Termoizolare si hidroizolare terasa

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Ginelucu
    Incepator
    • 13.mar.2008
    • 61

    Ok, vă multumesc! Astept si alte păreri...
    Spuneţi-mi vă rog, la a doua şapă trebuie să pun din nou plasa de armare din fier? Iar gresia de exterior se poate pune și fără rosturi?

    Comentariu

    • Gemini
      Moderator
      • 06.iun.2006
      • 14969

      Da, peste termoizolatie se toarna sapa armata.
      Prima putea fi si nearmata.
      Daca montati gresie rectificata se poate monta cu rost minim.

      Comentariu

      • Ginelucu
        Incepator
        • 13.mar.2008
        • 61

        Corectaţi-mă dacă greșesc!
        După cum v-am relatat la început, am turnat o bordură de jur-împrejurul terasei, în această bordura am fixat înainte de turnare țeava de scurgere la 7 cm de bază; am aplicat cu pensula de două ori emulsie bituminoasă(asta am făcut până acum) cu a treia mână, că nu m-am încadrat în timp la a doua, vreau să lipesc polistirenul extrudat nut și feder de 5 cm grosime, apoi intenționez să torn șapa armată peste polistiren și apoi să fac hidroizolația propriu-zisă cu membrană bituminoasă autoadezivă care să ajungă la nivelul gurii de scurgere(pvc de 50 mm diametru). Ei, până aici zic că ar fi bine dar peste această membrană dacă torn şapă trebuie din nou să fie armată sau nu; aş putea trage un adeziv peste care să pot lipi gresia ca să nu mă urc prea mult că astup gaura țevii de scurgere care se află poziționată lateral în bordură. Sper să pot posta niște foto mâine spre exemplificare.Azi a plouat și deși am încropit eu un acoperiș cu folie mi-a intrat puțin apa pe care o voi scoate când vor trece ploile apoi voi continua operațiile descrise.
        Nu vreau să par "bătut în cap" dar pentru că e prima dată când hidroizolez vreau să-mi iasă ok.Dacă se poate aplica un adeziv peste membrana bituminoasă ce tip mi-ați sugera? Sau trebuie obligatoriu o şapă?
        Vă mulțumesc pentru sfaturi!!!

        Voi atașa câteva fotografii cu etapa în care sunt cu terasa.În colț a intrat putină apă pe sub folie dar am şters-o în seara asta și până mâine sper să se usuce. Apoi voi continua termoizolarea. Aștept păreri pro și contra vizavi de faptul că eu fac întâi termoizolarea și apoi hidroizolarea, procedând cum am descris anterior. Nu am găsit în oraș apă de sticlă(silicat de sodiu)că aș pune în compoziția șapei de peste polistiren. Știe cineva pe unde pot găsi în jud. Suceava?

        Nu pot atașa fotografiile!!!
        Am reușit să le postez! Erau prea mari!

        Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	dsc02853_small_637.jpg 
Afișări:	2800 
Mărime:	41,9 KB 
ID:	579499 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	dsc02854_small_113.jpg 
Afișări:	2814 
Mărime:	30,8 KB 
ID:	579500 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	dsc02855_small_267.jpg 
Afișări:	2814 
Mărime:	26,1 KB 
ID:	579501 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	dsc02858_small_955.jpg 
Afișări:	2818 
Mărime:	32,1 KB 
ID:	579502

        Comentariu

        • Gemini
          Moderator
          • 06.iun.2006
          • 14969

          Ei, până aici zic că ar fi bine dar peste această membrană dacă torn şapă trebuie din nou să fie armată sau nu; aş putea trage un adeziv peste care să pot lipi gresia ca să nu mă urc prea mult că astup gaura țevii de scurgere care se află poziționată lateral în bordură. Sper să pot posta niște foto mâine spre exemplificare.Azi a plouat și deși am încropit eu un acoperiș cu folie mi-a intrat puțin apa pe care o voi scoate când vor trece ploile apoi voi continua operațiile descrise.
          Dacă se poate aplica un adeziv peste membrana bituminoasă ce tip mi-ați sugera? Sau trebuie obligatoriu o şapă?
          Sapa trebuie sa aiba o grosime minima de 35-45mm functie de tipul sapei.
          Daca sapa depaseste ianltimea la care este pozata scurgerea se poate intregra un minisifon pentru terasa, legat la acea scurgere si se rezolva.
          Totul este sa nu aveti probleme in zona tocului la usa de acces pe terasa.
          Altfel se poate negocia o mica panta astfel incat sa ajungeti la inaltimea necesara in acea zona.
          Sapa este obligatorie peste hidroizolatie daca doriti sa placati cu ceramica sau alt pavaj. Peste sapa, inainte de placarea cu ceramica se mai poate aplica o hidroizolatie minerala subtire. Sapele flotante se armeaza cu plasa sudata.

          Comentariu

          • Ginelucu
            Incepator
            • 13.mar.2008
            • 61

            Mulțumesc pt. informații; azi am terminat de placat cu polistiren, am armat cu plasa sudată, zilele următoare urmează să torn șapa de pantă(în funcție de vreme), semiuscată iar în compoziție voi pune și Silca pentru impermeabilizare. Am căutat apă de sticlă(silicat de sodiu) dar n-am găsit în zonă. Speram să nu mai torn o şapă după ce lipesc membrana bituminoasă,doar să trag un adeziv cu gletiera pentru a nu mă înălța prea mult la tocurile ușilor de acces pe terasă dar voi găsi o soluție când voi ajunge la acea etapă.
            Mulțumesc !!! Vă voi ține la curent cu etapele care urmează și dacă întâmpin greutăți vă mai necăjesc!!!

            Comentariu

            • Gemini
              Moderator
              • 06.iun.2006
              • 14969

              Sa ridicati 10 cm membrana pe perete.

              Comentariu

              • Ginelucu
                Incepator
                • 13.mar.2008
                • 61

                Am placat cu polistiren și am turnat șapa de pantă pe care anterior am armat-o și după punerea în operă deși am ridicat-o la nivelul minim (la tocurile ușilor de acces pe balcon) pentru a crea panta de scurgere-(diferența de nivel a pantei este de 0,5-1 cm)- am ajuns la nivelul picuratorului de la uși.
                In această situație mă văd nevoit să renunț la membranele bituminoase și să aplic o hidroizolație pe bază de ciment și polimeri sintetici-latex armată cu fibră de sticlă, peste care voi placa cu gresie. Sper să iasă ceva! Însă trebuie să vorbesc cu cei de la termopane să văd ce soluție voi găsi la uși, că picuratoarele vor fi acoperite.
                Voi face câteva fotografii pe care le voi atașa.

                Comentariu

                • Mircea_G
                  Living Legend
                  • 14.ian.2007
                  • 12227

                  Pentru o buna protectie la apa , in cazul unei terase , cheia succesului este in primul rind scurgea apei RAPID . Asta conteaza mai mult decit hidroizolatia ! In cazul dvs , dupa forma terasei , cel mai indicat ar fi fost sa fi facut doua sifoane de mare capacitate in pardoseala . Crestea calitatea lucrarii si va ajuta la facut pantele necesare de scurgere ...
                  Instalatii verificari-revizii gaze

                  Comentariu

                  • Ginelucu
                    Incepator
                    • 13.mar.2008
                    • 61

                    Este adevărat, însă de la un balcon a ieșit terasa, inițial trebuia să fie acoperită -după proiectul inițial- și nu am prevăzut asta dinainte pentru a lăsa spațiul necesar la uși. Ulterior mi-a picat fisa că ar fi frumos o terasă însă pusesem ușile și acum trebuie să mă adaptez la situație. Panta nu am făcut-o prea mare "ca să nu se verse vinul din paharul de pe masa care va fi pe terasă la timpul potrivit"!
                    După cum zic cei de la Mapei(nu vreau și nu intenționez să fac reclamă) nu vor fi probleme după ce voi aplica hidroizolația. Dacă va fi O.K. o voi recomanda cu plăcere, e adevărat cam scumpă! Sunt două guri de scurgere după cum se văd din foto;una la terasa de pe garaj și una la balcon(uitați-vă la fotografiile postate anterior). In plus la balcon este și acoperișul(ştaublatul), parțial și la terasa de la garaj.Bine, asta nu e o piedică pentru ca apa să se infiltreze. Postez în continuare fotografiile cu etapa în care sunt. Urmează hidroizolația pe care am descris-o în mesajul anterior apoi placarea gresiei.

                    Click image for larger version  Name:	picture_006_208.jpg Views:	1278 Size:	38.7 KO ID:	579566 Click image for larger version  Name:	picture_004_114.jpg Views:	1273 Size:	40.8 KO ID:	579567 Click image for larger version  Name:	picture_002_237.jpg Views:	1272 Size:	65.2 KO ID:	579568 Click image for larger version  Name:	picture_001_156.jpg Views:	1252 Size:	50.1 KO ID:	579569

                    Şapa de pantă!

                    Click image for larger version  Name:	picture_003_199.jpg Views:	1253 Size:	38.4 KO ID:	579570

                    Datorită timpului ploios nu am reușit să continui activitatea de hidroizolare, am acoperit terasa și aștept "vremuri bune" pentru a continua.
                    Salutări tuturor!!!

                    Comentariu

                    • aZu
                      Membru Marcant
                      • 22.mar.2006
                      • 524

                      Usa de acces pe terasa nu e amplasata prea jos?
                      Daca se asterne 20 cm de zapada...?

                      Comentariu

                      • Ginelucu
                        Incepator
                        • 13.mar.2008
                        • 61

                        Asa este, am explicat anterior motivul, aștept iarna viitoare și vă spun!!!!

                        Comentariu

                        • sergionel
                          Incepator
                          • 25.iun.2007
                          • 75

                          Hidroizolare balcon casa

                          va rog sa-mi spuneti si mie care sint etapele pentru hidroizolarea si termoizolarea unui balcon, ale carui capete 1m +1m cad deasupra camerelor de la parter.problema este ca trebuie sa ma incadrez cam in max 10cm ca sa nu depasesc nivelul camerelor de la etaj.ma gindeam sa fac hidroizolatie direct pe placa de beton cu amorsa gen hydrostop, lipit membrana, apoi termoizolatie cu polistiren de 3cm extrudat peste membrana, apoi sapa inclinata,hidroizolatie minerala si in final gresie.la hidroizolatie trebuie sa pun neaparat si banda perimetrala care sa urce pe de jur imprejur pe pereti sau numai pe peretele dinspre casa?

                          multumesc anticipat!

                          Comentariu

                          • Gemini
                            Moderator
                            • 06.iun.2006
                            • 14969

                            In principiu este ok solutia dvs. insa polistirenul extrudat ar trebui sa fie ceva mai gros.
                            Ceva discutii gasiti si in topicul http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...=19461&start=0
                            Hidroizolatia trebui sa urca 10 cm pe pereti.

                            Puteti pune poze sau o schita cu terasa?

                            Comentariu

                            • sergionel
                              Incepator
                              • 25.iun.2007
                              • 75

                              astazi o sa revin cu poze de la fata locului.polistirenul l-as pune mai gros dar atunci sapa va fi foarte subtire avind in vedere ca trebuie sa ma incadrez in 10 cm.sau sa pun polistiren de 5cm si sapa sa fie de max 4 cm?
                              multumesc de raspuns!

                              iata pozele!am luat legatura cu cineva care face hidroizolatii si mi-a dat o lista de materiale necesare:

                              polistiren extrudat de 5cm
                              amorsaj un bidon
                              perforat 1 sul
                              b.c.v 2 suluri membrana cu grosime 3 mm--ceva cu bariera de vapori a zis
                              1 sul membrana autoadeziv
                              2 suluri membrana cu ardezie grosime 4,5 mm

                              manopera 500 ron la ambele balcoane, unul de 13 mp si altul de 7 mp,fara turnare de sapa.este mult,este ok?
                              puteti sa va dati seama cam ce vrea sa faca dupa necesarul de materiale?

                              multumesc!
                              Fișiere Atașate

                              Comentariu

                              • Gemini
                                Moderator
                                • 06.iun.2006
                                • 14969

                                Ce face cu atatea membrane pentru un balcon circulabil?

                                Rezolvarea balcoanelor o vad altfel:
                                -amorsa, grund Ceresit BT 26
                                -membrana autoadeziva Ceresit BT 21
                                -strat termoizolatie - polistiren extrudat Austrotherm XPS 30
                                -sapa de protectie cu grosime minima de 3cm
                                -aplicare hidroizolatie minerala dupa uscarea sapei - dupa 5 zile se poate aplica Ceresit CR166 in doua straturi sau CL50 insa trebuie sa fie ceva mai uscata sapa (2% umiditate).
                                -la colturi se aplica si benda de etansare Ceresit CL152
                                -aplicare placaj ceramic, granit etc. cu adezivul flexibil de exterior Ceresit CT17
                                -chituire rosturi cu Ceresit CE 40/43

                                Comentariu

                                Procesare...