuie sa lucrati cu ce aveti , nu impotriva !

              Comentariu


              • #15
               Postat în original de tmircea
               Deci imi puteti da ceva solutii?
               Cam pe la ce adincime solul este stabil (tare sau piatra)?
               Bine ca terenul este pe interiorul arcului de cerc al albiei...
               Daca riul este unul care nu iese din albie des, solul tare este la adincime rezonabila, autoritatile "dorm", sinteti dispus sa riscati, indiguiti riul (fara a-i permite sa meandraze dar, permitindu-i sa creasca cind este cazul) si ridicati cota terenului cit va permiteti si va convine. Vedeti cum o rezolvati cu solul fertil, daca va intereseaza.

               Comentariu

               Procesare...
               X