Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Termoizolare si hidroizolare terasa

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Termoizolare si hidroizolare terasa

  Va multumesc mult pentru informatiile detaliate dar am cateva nedumeriri:
  - as dori o detaliere pentru materialele folosite la bariera de vapori
  - materialele pentru amorsa inainte de polistiren si cea pentru membrana
  - as dori sa stiu daca polistirenul trebuie lipit cu adeziv folosit la termoizolatii
  - va rog de asemenea sa-mi spuneti daca placarea este eficienta pe suportul creat de stratul de impermeabilizare.

  Va multumesc inca o data pentru informatii

  Comentariu


  • Răspuns la: Termoizolare si hidroizolare terasa

   Bariera de vapori este tot o membrana bituminoasa care are o structura ce impiedica migrarea vaporilor, de exemplu are in interior un strat de aluminiu. Odata cu achizitia membranelor bituminoase pentru hidroizolatie se achizitioneaza si slrtimentul pentru realizarea barierei de vapori la nivelul hidroizolatiei, producatorii au in gama de produse.
   Amorsa utilizata va fi cea pentru fixarea memebranelor bituminoase si sunt specifice fiecarui producator, amorse bituminoase.
   Nu se lipeste polistirenul cu adeviz pentru termoizolatii (mineral), acesta nu are utilizare in aplicatia noastra.
   Placarea se poate realiza doar pe acel strat suplimentar de hidroizolare, mineral, aplicat pe sapa. Este eficienta lipirea doar daca se utilizeaza placi de exterior, rezistente la inghet si avand coeficientul de absorbtie redus, iar adezivul pentru placare este unul potrivit, flexibil pentru exterior. De exemplu se poate utiliza adezivul Ceresit CM17.

   Comentariu


   • Răspuns la: Termoizolare si hidroizolare terasa

    La cat timp dupa turnarea sapelor se poate continua lucrul pe ele? Trebuie o pauza inainte de a aplica membranele si gresia?

    Comentariu


    • Răspuns la: Termoizolare si hidroizolare terasa

     Depinde de tipul sapei utilizate, pentru sape normale este necesara maturarea acestora, adica cele 28 zile.
     Pentru alte sape aditivate sau cu uscare rapida, termenul poate fi redus conform specificatie producatorului de sapa.
     Peste stratul de hidroizolatie minerala, placarea se poate face mai repede, cel mai devreme la cateva ore in functie de tipul produsului.

     Comentariu


     • Răspuns la: Termoizolare si hidroizolare terasa

      Eu mi-as permite sa va recomand o terasa inversata.
      Stratficatie:
      - sapa de panta
      - amorsare cu bitum taiat in white spirit
      - membrana bituminoasa 3 mm termosudata
      - membrana bitum 4 mm armata cu cel mai rezistent poliester, flexibilitate la rece la temperaturi cat mai joase ( de ex. -30 grade)
      ( de preferinta membranele sa fie elastomerice, adica din bitum aditivat cu cauciuc sintetic SBS, sudura acestora trebuieste executata perfect , fara goluri de aer intre straturile de membrana, delaminari , suduri false)
      - polistiren extrudat dimensionat dupa proiect
      - geotextil
      - strat poza pietris spalat 8-16
      - dale pentru realizarea stratului de uzura

      Eu sunt un fan al acestei solutii tehnice cu termoizolatie inversata. In schimb sunt cateva mici dezavantaje , faptul ca orice imperfectiune in executarea hidroizolatiei isi va arata efectele in cel mai scurt timp. Testarea hidroizolatiei ar trebui dusa la extrem , prin inundarea terasei cu apa cat mai adanca, eventual mostre trimise la laborator pentru a se verifica calitatea sudurii celor doua straturi de membrana.
      Aceasta este una din cele mai fiabile si durabile solutii tehnice pentru hidroizolarea teraselor, stratul impermeabilizant fiind protejat de actiunea factorilor mecanici si naturali.

      Comentariu


      • Răspuns la: Termoizolare si hidroizolare terasa

       Am o terasa de 24 mp cu o hidroizolatie realizata in urma cu 17 ani, peste hidroizolatie este turnata sapa ce da si panta de scurgere iar peste sapa este turnat mozaic care nu a fost slefuit si care acum arata vechi si crapat.Sub terasa se afla bucataria si baia unde in zilele cu ploaie torentiala au loc ceva scurgeri de apa pe la una din marginile terasei si asta datorita faptului ca hidroizolatia nu a fost montata si pe plan vertical macar 20 cm.Mentionez ca baia si bucataria (respectiv terasa) au fost construite ulterior de restul casei iar pe placa de beton de 12 cm (terasa) a fost montata hidroizolatia prima data si apoi turnata o centura de beton cu balustrada beton (mana curenta) si montati stalpisori de beton.
       Anul acesta m-am hotarat sa execut hidro si termoizolatia acestei terase, sa scot mozaicul vechi si crapat pana la sapa dupa care sa fac micile reparatii la aceasta si peste sapa sa montez hidro si termoizolatia,dupa care aplic gresie exterior, deci ordinea executiei lucrarii va arata cam asa:

       1. Placa de beton
       2. Hidroizolatia veche (carton smoala)
       3. Sapa ( cea veche) ce da panta de scurgere, eventual reparatii la ea daca este necesar
       4. Amorsa bituminoasa
       5. Membrana bituminoasa cu ardezie, ridicata vertical (petrecuta) 20-25 cm
       6. Extrudat Austrotherm de 5 sau 10cm(in functie de cum ma incadrez pe inaltime fata de centura cu stalpisori de la margini) lipit cu CT85
       7. Strat separatie geotextil
       8. Plasa fibra de sticla si mortar adeziv CT85
       9. Gresie

       Doresc sa-mi spuneti daca este ok lucrarea, daca ordinea este corect aleasa sau cum este cel mai bine de facut in acest caz

       Comentariu


       • Răspuns la: Termoizolare si hidroizolare terasa

        De la polistirenul extrudat spre finalul solutiei dvs, nu mai merge deloc. Nu are ce cauta un adeziv de polistiren in solutie, nici geotextilul pentru cazul in care placheaza cu gresie.
        Dupa aplicarea izolatiei din polistiren extrudat se poate trage o sapa de egalizare armata, eventual hidroizolatie subtire minerala si apoi placarea cu gresie utilizand un adezvi flexibil de exterior.
        Nu ne aratati cateva poze cu terasa actuala? Centura cu stalpisori trebuie neaparat respectata ca inaltime?

        Comentariu


        • Răspuns la: Termoizolare si hidroizolare terasa

         Dupa cum se observa si in poze, inaltimea este cea care nu da voie aplicarea unui extrudat de 10 cm sau cel putin asa vad eu. Centura de beton: h= 12 cm ( de la suprafata mozaicului pana la baza stalpisorilor),mozaicul are o grosime de 3cm deci dupa indepartarea acestuia de pe terasa, inaltimea devine 15 cm.Calculand 5 cm extrudat si 3 cm sapa armata( se poate si mai subtire?) ar mai ramane 7 cm spatiu pe unde se plimba apa pana la scurgere( + hidroizolatia si gresia mai raman 6 cm), aceasta fiind situata la marginea terasei dinspre scara, unde inaltimea centurii de beton este mai mare: h=16.Revin cu mentiunea ca sub mozaic este o sapa de panta ce are grosimea de cca 6 cm respectiv 3,5cm(masurat) in zona de scurgere a apei.Daca mai aplic inca o scurgere si o largesc si pe cea actuala cred ca apa nu se va scurge peste stalpisori , respectiv peretii exteriori.
         Ce spuneti de asta?..6 cm parca totusi e putin spatiu ramas, daca ar fi macar 8 parca altceva ar fi. Si asta nu este tot, inaltimea tocului usii este de 3 cm.
         Imi cer mii de scuze ca poate monopolizez spatiul,luna urmatoare doresc sa incep lucrarea iar aceasta o voi realiza cu ajutorul solutiilor oferite de dvs.,multumesc
         Fișiere atașate

         Comentariu


         • Răspuns la: Termoizolare si hidroizolare terasa

          Nu se poate sapa mai subtire peste polistirenul extrudat. La 3 cm este prea subtire, la limita si ar trebui sa fie una foarte bine aditivata. Altfel, urcati grosimea la 45-50mm.
          Eu zic sa ganditi solutia dupa ce desfaceti mozaicul, este posibil sa constatati ca sapa veche este deterioarata si poate o eliminati, castigand ceva inaltime.
          Daca pantele sunt in regula, nu ar trebui sa fie probleme cu cei 5-6 cm ce va raman.

          Comentariu


          • Răspuns la: Termoizolare si hidroizolare terasa

           Ok, asa am sa procedez, revin pt. indrumari si multam de sfaturi

           Comentariu


           • Răspuns la: Termoizolare si hidroizolare terasa

            Faceti poze si poate le comentam impreuna, odata cu demararea lucrarilor.

            Comentariu


            • Va rog o solutie la refacere hidroizolare terasa

             Buna ziua,
             Am următoarea configuratie terasa circulabila din: placa beton, termoizolatie polistiren extrudat 10cm, sapa de panta, hidroizolatie.
             Hidroizolatia a fost făcută cu sikabond T 8. Problemele au apărut din următoarele cauze:
             1.Startul subtire cred ca s-a fisurat din cauza casei care a lucrat.
             2. Peste acest strat am pus hidroizolatie cu crampoane si geotextil, iar peste am pus pământ in ideea de a face o terasa verde
             3. Pe margine,terasa fiind peste nivelul 1, am atic, casa scarii si un birou mansardate. La atic m-am ridicat cu hidroizolatia, dar spre casa scarii si birou doar cca 15 cm.

             In urma unor ploi abundente de anul trecut, pământul s-a saturat cu apa, drenajul nu s-a mai făcut cum trebuie si au apărut infiltratii la nivelul imbinarii dintre terasa si zidurile verticale, apoi si in mijlocul placii.
             Doresc o soluție circulabila pe baza de bitum, nemaiavand încredere in soluția poliuretanica.
             Am renunțat la ideea unei terase verzi.
             Deasemenea, am construit o pergola de lemn, pe care la nevoie o voi acoperi pentru o protecție suplimentară.

             Multumesc!

             Comentariu


             • Răspuns la: Termoizolare si hidroizolare terasa

              Nu cred in varianta fisurarii hidroizolatiei realizate cu Sikabond T8 pentru ca a lucrat casa. O sapa turnata cum trebuie peste polistiren nu are o legatura cu restul casei, fiind o sapa flotanta.Acest tip de material este un adeziv poliuretanic ce poate juca si functia de impermeabilizare a pardoselilor placate cu placi ceramice.
              Aplicarea acestei hidroizolatii cum a fost facuta?
              Drenajul acelei terase verzi improvizate unde sa se faca? Aveati scurgere?
              Ce grosime are sapa de panta trasa peste polistirenul extrudat?

              Comentariu


              • Răspuns la: Termoizolare si hidroizolare terasa

               Ceea ce spuneti despre sapa flotanta este adevarat, dar ce se intampla perimetral, catre atic si zidul casei scarii si biroului? Pe acolo s-au produs infiltrarile, la intalnirea planului orizontal cu cel vertical si atunci numai in cazuri rare, de exmplu la topirea zapezii. Hidroizolatia se ridica pe atic, dar spre casa scarii/ birou doar 20 cm si asta peste decorativa pentru ca cei care au pus polistirenul nu mi-au spus ca trebuie facuta intai hidroizolatia.
               Referitor la scurgere, am 3 scurgeri perimetrale cu burlane, dar strapungerea aticului chiar cu o buna hidroizolatie, nu a rezistat. Cred ca una mai buna era tip sifon, ca la blocuri.
               Geotextilul lucra sa dreneze, dar cu o intarziere foarte mare. Am vazut solutii in care se pun mai multe straturi.
               Acum am vorbit cu o echipa de hidroizolatii care mi-au propus urmatoarea solutie:
               strat de difuzie
               hidroizolatie bituminoasa cu poliester de 4mm.
               hidroizolatie bituminoasa cu poliester si ardezie 4mm.

               Peste vreau sa fac un deck de lemn.

               E Ok solutia asta?

               Comentariu


               • Răspuns la: Termoizolare si hidroizolare terasa

                Intre mainile de Sika Bond T8 trebuie aplicata banda de etansare pe zona perimetrala, in vederea realizarii protectiei pe aceasta zona ce a ramas expusa. Nu este suficient sa izolezi doar sapa, daca nu sigilezi perimetral nu ai realizat mare lucru dupa cum ati constatat.
                Este si aceasta o solutie la indemana. Hidroizolatie in doua straturi cu membrana bituminoasa apoi finisarea terasei cu deck. Va arata bine si in functie de ce tip de material va fi acel deck, va necesita sau nu intretinere. Daca optati pentru lemn natural va fi OK, dar intretierea lui va presupune ca odata la cativa ani sa ii refaceti stratul de finisare.
                Nu va recomand lemnul compozit pentru ca se incinge foarte tare si deranjeaza la mers daca nu sunteti incaltat.
                Trebuie refacute si scurgerile de pe terasa, odata cu aplicarea membranelor bituminoase. Discutati acest aspect cu mesterii, fie montati scurgeri directe etansate bine pe atic, ori sifoane de terasa, cu scurgere laterala.

                Comentariu

                Procesare...
                X