Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Impermeabilizare beton beci in zona (deal) cu umiditate mare

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Impermeabilizare beton beci in zona (deal) cu umiditate mare

  Este vorba "impermeabilizarea prin interior", un perete si podea din beton.
  Casa si beciul sunt construite in 1982, (mai mult ca sigur) fara hidroizolatie. Beciul are o fereasta 50x70 cm gen demi-sol si un sistem de drenaj care functioneaza destul de bine (de ex dupa ploi abundente apa care ajunsese la nivelul de 10-15 cm pe o suprafata de cca 14 mp s-a scurs in 2-3 zile; colectarea acestei cantitati de apa a fost accidentala - constructorul a depozitat nisip-pietris peste gura de evacuare a apei). Cu toate ca zona colecteaza apa dupa ploi (la baza unui deal) peretii si pardoseala beciului par sa se usuce si nu exista mucegai sau urme de ingrasie. Pentru cei trei pereti exteriori ai beciului se "lucreaza" la hidroizolatie prin exterior. Al patrulea perete (2x7.5 m) este sub casa, deci ca si podeaua trebuie "lucrat" din interior. M-ar interesa o solutie -daca exista- de ridicare a nivelului de impermeabilizare (~hidroizolatie) prin interior, daca se poate "in extenso" pentru a o (analiza dpdv costuri si apoi) prezenta constructorului, care nu a venit cu nicio propunere.
  (Pe site am citit ceva despre injectare de silicat de sodiu, dar nu prea am inteles mare lucru pentru ca dupa ce ca sunt "femeie", nici nu am avut preocupari de acest gen inainte de august 2006 cand am cumparat casa. )
  Astept, multumesc!
  Ultima editare de Calin Diaconu; 28.aug.2023, 07:12. Motiv: Tag-uri SEO pentru motoarele de cautare
  Cuca Macaii de Sus

 • #2
  Ce vreti nu se poate . Pe exterior exista posibilitati dar pe interior peste poate . Construiti un sistem de drenare a apei in jurul casei . O solutie corecta se poate da doar in baza unui studiu geotehnic .(apa vine pe suprafata sau pe sub pamint printr-un strat permeabil ? )

  Comentariu


  • #3
   Multumesc pentru raspuns, ma temeam ca nu exista solutie.
   Se construieste un sistem de drenaj si sper ca s-a ales o solutie care va functiona cat de cat.
   Dupa judecata mea, apa apa vine mai putin pe sub pamint si mai mult pe suprafata. Cand ploua, apa coboara de pe deal, face o pauza pe langa casa mea, apoi trece pe deasupra soselei - pentru ca am impresia ca asa a fost construit tot drumul judetean nr. 712. Soseaua este o bariera. Daca prin constructia soselei s-ar fi asigurat scurgerea apelor pluviale, apa nu ar fi "baltit" intre sosea si deal.
   Speram ca totusi exista solutie/solutii pentru o "ridicare a nivelului de impermeabilizare". De asemenea mai sper, in van probabil, ca normele europene (care impun de ex. fosa septica) vor impune si reabilitarea drumurlor "in stil european".
   Multumesc pentru atentie,
   Cuca Macaii de Sus

   Comentariu


   • #4
    exista solutie pentru impermeabilizarea betoanelor si din partea negativa(interior) Materialul se numeste XYPEX si poate fi aplicat prin pensulare sau injectare.Materialul se distibuie in toata masa betonului prin capilare si il face impermeabil, vă recomand să citiți articolul explicativ.
    Ultima editare de Calin Diaconu; 28.aug.2023, 07:15. Motiv: Introducere link articol educativ XYPEX
    avantaj prin tehnologie

    Comentariu


    • #5
     Mai sint si alte metode sau produse dar trebuie sa contactati o firma specializata .
     Instalatii verificari-revizii gaze

     Comentariu


     • #6
      Bună ziua, Doamna Georgeta Stan, am plăcerea să vă prezint în cele ce urmează o soluție modernă, pe care firmele de construcții o propun beneficiarilor, noi am povestit în detaliu cu un inginer chimist pasionat - Dl Radu Theodor, Directorul firmei REXIMACO, care reprezintă brandul XYPEX în România. Cele aflate, le-am trecut într-un articol, pe care-l puteți consulta atunci când aveți răgaz, aici. Între timp, vă ofer cu plăcere câteva idei pe care ar trebui să le avem în vedere în situații similare... Vă recomandăm să ne trimiteți poze aici sau pe adresa Redacției!

      Impermeabilizarea betonului prin cristalizare este o tehnică eficientă și inovatoare utilizată pentru a îmbunătăți rezistența la apă a betonului și a preveni infiltrarea apei în structura sa. Această tehnică implică utilizarea unor produse chimice speciale, cum ar fi silicatul de sodiu sau alte compuși chimici similari, care penetrează betonul și formează cristale în porii săi. Aceste cristale acționează ca o barieră împotriva pătrunderii apei și a substanțelor chimice agresive, precum sărurile dizolvate în apă.

      În ceea ce privește situația specifică pe care ați descris-o, pentru a ridica nivelul de impermeabilizare prin cristalizare în interiorul beciului, puteți urma următorii pași:
      1. Evaluarea stării curente: În primul rând, este important să evaluați starea actuală a betonului și a fundației. Dacă nu există semne de deteriorare majoră și nu este prezent mucegaiul sau umiditatea excesivă, atunci impermeabilizarea prin cristalizare ar putea fi o opțiune potrivită.
      2. Curățarea suprafețelor: Suprafețele de beton trebuie să fie curățate temeinic pentru a elimina praful, murdăria și alți contaminanți. O suprafață curată permite produsului chimic să pătrundă mai eficient în porii betonului.
      3. Aplicarea produsului chimic: Silicatul de sodiu sau produsul chimic ales pentru cristalizare trebuie să fie aplicat pe suprafața betonului în conformitate cu instrucțiunile producătorului. Aceste substanțe pătrund în porii betonului și reacționează pentru a forma cristale insolubile.
      4. Perioada de reacție: După aplicare, produsul chimic are nevoie de timp pentru a reacționa și pentru a forma cristale stabile. Această perioadă de reacție poate varia în funcție de produsul folosit.
      5. Monitorizarea și întreținerea: Este important să monitorizați starea betonului în timp și să efectuați întreținerea necesară pentru a asigura că impermeabilizarea prin cristalizare își menține eficacitatea. Uneori, o reaplicare ulterioară a produsului chimic ar putea fi necesară în funcție de condițiile specifice.
      6. Consultarea unui specialist: Înainte de a începe orice lucrare de impermeabilizare prin cristalizare sau alte intervenții majore, este întotdeauna recomandat să consultați un specialist sau un inginer cu experiență în construcții și tratamentul betonului. Aceștia vă pot oferi sfaturi personalizate și pot efectua o evaluare detaliată a situației pentru a vă ajuta să luați cea mai bună decizie.

      În ceea ce privește injectarea de silicat de sodiu menționată în întrebare, aceasta este o tehnică prin care silicatul de sodiu este introdus sub presiune în porii betonului, unde reacționează chimic pentru a forma cristale insolubile. Aceste cristale vor umple porii și capilarele din beton, reducând astfel permeabilitatea acestuia și îmbunătățind rezistența la apă.

      În concluzie, impermeabilizarea betonului prin cristalizare poate fi o opțiune viabilă pentru a îmbunătăți rezistența la apă a beciului și a pereților din beton. Totuși, este important să consultați un specialist în domeniul construcțiilor și tratamentului betonului pentru a obține sfaturi și recomandări specifice situației dumneavoastră.

      www.calindiaconu.com

      Comentariu

      Procesare...
      X