Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Termoizolare si hidroizolare terasa

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Buna !
  Spuneti-mi cat de mult risc daca montez gresia de exterior cu un adeziv flexibil Ceresit direct pe o membrana bituminoasa cu ardezie lipita la cald pe suprafata unui balcon ? Adica sa sar etapa cu sapa, deoarece nu pot sa ma mai inalt.

  Comentariu


  • Nu este admisa montarea gresiei direct pe stratul hidroizolator.
   Este nevoie de un strat intermediar ce va avea ca rol protectia hidroizolatiei si realizarea unui strat suport stabil si rezistent pe care se poate placa ulterior cu gresie.

   Cum arata balconul si cat va mai puteti inalta?
   Postati o poza sa vedem despre ce este vorba.

   Comentariu


   • Postat în original de sensei
    Buna !
    .............. membrana bituminoasa cu ardezie ............
    Sigur este cu ardezie ?
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • Membrana este cu ardezie (cu nisip din ala pe-o parte!?!).
     Tamplaria este montata si, pana la lacrimarele tocului, mai am doar vreo 3 cm, adica atat cat sa pun gresia.
     Ma gandeam ca daca folosesc un adeziv superflexibil nu o sa am probleme.

     Comentariu


     • Buna ziua,

      Depinde de buget. Daca va permiteti, ati putea scoate membrana actuala, curata bine suprafata si apoi sa aplicati gresia direct pe suport cu un adeziv special cauciucat. Astfel ati rezolva problema inaltarii. Cei 3 CM pe care ii aveti sunt un minim "extrem" pentru o terasa descoperita...

      Cu stima,
      Bogdan

      Comentariu


      • Cei 3 cm sunt de la suprafata terasei pana la nivelul lacrimarelor. Terasa are urmatoarea structura, de la interior spre exterior:gips carton, vata de sticla de 10, placa beton, polistiren extrudat de 3 cm, sapa de panta, membrana bituminoasa.
       Stiu ca trebuia sa pun membrana direct pe placa de beton si dupa aia sa aplic sapa, insa nu am facut asta pentru ca placa avea panta spre interior, din turnare.
       Acum caut solutia pentru situatia de fata. Intrebarea era daca un adeziv superflexibil pentru gresie ar rezolva problema, adica sa aplic gresia direct pe membrana.

       Comentariu


       • Dupa cum v-a scris si Dl Gemini, este exclusa lipirea gresiei pe membrana existenta.
        Parerea mea este ca nu mai aveti unde sa turnati inca o sapa rezistenta pentru gresie(trebuie sa fie destul de groasa ca sa fie stabila), de aceea cred ca un adeziv cauciucat pentru gresie ar fi o solutie buna in cazul Dumneavoastra. Pretul este destul de mare -> cam 100 RON/m2, insa cred ca merita, comparandu-l cu un adeziv scump care sigur nu va avea rezultate pe acea membrana.

        Comentariu


        • Multumesc pentru raspunsurile prompte.
         Sa-nteleg ca ar trebui indepartata membrana si dupa aceea placat cu gresie cu adezivul respectiv? Apropo, ce producator sau unde as putea gasi acest adeziv cauciucat ? Sa stiti ca inainte de a lipi membrana am dat cu bidineaua si o hidroizolatie semilichida. Ar trebui curatata si aia ?
         Din discutii ati inteles ca dedesubt este un spatiu locuit, de aceea ma intereseaza sa fie bine hidroizolat.
         Acest adeziv cauciucat nu permite infiltrarea apei ?

         Comentariu


         • Membrana se aplica sub sapa in acest caz. O varianta mai putin dorita dar mai sanatoasa este spargerea sapei, amplasarea hidroizolatiei si turnarea unei noi sape.

          Daca exista sistem de preluare a apei de pe sprafata actuala, hidroizolata, se poate renunta la gresie si aplica un alt sistem de finisare, de exemplu pavele de 2cm.

          Comentariu


          • M-am mai gandit la o varianta. Sa aplic o sapa de 3-4 cm armata cu plasa rabitz peste membrana si sa protejez zona lacrimarelor. Adica sa las o mica degajare in zona lor sa se poata scurge condensul. Banuiesc ca acest condens nu este foarte mare cantitativ si ,chiar daca se infiltreaza, pana sa ajunga la membrana se evapora. Ce credeti?

           Comentariu


           • Postat în original de sensei
            ...Apropo, ce producator sau unde as putea gasi acest adeziv cauciucat ?
            Buna ziua,

            Eu ma refeream la adezivi de genul acesta:
            http:// hydroizolacie.nastavbe.sk/sk/referencie_detail.html?conf=MnUeJmDONZTJG5rTXHkG1K ,D14HhIynxqZt3Q1W6E20_
            Nu l-am folosit niciodata (si acum regret ca nu mi-am facut terasa cu acest material), insa am vazut demonstratie intr-un magazin de materiale de constructii din Militari. Dupa primul strat ramane pe suprafata ca o membrana de cauciuc tare.
            Pentru compatibilitate cu straturile existente cred ca ar trebui sa vorbiti cu departamentul tehnic al producatorilor.

            Insa daca ati posta niste poze cu terasa, sistemul de scurgere, margini, usa,...etc, poate specialistii v-ar mai sugera si alte solutii -> de exemplu solutia domnuui Gemini (cu pavelele subtiri) pare cea mai eficienta si usor de realizat daca hidroizolatia existenta e ok.

            Cu stima,
            Bogdan

            Comentariu


            • Postat în original de sensei
             M-am mai gandit la o varianta. Sa aplic o sapa de 3-4 cm armata cu plasa rabitz peste membrana si sa protejez zona lacrimarelor. Adica sa las o mica degajare in zona lor sa se poata scurge condensul. Banuiesc ca acest condens nu este foarte mare cantitativ si ,chiar daca se infiltreaza, pana sa ajunga la membrana se evapora. Ce credeti?
             ...cred ca pozele ar fi cele mai relevante...

             Comentariu


             • ar fi fost bine daca initiatorul topicului ar fi spus daca a avut probleme ulterior fara sa termoizoleze acea terasa...
              sa luam si noi aminte
              ...nici viitorul nu mai e ce-a fost

              Comentariu


              • Este OK ce spuneti, se poate turna o sapa minima de 3-3.5cm iar in zona tamplariei se lasa mici locasuri unde se poate scurge condesul din tamplarie, acesta este extrem de redus si doar pe perioade limitate.

               Suplimentar se va adauga un strat de hidroizolatie minerala, in strat subtire, peste sapa, inainte de a aplica finisajul.

               Utilizati un profil picurator sau gresie cu picurator pe terasa pentru a nu se scurge apa de fatada.

               Solutia oferita de bgd_stanescu ar functiona daca s-a reusi indepartarea hidroizolatiei actuale. Eu nu as renunta la aceasta hidroizolatie.

               Comentariu


               • Postat în original de Gemini
                poate scurge condesul din tamplarie, acesta este extrem de redus si doar pe perioade limitate.
                Eu am cerut poze pentru ca nu stiu ce inseamna "lacrimare" pentru tamplaria respectiva. Daca e vorba de acele gauri din profilele de la baza termopanelor, eu cred ca pe acolo nu se scurge numai condensul ci si apa de ploaie de pe geam -> tot ceea ce nu preia garnitura merge in profil prin gaurile de la baza si iese prin acele "lacrimare". In cazul in care usa e destul de expusa, eu zic ca la o ploaie de toamna de o cateva zile (marunta si cu vant) cantitatea de apa e semnificativa.

                De asemenea, daca se toarna sapa de 3-3,5cm, cred ca orice gresie ati pune va adauga cel putin 1,5 cm in grosime (la exterior trebuie sa se asigure suprafata maxima de acoperire pentru adeziv); deci ajungeti la cel putin 4,5 cm in total + hidroizolatia minerala. Ajungeti la geam?

                Sau poate aplicati alt finisaj mai subtire...

                Comentariu

                Procesare...
                X