Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Termoizolare si hidroizolare terasa

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • bgd_stanescu
  a răspuns
  Postat în original de sensei
  ...Apropo, ce producator sau unde as putea gasi acest adeziv cauciucat ?
  Buna ziua,

  Eu ma refeream la adezivi de genul acesta:
  http:// hydroizolacie.nastavbe.sk/sk/referencie_detail.html?conf=MnUeJmDONZTJG5rTXHkG1K ,D14HhIynxqZt3Q1W6E20_
  Nu l-am folosit niciodata (si acum regret ca nu mi-am facut terasa cu acest material), insa am vazut demonstratie intr-un magazin de materiale de constructii din Militari. Dupa primul strat ramane pe suprafata ca o membrana de cauciuc tare.
  Pentru compatibilitate cu straturile existente cred ca ar trebui sa vorbiti cu departamentul tehnic al producatorilor.

  Insa daca ati posta niste poze cu terasa, sistemul de scurgere, margini, usa,...etc, poate specialistii v-ar mai sugera si alte solutii -> de exemplu solutia domnuui Gemini (cu pavelele subtiri) pare cea mai eficienta si usor de realizat daca hidroizolatia existenta e ok.

  Cu stima,
  Bogdan

  Lasă un comentariu:


 • sensei
  a răspuns
  M-am mai gandit la o varianta. Sa aplic o sapa de 3-4 cm armata cu plasa rabitz peste membrana si sa protejez zona lacrimarelor. Adica sa las o mica degajare in zona lor sa se poata scurge condensul. Banuiesc ca acest condens nu este foarte mare cantitativ si ,chiar daca se infiltreaza, pana sa ajunga la membrana se evapora. Ce credeti?

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Membrana se aplica sub sapa in acest caz. O varianta mai putin dorita dar mai sanatoasa este spargerea sapei, amplasarea hidroizolatiei si turnarea unei noi sape.

  Daca exista sistem de preluare a apei de pe sprafata actuala, hidroizolata, se poate renunta la gresie si aplica un alt sistem de finisare, de exemplu pavele de 2cm.

  Lasă un comentariu:


 • sensei
  a răspuns
  Multumesc pentru raspunsurile prompte.
  Sa-nteleg ca ar trebui indepartata membrana si dupa aceea placat cu gresie cu adezivul respectiv? Apropo, ce producator sau unde as putea gasi acest adeziv cauciucat ? Sa stiti ca inainte de a lipi membrana am dat cu bidineaua si o hidroizolatie semilichida. Ar trebui curatata si aia ?
  Din discutii ati inteles ca dedesubt este un spatiu locuit, de aceea ma intereseaza sa fie bine hidroizolat.
  Acest adeziv cauciucat nu permite infiltrarea apei ?

  Lasă un comentariu:


 • bgd_stanescu
  a răspuns
  Dupa cum v-a scris si Dl Gemini, este exclusa lipirea gresiei pe membrana existenta.
  Parerea mea este ca nu mai aveti unde sa turnati inca o sapa rezistenta pentru gresie(trebuie sa fie destul de groasa ca sa fie stabila), de aceea cred ca un adeziv cauciucat pentru gresie ar fi o solutie buna in cazul Dumneavoastra. Pretul este destul de mare -> cam 100 RON/m2, insa cred ca merita, comparandu-l cu un adeziv scump care sigur nu va avea rezultate pe acea membrana.

  Lasă un comentariu:


 • sensei
  a răspuns
  Cei 3 cm sunt de la suprafata terasei pana la nivelul lacrimarelor. Terasa are urmatoarea structura, de la interior spre exterior:gips carton, vata de sticla de 10, placa beton, polistiren extrudat de 3 cm, sapa de panta, membrana bituminoasa.
  Stiu ca trebuia sa pun membrana direct pe placa de beton si dupa aia sa aplic sapa, insa nu am facut asta pentru ca placa avea panta spre interior, din turnare.
  Acum caut solutia pentru situatia de fata. Intrebarea era daca un adeziv superflexibil pentru gresie ar rezolva problema, adica sa aplic gresia direct pe membrana.

  Lasă un comentariu:


 • bgd_stanescu
  a răspuns
  Buna ziua,

  Depinde de buget. Daca va permiteti, ati putea scoate membrana actuala, curata bine suprafata si apoi sa aplicati gresia direct pe suport cu un adeziv special cauciucat. Astfel ati rezolva problema inaltarii. Cei 3 CM pe care ii aveti sunt un minim "extrem" pentru o terasa descoperita...

  Cu stima,
  Bogdan

  Lasă un comentariu:


 • sensei
  a răspuns
  Membrana este cu ardezie (cu nisip din ala pe-o parte!?!).
  Tamplaria este montata si, pana la lacrimarele tocului, mai am doar vreo 3 cm, adica atat cat sa pun gresia.
  Ma gandeam ca daca folosesc un adeziv superflexibil nu o sa am probleme.

  Lasă un comentariu:


 • Mircea G
  a răspuns
  Postat în original de sensei
  Buna !
  .............. membrana bituminoasa cu ardezie ............
  Sigur este cu ardezie ?

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Nu este admisa montarea gresiei direct pe stratul hidroizolator.
  Este nevoie de un strat intermediar ce va avea ca rol protectia hidroizolatiei si realizarea unui strat suport stabil si rezistent pe care se poate placa ulterior cu gresie.

  Cum arata balconul si cat va mai puteti inalta?
  Postati o poza sa vedem despre ce este vorba.

  Lasă un comentariu:


 • sensei
  a răspuns
  Buna !
  Spuneti-mi cat de mult risc daca montez gresia de exterior cu un adeziv flexibil Ceresit direct pe o membrana bituminoasa cu ardezie lipita la cald pe suprafata unui balcon ? Adica sa sar etapa cu sapa, deoarece nu pot sa ma mai inalt.

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Cred ca formularea problemei dvs. nu este prea clara insa incerc sa presupun si sa va raspuns.

  Se poate executa o terasa cu materiale moderne astfel incat efectul termoizolator si hidroizolator sa fie la un nivel suficient pentru a avea un mediu placut la interior si sa nu avem probleme cu infiltratiile.
  In principiu, un sistem tip terasa este mai ieftin decat o sarpanta insa necesita ceva mai multa atentie la alegerea solutiei si mai ales punerea in opera.
  La o sarpanta lucrurile sunt ceva mai simple si mai putin pretentioase.

  Lasă un comentariu:


 • cornel001
  a răspuns
  Buna seara/ziua, este primul meu post aici.

  Am cautat sa vad daca s-a mai pus aceasta intrebare dar nu am gasit.
  Sper ca e ok ca readuc acest topic la viata , gasit la cautari, am zis sa nu mai deschid unul nou.

  Intrebarea este, daca are cineva cunostintele si dorinta sa raspunda : este posibil ca , folosind materiale moderne , sa faci o terasa ai. diferenta dpdv termoizolare (si vara si iarna) la ultimul etaj sa fie minima fata de varianta de a pune sarpanta/acoperis suplimentar (adica un mic pod deasupra) ?
  Aceeasi varianta a fost adoptata la constructia de care ma voi lipi (spate in spate), si cu care va fi aproape identica (proeictata si supervizata de acelasi inginer), si care arata ca un mini/micro bloc. In acest caz daca nu ma insel peste ultimul etaj s-a turnat tot placa, si terasa circulabila, cu casa scarilor (aflata in lateral) adusa pana la nivelul ei. Constructia este prea noua ca sa-i intreb pe vecini de impresii, nu demult era inca la rosu.
  Inginerul sustine ca o poate izola destul de bine incat sa nu fie probleme, si ca iese mai ieftin decat cu pod.

  Lasă un comentariu:


 • macaz2006
  a răspuns
  Postat în original de denise 71
  Scuze... si inca ceva. Ce fac, pun sau nu e cazul-extrudat??

  costul unei termoizolatii sub stratul de hidroizolatie nu este foarte ridicat. Problema este alta: indiferent cum faceti termohidroizolatia (clasic sau inversat), nivelul sapei balconului va fi inaltat cu apx. 10 cm. Adica, veti fi nevoita sa urcati o treapta ptr a intra in balcon.
  Pe de alta parte, veti avea o punte termica incredibil de mare mai ales la tavanul dormitorului de la parter. Cine spune ca puntea termica pe o asemenea suprafata estre nesemnificativa, nu se pricepe

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Ce fel de terasa?
  Detaliati va rog.

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X