va intreb si eu : ce se intampla daca pe o terasa deschisa ,peste placa de beton torn o sapa cu inclinare spre scurgere apoi pun gresie cu cm 17 si chit de rosturi special impotriva apei,fara sa fac si izolatie .
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Termoizolare si hidroizolare terasa
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
-
Postat în original de danutzdddva intreb si eu : ce se intampla daca pe o terasa deschisa ,peste placa de beton torn o sapa cu inclinare spre scurgere apoi pun gresie cu cm 17 si chit de rosturi special impotriva apei,fara sa fac si izolatie .
Postat în original de denise 71Buna seara, tuturor! Revin dupa o scurta pauza,( timp in care am terminat de refacut tavanul livingului si podul) cu intrebarea legata de hidroizolatia terasei din prima poza. Deci, daca weekend-ul viitor va fi ok., vreau sa merg si sa ma apuc (EU, PERSONAL) sa fac operatiunea de hidroizolare. Va spun cum vreau sa fac si va rog sa-mi raspundeti daca e bine(materialele sunt luate) : - peste sapa deja turnata, grund bt 26;
- membrana autoadeziva bt 21 ( cu care ma voi inalta pe
perete cam 8 cm);
- sapa autonivelanta(panta);
- cl50- banda de etansare cl152 - cl50;
- gresie .
Intrebarea este: nu as vrea sa mai "decupez" polistirenul de pe fatada, e buna solutia mea, urmand sa acopar acea portiune de membrana de pe zid cu gresie ( ca un fel de plinta)?
Puneti doua straturi de membrana bituminoasa, montate in sensuri opuse dupa care turnati sapa de egalizare in panta.
Vedeti in schita cum trebuie sa faceti corect pentru a nu avea infiltratii de apa.
Comentariu
-
-
V-am spus ca aceasta treaba vrem sa o facem singuri, cum am putea indeparta aceasta portiune de polistiren, tencuiala...Acea membrana autoadeziva- bt21- nu este buna? Vad ca e un amestec de bitum si cauciuc, cu efect de hidroizolare instantaneu si se poate fixa si pe caramida si pe sape.Chiar si pe acest forum a fost recomandata.
Alta intrebare era legata de un balcon pe care trebuie sa pun si extrudat, fiindca dedesubt am camara si deja tavanul acesteia e varza... Aici voiam sa fac asa: cl50-cl152-cl50; extrudat-3cm; sapa; cl50; gresie.Banuiesc ca si aici trebuie decopertat polistirenul de pe fatada... Multumesc.
Comentariu
-
-
-
In sfarsit am nimerit unde trebuie,
Am nascocit o varianta in care sa nu trebuiasca sa indepartati polistirenul si nici tencuiala decorativa: in schita vedeti ca am pus un profil care se monteaza intr-o fanta decupata in polistiren. decupajul din polistiren trebuie sa aibe adancimea de 15-20 mm si latimea de 2-3 mm. Montarea profilului se poate face cu silicon sanitar in nuanta tencuielii decorative.
Comentariu
Comentariu