Termoizolare si hidroizolare terasa

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • uyd
    a răspuns
    Placare cu gresie peste hidroizolatie

    Buna ziua,
    Cum plachez cu gresie peste hidroizolatie -membrana bituminoasa in 2 straturi- tinand cont de faptul ca am disponibil doar 2-2.5 cm pana la nivelul pragului usii de balcon.
    Adezivul Ceresit CM17 nu adera peste membrana ?
    De pe forum am inteles ca ar trebui turnata o sapa de egalizare, ok insa ce solutii pot avea fiind limitat de nivelul pana la prag.
    Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.

    Lasă un comentariu:


  • cornel001
    a răspuns
    Cu intarziere, multumesc pt raspuns. Ati presupus corect ce vroiam sa stiu

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    @ Mircea,
    Recomandarea cu acrilul era pentru aceasta faza a lucrarii, separat de discutia cu finisarea terasei. Doar pentru a proteja cat de cat rostul respectiv pana se hotaraste colegul sa aplice o solutie.

    @Sensei,

    Acel prag se realizeaza pe zona de intindere a tamplariei, imediat in fata acesteia, cu o latime de 10-15 cm. Este destul de neaspectos si de aceasta nu este prea intalnit la case.
    M-am gandit si eu la inglobarea unui canal de scurgere a apei insa este o solutie nepotrivita pentru terasa dvs. care oricum este deschisa si vom avea complicatii datorita grosimii reduse a spatiului disponibil pentru sapa (grosime)

    Lasă un comentariu:


  • sensei
    a răspuns
    Sincer, m-am gandit si eu la ceva de genul asta, insa m-am temut sa dau flacara in zona tamplariei. Si-asa am avut destule emotii si cu ridicatul membranei pe peretele izolat deja cu polistiren.
    Cand vorbiti de prag va referiti la partea exterioara, spre scurgerea pantei balconului? Acolo vreau sa incastrez in sapa(sau in gresie) un canalet tip "u" si sa dirijez scurgerea spre unul din capatele balconului.

    Lasă un comentariu:


  • Mircea G
    a răspuns
    sensei / Eu vad o lucrare gresita . Zona care este cu spuma ...trebuia scos din spuma , umplut cu sapa si izolat in acelasi mod ca terasa , pina pe tocul usii . Nu cred ca acrilul rezolva ceva . Acolo este un loc cu temperaturi oscilante pe timp de iarna , deci acrilul ...nu cred sa tina .
    Acum pt cei ce cauta informatii ! Cind se toarna placa in continuarea terasei , trebuie turnat si un mic " prag " de min 15 cm . Numai asa se poate face o hidroizolatie corecta . Stiu ca multi vor ca spatiile sa fie " la nivel " dar fita aceasta in 100 % cazuri , a dat gres sau va da .

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Asteptam rezultatul.

    Lasă un comentariu:


  • sensei
    a răspuns
    Multumesc de incurajari. O sa revin cu poze dupa lucrare. Numai bine !!

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Mai migalos dar nu imposibil.
    In orice caz, acele mici zone de curgere trebuie si ele sa fie impermeabilizate pentru a nu permite infiltrarea apei catre zonele mai sensibile.

    Lasă un comentariu:


  • sensei
    a răspuns
    Multumesc pentu sfatul cu acrilul.
    Dupa cum arata situatia, credeti ca pot aplica varianta mea cu sapa si degajarile ?

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Greu de realizat ceva in spatiul mic disponibil.

    Ma gandeam si la o varianta alternativa cu deck (lamele sau dale) montate de o structura de rigle din lemn. In acest fel pastram posibilitatea de scurgere a apei de pe terasa.

    Etansati va rog rostul de montaj al tamplariei, zona unde este spuma deterioarata de radiatia solara. Aplicati un cordon de acryl.

    Lasă un comentariu:


  • sensei
    a răspuns
    cea mai importanta
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • sensei
    a răspuns
    Revin in cel mai scurt timp cu poze.

    Lasă un comentariu:


  • bgd_stanescu
    a răspuns
    Postat în original de Gemini
    poate scurge condesul din tamplarie, acesta este extrem de redus si doar pe perioade limitate.
    Eu am cerut poze pentru ca nu stiu ce inseamna "lacrimare" pentru tamplaria respectiva. Daca e vorba de acele gauri din profilele de la baza termopanelor, eu cred ca pe acolo nu se scurge numai condensul ci si apa de ploaie de pe geam -> tot ceea ce nu preia garnitura merge in profil prin gaurile de la baza si iese prin acele "lacrimare". In cazul in care usa e destul de expusa, eu zic ca la o ploaie de toamna de o cateva zile (marunta si cu vant) cantitatea de apa e semnificativa.

    De asemenea, daca se toarna sapa de 3-3,5cm, cred ca orice gresie ati pune va adauga cel putin 1,5 cm in grosime (la exterior trebuie sa se asigure suprafata maxima de acoperire pentru adeziv); deci ajungeti la cel putin 4,5 cm in total + hidroizolatia minerala. Ajungeti la geam?

    Sau poate aplicati alt finisaj mai subtire...

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Este OK ce spuneti, se poate turna o sapa minima de 3-3.5cm iar in zona tamplariei se lasa mici locasuri unde se poate scurge condesul din tamplarie, acesta este extrem de redus si doar pe perioade limitate.

    Suplimentar se va adauga un strat de hidroizolatie minerala, in strat subtire, peste sapa, inainte de a aplica finisajul.

    Utilizati un profil picurator sau gresie cu picurator pe terasa pentru a nu se scurge apa de fatada.

    Solutia oferita de bgd_stanescu ar functiona daca s-a reusi indepartarea hidroizolatiei actuale. Eu nu as renunta la aceasta hidroizolatie.

    Lasă un comentariu:


  • ics
    a răspuns
    ar fi fost bine daca initiatorul topicului ar fi spus daca a avut probleme ulterior fara sa termoizoleze acea terasa...
    sa luam si noi aminte

    Lasă un comentariu:

Procesare...