Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Hidroizolatie temelie de piatra

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Hidroizolatie temelie de piatra

  Buna ziua,

  Am o casa mai veche (an contrctie: aprox 1960) a carei fundatie este din piatra (piatra de mal cum o numesc batranii), iar zidurile sunt de caramida.
  Problema mea este data de sistemul de hidroizolatie ce lipseste cu desavarsire si automat vorbim de un grad sporit de probleme cauzate de umezeala: igrasie, mucegai, cu alte cuvinte pereti uzi la baza (pana la inaltimea de aprox 1 m) atat la interior, cat si la exterior. Procesul este atat de avansat incat pe arii relativ extinse tencuiala efectiv se desprinde.

  Ideea este ca vreau sa pastrez ca locuibila aceasta casa, dar inca nu am gasit o solutie eficienta de a izola fundatia.
  Vara aceasta doresc sa o introduc intr-un proces de reabilitare, dar clar ma impiedic de acest aspect. Sunt dispus sa fie facuta si interventie invaziva daca pot spune asa ceva, cu daramat, spart, sapat, consolidat etc.

  Credeti ca ma puteti ajuta cu ceva solutii, cel putin la nivel teoretic?

  Informatii suplimentare:
  - casa nu e prevazuta cu centura, colturi betonate de intarire - doar caramida, dar este legata cu tije de otel prin pereti si niciun fel de fisura, deplasare etc
  - in partea de deasupra solului temelia a fost tencuita cu ciment, piatra nu este aparenta
  - din pacate inca nu stiu cum se prezinta fundatia sub nivelul solului, daca acele pietre au un aranjament omogen, drept etc
  - casa este prevazute cu trotuar de beton pe intreaga lungime a fundatiei si jgheaburi de drenare a apei de ploaie, dar acest lucru nu a reprezentat o imbunatatire a situatiei.

  Multumesc mult!

  PS. imi cer scuze daca exista o postare identica sau un topic in care se discuta acest subiet, dar inca nu am gasit ceva care sa ma lamureasca clar.

 • #2
  Răspuns la: Hidroizolatie temelie de piatra

  Salut, niste poze ar fi binevenite, sa ne facem o idee espre ce este vorba. Casa e in panta sau pe zona dreapta?

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Hidroizolatie temelie de piatra

   Buna ziua ,
   Colegul are dreptate , cateva imagini ( interior / exterior ale zonelor interesate, inclusiv pasajul coloanelor pluviale ) ar spune foarte multe.
   montajprestaf

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Hidroizolatie temelie de piatra

    Putem discuta despre locuinta respectiva insa ne trebuiesc ceva imagini relevante. O refacere poate sa insemne ceva amplu, daca doriti sa treceti la structura de rezistenta din beton sau se poate lasa asa cum este sistemul constructiv si interveni doar pentru refacerea surpafetelor afectate plus o renovare generala.
    Depinde ce va doriti, ce se intentioneaza cu aceasta cladire, ce destinatie va avea etc.
    Temelia poate sa aiba sau nu nevoie de hidroizolatie insa partea de zidarie necesita realizarea unei separatii fata de fundatie pentru a opri umezeala la nivelul solului si a nu mai afecta partea supraterana.
    Aspectele pot fi destul de variate si va propun sa le luam pe rand, prezentand starea actuala (date si foto).

    Comentariu

    Procesare...
    X