Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Hidroizolare fundatie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Hidroizolare fundatie

  Fundatia nu stiu din ce este, strat de carton bituminat exista intre elevatie si peretiClick pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20160422_141941.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	257,1 KB 
ID:	625056, dar si intre elevatie si dusumea am descoperit carton bituminat, sapa, carton bituminatClick pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20160421_114740.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	383,0 KB 
ID:	625057. Poate fi de la apa pluviala care intra prin aceste crapaturi intre fundatie si socluClick pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20160422_143253.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	598,5 KB 
ID:	625058,Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20160422_142443.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	584,0 KB 
ID:	625059,Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20160422_142503.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	475,4 KB 
ID:	625060 tin sa mentionez ca jgheaburile si burlanele curg pe la inbinari dar este si iesit din jgheabul de sus ceea ce face ca apa sa se prelinga pe exteriorul burlanului si de aici pe zid ele nefiind in stare excelenta. Am obvservat cand a plouat ca de la burlane zona pe care am incercuit-o cu rosu si anumeClick pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20160422_142503.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	483,1 KB 
ID:	625061 dar pe toata lungimea acelei margini de delimitare inte termoizolatie si soclu erau infiltrati de la burlanul defectuos pe o inaltime de 30 de cm. Si de ce doar la o camera din cele trei ale casei are probleme de infiltratii.
  Dar si pamantul intre crapaturile dintre fundatie si elevatie era ud si cam dupa doua zile de soare semn ca sunt infiltratii acolo, ce parere aveti?
  Va multumesc anticipat.
  Ultima editare de FlorianDr; 22.apr.2016, 15:54.

  Comentariu


  • Răspuns la: Hidroizolare fundatie

   Daca intre zidarie si fundatie exista acel strat de carton bituminos, indiferent de crapaturile si umezeala de pe soclu, apa nu poate trece de cartonul bitumonos, daca este intreg. Cartonul este la o cota superioara acel fisuri si nu are cum sa migreze apa asa sus, prin hidroizolatie.
   Acum vedem un detaliu exterior, zona rosie unde aveti bordura si cotul bulanului. Prin acele zone se poate infiltra apa si ajunge direct pe caramida, dat fiind acea margine peste soclu.
   Bulranul trebuie sa fie etans, necesita reparatie sau inlocuire.

   Comentariu


   • Răspuns la: Hidroizolare fundatie

    Buna ziua ,

    Va prezint produsele care va pot fi de ajutor :

    - MINTOR: Mineralizator pentru constructii. Formează o barieră orizontală pentru a frana ascensiunea apei in peretii de beton.
    Pentru mai multe detalii accesati link- ul : http://revimca.ro/wp-content/uploads....T.-MINTOR.pdf , unde veti gasi fisa tehnica a produsului si modul de aplicare.

    -REVIM- AD : Aditiv cu acţiune multiplă ce se utilizează pentru hidrizolaţii sau ca adeziv şi aditiv pentru mortar, beton, ghips şi ipsos. Recomandat pentru fabricarea pavajelor industriale, imprimari aderente, impermeabilizarea mortarului, chit pentru pavaje etc. http://revimca.ro/wp-content/uploads...-REVIM-AD1.pdf
    Ultima editare de Gemini; 07.mai.2016, 07:47.

    Comentariu


    • Răspuns la: Hidroizolare fundatie

     Buna ziua!
     Sunt administrator si as vrea sa facem hidroizolatia la blocul in care locuim, dar inai te de a alege firma de hidroizolatii cea mai buna as vrea sa stiu mai multe despre asta. Imi puteti recomanda un site- de unde ma pot informa?
     Trebuie fireste sa cer si niste oferte, de aceea am consultat niste site-uri ale firmelor si de la cateva am primit deja oferte.
     A mai lucrat cu ele cineva? http://www.hidroizolatiiconstruct.com/ , http://www.hidrogroup.ro/ , http://www.izomarprestconstruct.ro/ si http://www.hidroizolații-terase.ro/ .
     Ofertele arata bine dar pentru ca nu stiu prea multe despre hidroizolatii nu as vrea sa aleg fara cateva referinte, puteti sa mi le dati cei care ati colaborat cu ele ?

     Comentariu


     • Răspuns la: Hidroizolare fundatie

      Referintele sunt de urmarit insa nu va pot face o recomandare despre o firma sau alta.
      Ati solicitata oferte pentru lucrarea pe care doriti sa o realizati?
      Sunt comparabile, tehnic si economic?
      Daca le puteti detalia, incercam sa le analizam.

      Comentariu


      • Răspuns la: Hidroizolare fundatie

       Primii sunt catastrofa, habar nu au pe ce lume traiesc. Restul... nu-mi dau seama din fotografiile de pe site-urile lor. Foarte important sa verificati terasele prin inundare la terminarea lucrarii. Informati executantul inainte de inceperea lucrarilor, cei nepriceputi e posibil sa se sperie si sa-i eliminati din start, nu va garantez ca functioneaza metoda. Atentie ca e piata plina de "Dorel" ce se da specialist, stie el, face si drege... asta... pana la prima proba.

       Comentariu


       • Salut prieteni,
        Construiesc o casa, sunt în faza în care am turnat elevatia. Ma gândesc sa folosesc la impermeabilizarea plăcii un aditiv pt beton pe care sa l pun direct în cifa,eventual sa l amestec/dozez direct în stație. Betonul o sa fie B250/C16-C20. Caut o soluție care sa implice în primul rand timp de execuție cât mai mic, nu am timp sa hidroizolez aplicat ulterior. Peste placa în interiorul casei voi turna o sapa cu ușoară cu granule de polistiren în grosime de cca 5-7 cm, care sa mi acopere țevile de apa rece, calda și tuburile de curent, apoi voi veni cu placa suport de polistiren pt încălzire în pardosea și în final sapa de 4-6 cm. Deci cota finala de la placa la finisaj o sa ajungă probabil la 15 cm. Dupa ce fac astea o sa tencuiesc interior astfel încât tencuiala sa nu urce din placa sa mai rup din capilaritate. Între placa și zidărie vin cu membrana bituminoasa. Totuși țin sa hidroizolez în masa betonul ce vine turnat în placa peste elevație. O za hidroizolez și stâlpii. Am tot cautat pe google și mi au atras atenția doua produse care par sa facă același lucru și se dozeaza cam aceiași cantitate dar la preturi diametral opuse, e vb de sika dm 2 și Isomat plastiprof(a nu se considera reclama) Nu am posibilitatea sa interpretez compoziția fiecăruia deoarece nu sunt specialist în domeniu dar am văzut ca se livrează cam pe la aceleasi cantități și au cam același dozaj. De unde vine oare diferența de preț?
        Deasemenea e binevenita orice recomandare pt un aditiv eficient și la buget decent pe care să-l amestec cu betonul.
        ​​​​​​Mulțumesc anticipat!
        Ultima editare de Paulorossi; 31.mai.2020, 08:31.

        Comentariu


        • Chiar trebuie sa hidroizolezi asa? Ai problema cu apa din sol in zona? De ce ai hidoizola placa ce se afla peste elevatie si nu ai hidroizola ce este in pamant?
         VYS Blog - 100 % D I Y
         Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

         Comentariu


         • Bună ziua și mulțumesc pt răspuns.
          În principiu nu știu cum as putea izola pământul din fundație de către elevație. O sa pun folie între stratul de umplutura și placa de beton. Nu am polistiren sub placa în proiect și nici nu l as pune. Din auzite știu ca oricât de bine ai tasa umplatura din fundație, în ani, tot se va lăsa pământul și nu mai am contact între umplutura și placa deci teoretic se rupe capilaritatea. Problema e ca as vrea sa rup capilaritatea între placa și elevație. Chiar dacă pun membrana bituminoasa sub zidărie, umiditatea, dacă nu hidroizolez, tot îmi urca în stalpil/sâmburi, acolo nu am voie sa pun membrana. De aceea as vrea sa torn un aditiv în betonul din placa. Ma gândesc sa aditivez și betonul din stâlpi.
          Orice părere e binevenită.

          Comentariu


          • Nu va urca umiditatea prin stalpii de beton daca nu sunteti intr-o zona cu reale probleme de umezeala in sol. n conditii de construire normale nu este nevoie de hidroizolarea betonului in masa. Unde construiti casa?

           Comentariu

           Procesare...
           X